تبیان، دستیار زندگی

انتشار دو کتاب فلسفی از "جان هیتون" و "مک‌آیور لوپس"

انتشارات ققنوس «فلسفه هنر رایانه‌ای» نوشته دومینیک مک آیور لوپس و «ویتگنشتاین و روان درمانی» نوشته جان هیتون را روانه بازار نشر کرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کتاب «فلسفه هنر رایانه‌ای» ،«ویتگنشتاین و روان درمانی»


 انتشارات ققنوس کتاب «فلسفه هنر رایانه‌ای» نوشته دومینیک مک آیور لوپس» را با ترجمه عرفان قادری منتشر کرد.

فلسفۀ هنر رایانه‌‏ای،کتابی کوچک با ایده‌‏ای بزرگ است: اعلام موجودیت و تبیین گونۀ هنری جدیدی با عنوان «هنر رایانه‌‏ای». این گونۀ هنری چیست و چه ویژگی‏هایی دارد؟ آیا ارزشمند است؟ تفاوت آن با هنر دیجیتال چیست و چگونه از امکانات رایانه در آفرینش آثار هنری بهره می‏گیرد؟

این‌ها اصلی‏‌ترین پرسش‌‏هایی هستند که کتاب می‏‌کوشد، با ارائه نمونه‏‌های فراوان، پاسخی درخور برای آن‌ها عرضه کند. نویسنده کتاب، با اتخاذ روشی تحلیلی، پس از توضیح مفاهیم بنیادین «هنر رایانه‏‌ای» به تعریفی جامع از آن می‏‌رسد و تلاش می‏‌کند آن را در قالب نظریه‏‌ای منسجم سامان دهد. 

دومینیک مک‏‌آیور لوپس، معاون دانشکده ادبیات و علوم انسانی؛ دانش‌‏پژوه ممتاز دانشگاهی و استاد صاحب کرسی در گروه فلسفۀ دانشگاه بریتیش کلمبیا است که تاکنون کتاب‏ها و مقالات فراوانی را در زمینه زیبایی‏‌شناسی و فلسفۀ هنر تألیف کرده است. مک‌آیور لوپس در این کتاب نشان می‌دهد که هنر رایانه‌ای برخی اصول بنیادین شیوه‌های سنتی تفکر درباره هنر و آفرینش را به چالش می‌کشد و می‌گوید برای فهم این گونه هنری باید ایده‌هایی چون «تعاملگری» و «کاربر» را در مرکز توجه قرار دهیم. 

انتشارات ققنوس این کتاب را در شمارگان 770 نسخه به قیمت 21 هزار تومان منتشر کرده است.

«ویتگنشتاین و روان درمانی» از پارادوکس به حیرت نوشته جان هیتون با ترجمه پرویز شریفی درآمدی و لیلا طورانی دیگر کتاب انتشارات ققنوس است.

یکی از اهداف کتاب پیش رو اثبات این واقعیت است که روان‌درمانی زمانی بهترین نتیجه را خواهد داشت که درمانگر مانند آینه عمل کند و هیچ آموزه، تشخصیص و «باید» جزم‌اندیشانه‌ای نداشته باشد.

در معرفی کتاب آمده است:‌ «آینه صرفاً هرچه را رو  به‌رویش قرار دارد منعکس می‌کند. آینه چیزی را تعیین نمی‌کند. بنابراین، درمانگر هم نباید چیزی را تعیین کند. درمانگر برای اثبات چیزی تلاش نمی‌کند، نه در پی اثبات برخورداری‌اش از تکنیک یا نظریه‌ای خاص است و نه تلاشی برای اثبات برخوردار نبودنش از آن‌ها می‌کند. وقتی بیمار ببیند آنچه می‌گوید در درمانگر همچون آینه بازتاب پیدا می‌کند، می‌تواند درمانگر را به مثابه آینه به رسمیت بشناسد. تحقق این شرایط بسیار سخت است زیرا هم درمانگر و هم بیمار صاحب نظریات، دیدگاه‌ها و تکنیک‌هایی هستند که به آن‌ها تعلق خاطر دارند و، بنابراین، طبق آن‌ها نیز عمل خواهند کرد.»

یکی دیگر از اهداف این کتاب آن است که نشان دهد چگونه سردرگمی درباره کارکرد واژه‌ها خیالات باطلی ایجاد می‌کند که ما را به بند می‌کشد. این موضع نه فقط برای افرادی که به دنبال کمک هستند، بلکه برای جامعه‌ای نیز که پذیرای خیال باطل است تأثیرات مخربی به همراه دارد.

انتشارات ققنوس این کتاب رادر شمارگان 1100 نسخه به قیمت 25 هزار تومان منتشر کرده است.

منبع: تسنیم