تبیان، دستیار زندگی

رفتار شما شکل‌دهنده برخورد همسرتان خواهد بود

همراهی همسران در کنترل خشم یکدیگر

گرچه ممكن است شنیده باشید كه ابراز خشم از فروخوردن آن بهتر است، به یاد بسپارید كه فوران گاه‌به‌گاه خشم سازنده نیست و چه‌بسا شما را از دیگران جدا سازد.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
کنترل خشم همسر
همسرم بسیار عصبی و بددهن است و وقتی من اعتراض می‌کنم می‌گوید همینه که هست. وابستگی زیادی به خانواده‌اش دارد و با آن‌ها زندگی می‌کنیم. احساس می‌کنم به بلوغ فکری نرسیده است و متأسفانه حاضر به آمدن پیش مشاور نیست و به همین دلیل فعلاً قصد بچه‌دار شدن ندارم. خواهش می‌کنم راهنمایی‌ام کنید.
به‌طورکلی به نظر می‌رسد که همسر شما مشکل در کنترل تکانه دارند. افرادی که مبتلا به این حالت هستند ابتدا به‌شدت واکنش می‌دهند اما بعد از آرام شدن اوضاع به‌شدت پشیمان می‌شوند.

برای درمان مشکلات کنترل تکانه مراجعه حضوری نزد متخصص الزامی است. چراکه این دسته از افراد باید به شیوه عملی راه‌های کنترل خشم و عصبانیت را بیاموزند؛ بهتر است در یک فرصت مناسب با همسرتان صحبت کرده و در مورد اختلافات خود با ایشان صحبت کنید و از ایشان بخواهید که برای حل مشکل ایجاد شده با هم نزد روان‌شناس مراجعه داشته باشید. به‌طور مستقیم به همسرتان نگویید که تو مشکل داری و باید نزد متخصص بروی بلکه لازم است در ابتدا برای حل مشکل زناشویی نزد متخصص رفته و سپس در ادامه احتمالاً بیشتر فرآیند درمان متمرکز بر همسرتان می‌شود.
اولاً که شما باید نحوه برخورد درست با ایشان را بدانید. این دسته از افراد دارای حساسیت‌های خاص خود هستند بنابراین در برخورد با آن‌ها باید حساسیت‌ها را شناخته و طوری رفتار نکنید که عصبانیت ایشان تحریک شود؛ مثلاً حاضر جوابی، دنبال یک حرف را گرفتن، بی‌حرمتی و ... ازجمله مواردی است که این افراد را به سمت ضرب و شتم می‌کشاند.

فراموش نکنید که رفتار شما شکل‌دهنده برخورد همسرتان خواهد بود. وقتی شما دائماً پیگیر یک مسئله می‌شوید طبیعی است افرادی مانند همسرتان که در کنترل تکانه مشکل دارند به بددهانی روی می‌آورند؛ بنابراین در این مشکل تنها همسرتان مقصر نیستند و احتمال بسیار دارد که یک طرف این مشکل شما و رفتارهایتان باشید.

از طرف دیگر همسرتان باید روش کنترل تکانه‌ها را بیاموزند. لازم است که به همسرتان کمک کنید تا در هنگام خشم و عصبانیت، روش کنترل خشم را بیاموزند لذا باید با کمک و همکاری هم این مراحل را مطالعه و سعی در اجرای آن‌ها داشته باشید.

توصیه اصلی به همسرتان

افرادی مانند همسر شما حتماً باید از کلاس‌های یوگا استفاده کنند تا به آرامش دور از دسترس خود دست یابند. از طرف دیگر ورزش منظم صبح گاهی به ایشان کمک می‌کند که انرژی روانی و ناراحتی خود را تخلیه کرده و تا این حد زود هیجان‌زده نشوند.

بخشش كسانی است كه شما را خشمگین ساخته‌اند. با زدودن رنجش و دست كشیدن از انتقام و تلافی، می‌بینید كه بار سنگین خشم از روی شانه‌هایتان برداشته می‌شود


برای کنترل خشم توضیحات مختصری می‌دهم حتماً آن‌ها را به‌اتفاق همسرتان مطالعه کرده و به ایشان کمک کنید تا در مواقع عصبانیت این اصول را رعایت کنند.
١. با نوشتن شرحی از شرایطی كه شما خشمگین و عصبانی می‌شوید بر افكار بدبینانه خود نظارت كنید. این شرح نكاتی درباره تعداد و انواع موقعیت‌هایی كه شما را برمی‌انگیزانند، به دست می‌دهند.
2. برای غلبه بر احساسات و تغییر الگوهای رفتاری خود از افراد مهم زندگی‌تان کمک بگیرید. به‌خصوص همسرتان در این زمینه بسیار می‌تواند به شما کمک کند؛ مثلاً هرگاه شما عصبانی شدید ایشان به شما هشدار دهند تا شما متوجه شده و رفتارتان را کنترل کنید.

3. با نوشتن شرحی از شرایط خشم خود می‌توانید دریابید كی و کجا به شما افكار پرخاش جویانه دست می‌دهد. بدین ترتیب شما این موقعیت‌ها را خواهید شناخت و با بهره گیری از فنونی مانند تنفس عمیق، صحبت‌های مثبت با خود كردن یا توقف فكر، چرخه خشمتان را از كار بیندازید.

4. نحوه تنش‌زدایی را بیاموزید. گرچه ممكن است شنیده باشید كه ابراز خشم از فروخوردن آن بهتر است، به یاد بسپارید كه فوران گاه‌به‌گاه خشم سازنده نیست و چه‌بسا شما را از دیگران جدا سازد.

5. مهارت خوب گوش دادن به سخنان دیگران ارتباط شما را بهبود می‌بخشد و شکل‌گیری احساس اعتماد بین شما و دیگران را تسهیل می‌کند، این اعتماد به شما کمک می‌کند تا بر خشم خود غلبه كنید، از شدت آن بكاهید و حتی آن را از زندگی خود حذف كنید.

6. هرگاه شخصی شما را عصبانی كرد، سعی كنید به او توضیح دهید كه به چه دلیل و بنابر كدام رفتارش، شما از او ناراحت و آزرده شده‌اید. برخلاف ابراز خشم، انجام چنین كاری مستلزم زیاد صحبت كردن و اظهار وجود است، هرچند كه پاداش‌های چنین كاری ارزشمند است.

7. آخرین گام، بخشش كسانی است كه شما را خشمگین ساخته‌اند. با زدودن رنجش و دست كشیدن از انتقام و تلافی، می‌بینید كه بار سنگین خشم از روی شانه‌هایتان برداشته می‌شود.

8. توصیه آخر اینکه حتماً با همسرتان صحبت کنید و به‌اتفاق ایشان نزد روان‌شناس بروید تا همسر شما را راهنمایی کنند تا بهتر بتوانید بر خشم خود کنترل یابید.