تبیان، دستیار زندگی

نمایشی با قصه خاص در آستانه ۴۰ سالگی انقلاب

مدیر هنرهای نمایشی حوزه هنری پس از تماشای نمایش «رودررو با من حرف بزن» گفت: این نمایش، داستان مبارزات جوانانی است که در بستر انقلاب به دست یک ساواکی شهید شده‌ و امروز، دو تن از بستگان دو طرف برای ازدواج به هم رسیده‌اند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نمایش «با من رودررو حرف بزن»

نمایش «با من رودررو حرف بزن» به نویسندگی شهرام احمدزاده و کارگردانی مهدی محمدی مدتی است که اجرایش را در تماشاخانه ماه حوزه هنری آغاز کرده است. بازیگران این نمایش شبنم عالی، خشایار فراهانی، رامین قادری و بهار عسگری هستند.

داستان این نمایش از این قرار است که آیه و کیوان هر دو پزشک و همکار هستند و با هم قصد ازدواج دارند. کیوان به همراه پدرش که تازه از خارج از کشور به ایران بازگشته به خواستگاری آیه می‌آید، اما عمه آیه که سرپرستی او را بر عهده دارد با این وصلت مخالفت می‌کند. همه به دنبال این هستند تا علت این مخالفت را بفهمند.

بعد از مدت‌ها پرس‌وجو از سوی آیه و کیوان مشخص می‌شود که پدر کیوان از کارکنان سازمان جاسوسی رژیم پهلوی (ساواک) بوده و عمو و شوهر عمه آیه را به قتل رسانده است. در این میان مسائلی پیش می آید که نمایش را با افت و خیزهایی روبه‌رو می‌کند و حال این خود آیه و کیوان هستند که دچار چالشی برای این وصلت می‌شوند. کیوان از پدرش دل می‌کَند و در نهایت از آیه و عمه‌اش درخواست می‌کند که او را در خانواده‌شان بپذیرند.

*ذائقه تماشاگر امروز در حال تغییر است/ «با من رودررو حرف بزن» به فجر پیشنهاد می‌شود


مهدی محمدی کارگردان این نمایش در حاشیه اجرای یازدهمین شب این نمایش به خبرنگار فارس گفت: متأسفانه تبلیغات نمایش ما ضعیف بود و قدری هم تعطیلات ریتم اجرا و تماشاگر ما را ضعیف کردند. هزینه‌های تبلیغات الان خیلی زیاد است و ما هم در اندازه بضاعت خودمان کار کردیم. امیدوارم در اجراهای آینده تماشاگر بیشتری داشته باشد.

وی درباره پروسه اجرای نمایش گفت: این کار را سال گذشته ما تمرین کردیم، ولی به اجرا نرسید. امسال هم با توجه به چهل سالگی انقلاب در تئاتر به این نتیجه رسیدیم که موضوع این نمایش نزدیک بود و شروع به تمرین کردیم. تقریبا دو ماه تمرین برای کار داشتیم و از ۲۰ آذر هم اجرای آن را شروع کردیم.

محمدی با بیان اینکه احتمالا برای بخش چهل سالگی انقلاب این کار ارائه شود، گفت: امیدوارم بتوانیم در فجر کار را ارائه کنیم و اگر هم نشود احتمالا در شهر اراک کار را اجرا می‌کنیم؛ چرا که این نمایش با مشارکت حوزه هنری استان مرکزی تولید شده و خود من هم آنجا چند روز در هفته فعالیت دارم.

وی درباره وضعیت تئاتر در این روزها گفت: قدری مشکل تماشاگر داریم. الان خیلی از تئاترها این مشکل را دارند و بیشتر تئاترها الان فروش بالایی ندارند. به جز تعداد اندکی تئاتر آن هم به واسطه چهره‌های سینمایی یا گروه‌های بزرگ موسیقی یا ظواهری که تماشاگر را به سالن می‌کشاند که متأسفانه این به ضرر تئاتر هم هست؛ چون تماشاگر به جنسی از تئاتر عادت می‌کند و ذائقه‌اش به این سمت می‌رود که در آن زرق و برق و چهره سینمایی داشته باشد و خیلی گروه‌های دانشجویی و کوچک بدون تبلیغات ضرر می‌کنند. امیدوارم برای این مسئله بشود قدری فکری کرد.

*حمایت از تئاتر شهرستان‌ها و هنرمندان جوان


کوروش زارعی، مدیرهنرهای نمایشی حوزه هنری نیز پس از تماشای این نمایش به خبرنگار فارس گفت: شعار من همیشه حمایت از تئاتر شهرستان و هنرمندان جوان متعهد شهرستان‌ها بود تا آنها را به تهران بیاوریم و کارهایشان اجرا شود. ما باید این استعدادها را در اقصی نقاط میهن حمایت کنیم. این گروه نمایشی هم برای استان مرکزی هستند و دوستان ما در حوزه استان مرکزی از آنها حمایت کردند.

وی در ادامه افزود: خیلی از بزرگان و نام‌آوران و هنرمندان ما شهرستانی هستند. این جوانان در تهران شناخته می‌شوند و مسیر کار حرفه‌ای‌شان هموار می‌شود.

زارعی گفت: این گروه تلاش کرده برای چهلمین سال انقلاب و به منظور ادای دین به معمار انقلاب این نمایش را تولید کند. با این حال، ما انتظار آنچنان حرفه‌ای به لحاظ کیفی و فنی از این کارها نداریم، اما گروه‌ها به اندازه توان و قدرتشان کار می‌کنند. قصه این نمایش در بستر انقلاب رخ می‌دهد، مبارزات یک خانواده انقلابی را نشان می‌دهد و وقتی قرار می‌شود کسی به این خانواده نفوذ کند، همه حساس می‌شوند.

وی در ادامه افزود: حال پسری به خواستگاری دختر این خانواده شهید آمده که پدرش را به شهادت رسانده‌اند و وقتی دختر متوجه این ماجرا می‌شود از عشق خود دست می‌کشد و در کنار خانواده‌اش می‌ایستد و تصمیم می‌گیرد اجازه ندهد کسی به خانواده شان نفوذ کند.

زارعی با اشاره به اینکه ماجرای این نمایش، ماجرای حفظ وطن و جلوگیری از نفوذ بیگانگان بدان است، افزود: این نمادها خیلی خوب در این نمایش‌ پرداخت شده است. ما باید قصه‌های انقلابی را در بستر داستانی جذاب به نسل جدید نشان بدهیم. این نمایش هم از این دست نمایش‌ها است که مسائل انقلاب و مبارزات آنها را به تصویر می‌کشد.

نمایش «رودررو با من حرف بزن» تا هفتم دی ماه در سالن ماه حوزه هنری اجرا خواهد داشت.


منبع: فارس