تبیان، دستیار زندگی

آیت‌الله حائری شیرازی همواره دنبال اعتلای کلمه لااله الاالله بودند

مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره)گفت: تکریم عالم متفکر ربانی آیت‌الله حائری شیرازی تکریم علم، معنویت، اجتهاد، جهاد، مبارزه و تکریم ربوبیت الهی است، ایشان تا آخرین لحظات به فکر تقویت و تربیت دینی و اعتلای کلمه لااله الاالله بودند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
حجت‌الاسلام عادل محسنی

حجت‌الاسلام عادل محسنی امروز یکشنبه (2دی ماه) در مراسمی که به مناسبت بزرگداشت «نخستین سالگرد ارتحال آیت‌الله حائری شیرازی» در مسجد امام رضا(ع) برگزار شد، گفت: تکریم عالم متفکر ربانی آیت‌الله حائری شیرازی تکریم علم، معنویت، اجتهاد، جهاد، مبارزه و تکریم ربوبیت الهی است، این عالم جلیل القدری که عمری مجاهده و اجتهاد شاگردی مکتب اهل بیت(ع) را پشت سر گذاشت و تا آخرین لحظات به فکر تقویت و تربیت دینی و اعتلای کلمه لااله الاالله بودند.

مدیر مدرسه علمیه امام خمینی(ره) افزود: سرآغاز وحی الهی با «اقرآ» شروع می شود، در این آیه خداوند به ربوبیت و کرامت خود اشاره دارد که نشان می‌دهد ارزش و کرامت انسان در نظام آفرینش به علم و آگاهی او است، بشر با عقل معاش خود تا حدودی می‌تواند برخی علوم را بفهمد، انبیاء الهی و رسول خدا(ص) آمده‌اند که آنچه در کتاب الهی نازل شده برای شما تبیین کنند آنها آموزش دهنده علوم دست نیافتنی بر بشر هستند و نقش علما در ادامه این تبیین است.

حجت‌الاسلام محسنی با استناد به روایتی از ائمه معصومین(ع) مبنی بر اینکه اگر به شرق یا غرب عالم بروید به علم صحیح، انسان‌ساز و جامعه ساز، اوج عبودیت و مقام خلیفه الهی  نخواهید رسید مگر از آن علمی که از ما خارج شده است، عنوان کرد: نقش علمای متفکر در راستای تبیین آیات الهی و تعلیم احادیث اهل بیت(ع) اینجا خود را نشان می دهد. اگر ما بخواهیم جامعه بشری را به اوج شکوفایی انسانی برسانیم باید ادامه دهنده رسالت انبیا الهی و اولیاء الهی با شاگردی علمای متفکر ربانی باشیم.

مدیر مدرسه علمیه امام خمینی(ره) با بیان اینکه کتاب آسمانی مجهولات را برای ما تبیین می‌کند، ابراز کرد: اگر ما به سیره علمای ربانی از شروع غیبت تا کنون نگاه کنیم و با آیات الهی و روایات ائمه معصومین(ع) انس بگیریم خواهیم دید که هر دو دنبال اقامه توحید بودند که آیت الله حائری شیرازی در کلمات خود با بیان «قولو لااله الاالله تفلحو» به آن بسیار توصیه می‌کردند.

وی افزود: تمام زیربنای تربیتی انبیاء و اولیاء الهی در راستای اقامه توحید بود، همه فروعات دین وقتی در مسیر تربیت دینی حرکت می‌کنند که بوی توحید دهند که آیت‌الله حائری شیرازی منادی این توحید بود، اگر ما دنبال ولایت و حکومت اسلامی هم هستیم همین نیز برای اقامه توحید است.

حجت‌الاسلام محسنی ادامه داد: همه علمای ربانی و فاضل همچون شیخ مفید، شهید اول، شهید ثانی، علامه حلی و بسیاری علمای دیگر دنبال اقامه توحید بودند، اینکه امروز برخی از آقایان می‌گویند ولایت فقیه امر جدیدی است سخنی کاملا غلط است، ولایت فقیه ادامه دهنده راه اولیاء الهی و ائمه اطهار(ع) در تبین احکام الهی و اقامه توحید در جامعه انسانی است.

مدیر مدرسه علمیه امام خمینی(ره) با بیان اینکه هر فردی منکر ولایت فقیه یا حکومت الهی باشد اصلا چیزی از فقه اسلامی نمی‌داند، عنوان کرد: اگر کسی با روح فقه آشنا باشد می‌داند که صرف تصور فقه و ولایت اهل بیت(ع) سبب تصدیق ولایت فقه و فقیه خواهد شد، علمای ربانی ادامه دهنده مسیر اهل بیت(ع) هستند ما باید منادیان اقامه توحید در سراسر جهان باشیم.

وی با بیان اینکه ما در فقه حکومتی نظام اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، قضایی و حقوقی داریم که باید تدوین شده و مبانی آن گفته شود، ابراز کرد: حضرت امام(ره) می فرماید دین به جز حکومت الهی چیز دیگری نیست. لازمه عبودیت الهی این است که طاغوت و شرک و تمام مظاهر غیرالهی را کنار بگذاریم. اساس دین حکومت دینی است که بدون آن دین اقامه نمی شود.

حجت‌الاسلام محسنی افزود: مرحوم آیت الله حائری شیرازی از فقهای ربانی متفکری بودند که برای اقامه توحید در مبانی دینی نظیر اقتصاد اسلامی و علوم انسانی اسلامی که مورد کم لطفی قرار گرفته بود بسیار کار کردند.

مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) با بیان اینکه برای رونق اقتصاد اسلامی ابتدا باید ماهیت و مبانی پول در اسلام تبیین شود، گفت: مرحوم آیت‌الله حائری شیرازی می فرمود مبانی جمهوری اسلامی علوم انسانی است که می‌تواند برای نظام به فرصت یا تهدید تبدیل شود بنابراین ایشان تا آخرین لحظات دغدغه اسلامی شدن علوم انسانی را داشتند، متاسفانه امروزه کتب غربی ترجمه و با پسوند اسلامی به جامعه تحویل داده می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: از ویژگی های دیگر مرحوم آیت الله حائری شیرازی روحیه آزادمنشی ایشان بر مبنای تکلیف بود که با تمام وجود از آن حمایت می‌کردند و در این زمینه نگران آبروی خود نبودند، اگر اشتباهی صورت می‌گرفتند اعلام می‌کردند، ایشان با اینکه عضو مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه بودند هیچ تشخصی برای خود قائل نبوده و بسیار متواضع و افتاده حال بودند.

منبع :خبرگزاری شبستان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.