تبیان، دستیار زندگی

کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه با کاروتنوئیدها

فواید مصرف میوه و سبزیجات در بانوان

مطالعات جدید نشان می‌دهد زنانی که از میوه و سبزیجات بیشتری استفاده می‌کنند، احتمال ابتلا به سرطان سینه (پستان) در آن‌ها کمتر است. البته برخی سبزیجات تاثیر بیشتری دارند که در ادامه ذکر شده است، با ما همراه باشید...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : صادق مظفری
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
کاروتنوئیدها
آمارها بیانگر این مطلب است که سرطان پستان به عنوان دومین نوع شایع از سرطان در میان زنان آمریکایی به شمار می‌آید. با توجه به اینکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته، آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری در حال کاهش است، اما در تعداد زیادی از کشورهای دیگر، این بیماری همچنان شایع، خطرناک و کشنده است.
به عقیده‌ی کارشناسان پزشکی، انجام غربالگری‌های منظم، تغییر سبک زندگی و همچنین استفاده از رژیم‌های غذایی سالم می‌تواند به عنوان بهترین راه برای کاهش خطر ابتلا به این نوع سرطان باشد.
همچنین نتایج مطالعات اخیر بر این امر تأکید کرده است که مصرف مقدار قابل ملاحظه‌ای از میوه و سبزیجات تازه، می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به این نوع سرطان مؤثر باشد.
مطالعه انجام شده توسط یک تیم تحقیقاتی پزشکی که در مجله بین‌المللی سرطان نیز منتشر شد، ارتباط معناداری میان افزایش مصرف محصولات تازه و کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان، خصوصاً در انواع تومورهای مهاجم را نشان داده است.

پژوهشی با استفاده از داده‌های مربوط به بیش از 30 سال تحقیق

همان‌طور که متخصصان این گروه تحقیقاتی اذعان داشته‌اند، این پژوهش بر پایه داده‌های مرتبط با تحقیقات رژیم غذایی که از بیش از سی سال گذشته آغاز و مورد بررسی قرار گرفته، پایه‌گذاری شده است. نتایج این بررسی‌ها نشان داد بانوانی که به طور متوسط از 5.5 وعده‌ی روزانه‌ی سبزیجات و میوه‌ها استفاده می‌کنند، تا 11 درصد کمتر نسبت به کسانی که از میانگین روزانه‌ی 2.5 درصدی این محصولات استفاده می‌کنند، به این نوع سرطان مبتلا خواهند شد.

آن‌ها دریافتند بانوانی که میزان کاروتنوئید خونشان بالای 20 درصد باشد، 15 الی 20 درصد کمتر از بانوان دارای میزان کمتر کاروتنوئید به سرطان سینه مبتلا خواهند شد

جالب توجه اینکه، هنگامی که دانشمندان در حال بررسی ارتباط میان مصرف این محصولات تازه و انواع خاصی از سرطان سینه بودند، دریافتند که میان مصرف بالای این مواد و کاهش خطر ابتلا به این نوع سرطان، خصوصاً انواع مهاجم آن رابطه‌ی معناداری وجود دارد.
در مطالعه تحقیقاتی قبلی که توسط همین گروه صورت گرفته بوده، رابطه‌ی میان مصرف بالای فیبر و کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان مورد بررسی قرار گرفت، اما در این مطالعه، آن‌ها دریافتند که مزایای مصرف بالای میوه و سبزیجات با میزان مصرف فیبر ارتباطی ندارد. این امر نشان می‌دهد که سایر مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌ها نیز می‌توانند به صورت مجزا در کاهش خطر ابتلا به این نوع از سرطان نقش داشته باشند.
گرچه مطالعات پیشین نیز بر وجود این ارتباط تأکید داشته‌اند، اما به قدرت و میزان تأثیر آن به طور مشخص اشاره نکرده‌اند، به ویژه برای میوه‌ها و سبزیجات خاص و زیرمجموعه‌های مهاجم و پیش‌رونده‌ی سرطان سینه.
پژوهشگران این بررسی بر این باورند که این تحقیق، تصویری کامل از اهمیت مصرف زیاد میوه و سبزیجات برای پیشگیری از سرطان پستان را ارائه می‌دهد.

افزایش مصرف سبزیجات دارای کاروتنوئیدهای بالا می‌تواند موجب کاهش خطر بروز سرطان سینه شود

محققان به بررسی بر روی 8 مطالعه‌ی مستقل که در مجموع 7 هزار زن را در بر می‌گرفت، پرداختند که 80 درصد از تمام داده‌های منتشر شده در خصوص ارتباط میان کاروتنوئیدها و سرطان سینه را شامل می‌شود. علاوه بر این، محققان تمام نمونه‌های اصلی خون را به منظور اندازه‌گیری سطح کاروتنوئیدی و استانداردسازی مورد تجزیه و تحلیل مجدد قرار دادند.
آن‌ها دریافتند بانوانی که میزان کاروتنوئید خونشان بالای 20 درصد باشد، 15 الی 20 درصد کمتر از بانوان دارای میزان کمتر کاروتنوئید به سرطان سینه مبتلا خواهند شد.

حال باید بدانیم که کاروتنوئیدها چه هستند و کدام سبزیجات بیشترین مقدار از آن‌ها را در خود دارند؟

کاروتنوئیدها گروهی از ویتامین‌های A هستند که حاوی لیکوپن، لوتئین و بتا کاروتن هستند و آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که به مبارزه با رادیکال‌های آزاد می‌پردازند. از سبزیجات حاوی بیشترین میزان کاروتنوئید می‌توان به هویج، سیب‌زمینی شیرین، سبزیجات دارای برگ‌های سبز تیره و گوجه فرنگی اشاره نمود.

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.