نماینده سازمان ملل از ورزش بانوان در ایران حمایت كرد

نمایندهی ویژهی دبیركل سازمان ملل در امر ورزش و صلح، گفت: پیام سازمان ملل را به جوامع اسلامی میرسانم كه مسیر فعالیت دختران و پسران را در میدانهای مختلف ورزشی هموار كنند.
«ادلف اوگی» كه برای دیدار با مسوولان ورزش ایران و حضور در كنگرهی خاورمیانهای «اپچپر» (شورای بین المللی سلامتی، تربیت بدنی، تفریحات سالم و ورزش) به تهران سفر كرده بود، پیش از ترك تهران در گفتوگویی، با ابراز خوشحالی از حضورش در ایران، اظهار داشت: ایران در عین حالیكه تمدن بسیار قدیمی دارد، كشور جوانی است كه دو سوم جمعیت آن را افراد زیر 29 سال تشكیل میدهند. یعنی باید تلاش شود كه ورزش در تربیت اولیه پسران و خصوصا دختران به صورت قویتر و محكمتر صورت گیرد كه البته در اینباره با نمایندگان سازمان ملل و یونیسف بحثهایی را شروع كردهایم.
نمایندهی ویژهی دبیركل سازمان ملل در امر ورزش و صلح، اضافه كرد: بسیاری از فعالیتهای فدراسیون همبستگی بانوان اسلامی را قبول دارم و خوشحالم كه از این طریق بتوانیم ورزش را برای تمام زنان ارتقا دهیم تا هیچ مانعی برای فعالیت آنها در دنیا وجود نداشته باشد.
اوگی نتیجهی گفتوگوهای خود را در طی 3 روز نشست با مسوولان عالیرتبه ورزش كشورمان، مثبت ارزیابی كرد و افزود: حمایت كامل خود را از انجام فعالیتهای ورزشی به ویژه ورزش زنان، اعلام میكنم و برای پیشرفت و دستیابی زنان به امكانات بیشتر ورزشی از هیچ تلاشی كوتاهی نخواهم كرد.

رییس جمهور پیشین سوییس گفت: برابری حقوق مرد و زن موضوعی است كه در قطعنامهی سازمان ملل متحد به تصویب رسیده و امیدوارم تا سال 2015 آن را برقرار كنیم. البته دولت ایران این قطعنامه را مورد تایید قرار داده است.
وی تصریح كرد: طی ملاقاتهایی كه با مسوولین ورزش كشورهای مسلمان و سران ملل داشتم، به من گفته شد، اسلام برای ورزش، خصوصا ورزش زنان ارج مینهد، بنابراین با نامگذاری سال 2005 با نام «ورزش»، تلاش خواهیم كرد تا راههای حضور زنان كشورهای مسلمان در میادینهای مختلف ورزشی هموارتر شود.
نمایندهی ویژهی دبیركل سازمان ملل در امر ورزش و صلح، یادآور شد: گزارش نشستهای خود در ایران را تقدیم كوفی عنان خواهم كرد و امیدوارم هر چه سریعتر درهای ایجاد دنیای پر از صلح و آشتی گشوده شود زیرا معتقدم، هر شخصی كه قوانین ورزش را قبول كند، به هیچ وجه جنگی در جهان نخواهیم داشت.
اوگی تاكید كرد: من از قدمهایی كه در ایران در زمینه فعالیت ورزش زنان برداشته شده است، با خبرم، حتی در جریان این امر نیز قرار گرفتهام كه زنان ایرانی برای یك بار از نزدیك نظارهگر مسابقات فوتبال بودند كه این مساله قابل توجهی است، اما دوست دارم به این قضیه با دید شفافتری نگاه كنند و حضور زنان تنها در یك مسابقه خلاصه نشود.
وی خاطرنشان ساخت: حل مشكل ورزش زنان در ایران در دست خود شما است. علاوه بر آن باید سعی كنید در این دنیای پر از رقابت كه همگان سعی میكنند از سایر كشورها عقب نیفتند، شما نیز باید گامهایتان را سریعتر بردارید و عقب نشینی نكنید.
وی در پایان گفت: ما باید بین كشورهای مسلمان و اروپایی یك پل ارتباطی ایجاد كنیم و این پل در وهلهی اول تنها از طریق ورزش میسر است.