تبیان، دستیار زندگی

انتقادات صریح رئیس مرکز نخبگان حوزه؛

پایان نامه ها با نیاز جامعه همخوانی ندارند؛ در بحث پایان نامه نویسی در خیالات سیر می کنیم

حجت الاسلام والمسلمین عماد با بیان این که آیا این حجم از تولیدات علمی کنونی توانسته نیازهای کشور را برطرف کند گفت: متاسفانه تا کنون این گونه نبوده و بلکه پژوهش های جوانان به جای رفع نیاز داخل نظام جمهوری اسلامی، به بیرون از کشور پرداخته و نیازهای آنها را برطرف کرده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
حجت الاسلام والمسلمین عماد
حجت الاسلام والمسلمین سید علی عماد در نشست پایان نامه نویسان مرکز امور نخبگان واستعدادهای برتر حوزه که در قم برگزار شد با بیان اینکه تحقیق،‌پژوهش، مقاله  و پایان نویسی امر مهم در هر مرکزعلمی است،گفت:  برای اثر بخشی بهتر پایان نامه ها لازم است به مسئله نیاز جامعه توجه عمیق شود. رئیس مرکز امور نخبگان  و استعدادهای برترحوزه های علمیه افزود: درحال حاضر در جامعه، تولیدات علمی زیادی صورت می گیرد و حتی ظرفیت خوبی برای تولید مقالات و اختراعات وجود دارد؛ ولی مشکل این است نگاه ها تنها به رتبه تولیدات علمی است و کمتر توجه به نیاز جامعه می شود.

حجت الاسلام والمسلمین عماد گفت: در گذشته وضعیت تولیدات علمی فاجعه آمیز بود، ولی امروز شاهد ترقی و پیشرفت حتی در نظام های جهانی هستیم و در وضعیت دستگاه علم سنجی در رتبه 16یا 17 در نظام های جهانی قرار داریم. وی ادامه داد: اما آیا این حجم از تولیدات توانسته نیازهای کشور را از بین ببرد، ولی متاسفانه  تاکنون این گونه نبوده و بلکه پژوهش های جوانان به جای رفع نیاز داخل نظام جمهوری اسلامی، به بیرون از کشور پرداخته و نیازهای آنها را برطرف کرده است.

رئیس مرکز امور نخبگان  و استعدادهای برترحوزه های علمیه افزود: امروز درعرصه تولیدات مقالات شیمی، کشور در رتبه 3 یا 4 دنیا قرار دارد. اما با این حال تولیدات علمی نه تنها مشکلات کشور، بلکه حتی خود آن منطقه ای از کشور که این علم تولیده شده، از بین نبرده و نتواسته به نیاز پاسخ دهد. حجت الاسلام والمسلمین عماد عنوان کرد: در حوزه علوم انسانی مشکل بسیار عمده تر است و در ابتدا برای رفع مشکل لازم است پایان نامه و مقاله هایی در مورد استاندارد های پایان نامه نویسی، نوشته شود.

وی افزود: اکنون راهبرد علمی، نیازمند راهبرد خاصی است و باید بدانیم راهبرد اصلی پژوهش، در نظر گرفتن نیاز جامعه است. این پژوهشگر با بیان اینکه دستگاه سیاست، پایش کننده وحمایت کننده دانش به فناوری، دستگاهی است که باید باشد، اظهار داشت:باید بدانیم نقش اصلی در پژوهش مؤثر و تولید علمی را نیاز جامعه برعهده  دارد. حجت الاسلام والمسلمین عماد گفت:برای دستگاه راهبردی متاسفم که پایان نامه ای را در وضعیت اقتصاد اسلامی و دانش تفسیر نمی پذیرد که طلبه بیاید بگوید چیزی به نام اجتهاد علوم قرآن شکل گرفته است یانه؟ اگر شکل گرفته چه چیزی است؟.

رئیس مرکز امور نخبگان حوزه های علمیه افزود: طلاب باید به حوزه های تعاملی علم توجه کنند. امروز باید به مشکلات منطقه توجه داشت و براساس نیاز روز منطقه مقاله نوشت. رئیس مرکز  امور نخبگان حوزه های علمیه افزود: امروز متأسفانه در بحث پایان نامه  نویسی در خیالات سیر می کنیم. رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: امروز انتظار این است کسانی که پایان نامه می نویسند به سوالاتی درمورد پایان نامه خود  از جمله این که  مسئله ای  که حل کردیم، آیا نیاز محور بوده است؟ پژوهش ما چه مقدار در حل مسائل کشور مؤثر بوده است،‌جواب دهد.

حجت الاسلام والمسلمین عماد گفت: اگر در جهان معاصر و براساس نیاز زندگی کنیم و مقالات خود را براساس نیاز عرضه نمائیم، می توانیم بسیاری ازمشکلات را حل کنیم.


منبع: خبرگزاری حوزه