پایان نخستین فصل کشتی کلاسیک بانوان، کمرمق اما امیدوارکننده
نخستین دوره رقابتهای لیگ کشتی کلاسیک بانوان در شرایطی به پایان رسید که با وجود محدودیت ها و مشکلاتی که وجود داشت امیدواری به این رشته برای بهتر شدن در آینده را افزایش داد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ : يکشنبه 1397/12/05 ساعت 10:21
نخستین دوره رقابت های لیگ برتر کشتی کلاسیک بانوان که از تیرماه سالجاری با حضور 9 تیم آغاز شده بود، پس از برگزاری چهار فصل با قهرمانی نماینده مازندران به پایان رسید و تیم های «حمید سوریان» و «شهرما» شهرداری مشهد عناوین دوم و سوم را به خود اختصاص دادند.
محدودیتی که برداشته شد
براساس تصمیم فدراسیون کشتی دختران ورزشکار برخلاف مسابقات قهرمانی کشور، برای حضور در لیگ کشتی کلاسیک محدودیت سنی نداشتند و می توانستند با هر شرایط سنی در قالب تیم های خود به رقابت بپردازند.
* ریزش چشم گیر تیمها
درحالی که این دوره از مسابقات با حضور 9 تیم آغاز شده بود اما در پایانِ فصل چهارم فقط چهار تیم در مسابقات باقی ماندند! کناره گیری تیمها در رقابتهای لیگ برتر ورزش بانوان به یک امر عادی تبدیل شده است. به همین خاطر قابل پیش بینی بود که در این رشته نوپا نیز لیگ با همین تعداد تیم به پایان نرسد.
حمایت نکردن اسپانسرها در بخش ورزش زنان مشکل جدی این حوزه است که دلیل آن نیز عدم پخش تلویزیونی است. هرچند که رقابتهای کشتی بانوان به صورت زنده از رادیو ورزش و با گزارش خانم پخش شد اما این نیز کمک چندانی به جذب اسپانسرهای مالی قدرتمند نکرد.
* سکوهای خالی از تماشاگر
نخستین دوره رقابتهای لیگ کشتی کلاسیک بانوان درشرایطی با میزبانی تهران برگزار شد که برخلاف انتظار تماشاگران زیاد به سالن های هفت تیر و خانه کشتی نیامدند. هرچند در فصل دوم که سالن هفت تیر میزبان مسابقات بود تماشاگران بیشتری به سالن آمدند اما دوری راه، عدم اطلاع رسانی گسترده و برخی عوامل دیگر اجازه نداد بانوان تماشاگر در سالن خانه کشتی حضور پیدا کنند تا استقبال از این دوره در پایین ترین سطح ممکن باشد.
* اجرای فنون ناب کشتی در فصل آخر
در کنار این کاستیها و محدودیتها اما اجرای فنون کشتی از سوی دختران کشتی گیر امیدها برای بهتر شدن سطح فنی این رقابت ها را افزایش داد. فنونی که از بارانداز و زیر یک خم به سالتو بارانداز و فن کمر ارتقا یافت، فیتیله پیچهایی که خودنمایی کرد و همین جذابیت مسابقات در فصل پایانی را به اوج رساند و دختران کشتی گیر اختتامیه لیگ را با چاشنی فنون ناب به پایان رساندند. دخترانی که از رشتههایی مانند ووشو و جودو رو به سمت کشتی روی آورده بودند، از اجرای فنون جودو فاصله گرفتند. کشتی هایی که در فصل اول رقابت ها زیر ۲۰ ثانیه به اتمام می رسید در فصل چهارم تا پایان وقت سه دقیقه ادامه پیدا می کرد.
* کمبودی که داوران را فراری می دهد
یکی از مهمترین اتفاقات مثبت در برگزاری این دوره استفاده از داوران ایرانی به جای خارجی هایی بود که اولین دوره مسابقات قهرمانی کشور را قضاوت می کردند. مریم ارم آبادی، فاطمه کدخدا زاده، لیلا امانی نبی و سمیه خانی بختیاری چهار داور بین المللی کشورمان هستند که در کنار سایر داوران قضاوت خوبی انجام دادند. داورانی که اکثر آنها را داوران شهرستانی به ویژه مازندران تشکیل می دادند و تهران تنها یک نماینده داشت. با این حال هزینه بالای رفت و آمد به محل برگزاری مسابقات خطری جدی برای از دست دادن داوران خوب شهرستانی است که در صورت حمایت نشدن از سوی فدراسیون ممکن است فصل آینده حاضر به قضاوت نشوند.
* دلهره ای که به تیم ها لطمه زد
سرمربی تیم کشتی «شهر ما» مشهد که تیمش عنوان سومی این رقابتها را کسب کرد در ارزیابی اش از این دوره گفت: شاید یکی از اشتباهات مسئولان، برگزاری مسابقات قهرمانی کشور با فاصله کم نسبت به فصل چهارم رقابتهای لیگ بود. ای کاش قبل از مسابقات قهرمانی کشور لیگ به اتمام می رسید تا کشتی گیرانی که در مسابقات شکست خورده بودند فرصت بازیابی روحی داشتند.
آنا براتی ادامه داد: این کشتی گیران تصور می کردند به دلیل شکست در مسابقات قهرمانی کشور این رویداد را هم با شکست پشت سرخواهند گذاشت. شاید دلیل از دست دادن عنوان دومی همین مسئله بود. در مجموع سطح مسابقات عالی بود، کیفیت کشتیها از فصل اول تا چهارم در حال پیشرفت بود هر چند که هنوز جا برای پیشرفت است.
* داوران شهرستان حدود یک میلیون هزینه رفت و آمد کردند!
سمیه فراهانی یکی از داوران حاضر در مسابقات لیگ نیز گفت: هرچه مسابقات پیش رفت تجربه داوران بیشتر شد و در فصل چهارم خیلی خوب قضاوت کردند، کشتی گیران نیز حرفهای تر کشتی گرفتند و تفاوت مشهودی بین استانها نبود و همه در یک سطح بودند. در این مدت کوتاه، بانوان داور و ورزشکاران نشان دادند استعداد خوبی در این رشته دارند. امیدواریم سال آینده فعالیت بهتری داشته باشیم و فدراسیون به وضعیت مالی داوران توجه ویژه داشته باشد، داوران از شهرهای دور و نزدیک در مسابقات حضور دارند و همه از تهران نیستند، برخی از داوران که از شهرستان می آیند حدود یک میلیون تومان برای تهیه بلیط هزینه می کنند!
وی ادامه داد: برخی از داوران از جیب هزینه می کنند که به دلیل عشق و علاقه است، امیدوارم این تلاشها دیده شود، برای آن ارزش قائل شوند و استمرار داشته باشد. مطمئنا داوری که با توجه به وضعیت اقتصادی کشور چنین هزینهای را متقبل شود شرایط برایش خیلی به صرفه نخواهد بود و ممکن است از ادامه قضاوت انصراف دهد.
* کشتی گیران خوبی داریم و نیازمند حمایت هستیم
هدی نقیبی سرمربی تیم مشاور املاک نور مازندران نیز گفت: در مسابقات لیگ شرایطی فراهم بود که کشتی گیران از نقاط مختلف ایران در آن حضور داشته باشند، دوست داشتیم در فصل پایانی مانند سه فصل قبل مسابقات با استقبال بیشتری مواجه می شد و تیمها انصراف نمی دادند.
وی ادامه داد: از فصل سوم مسابقات قهرمانی تیم ما مسجل شده بود و حتی اگر در فصل چهارم حاضر نمی شدیم قهرمانی را از دست نمی دادیم اما در فصل چهارم برای اینکه انگیزه سایر تیم ها هم حفظ سود با کشتی گیران محدوتری حضور پیدا کردیم. امیدوارم با حضور اسپانسرها شرایط در آینده بهتر شود.
منبع: مهر
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .