تبیان، دستیار زندگی

سلمانی: هنرمند باید خودش را شهروند معمولی بداند

محمد سلمانی، شاعر پیشکسوت گفت: کشورهایی که به هنرمندهایشان احترام می‌گذارند رو به جلو هستند و متولیان فرهنگی ما هم به جامعه هنرمند و این خانواده باید نگاه بهتری داشته باشند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

محمد سلمانی

محمد سلمانی درباره اینکه آیا می‌توان به نوشتن و نویسندگی به عنوان شغل نگریست، اظهار داشت: تجربه ثابت کرده در کشور ما هنرمند اگر بخواهد از هنرش ارتزاق کند از هر نظر متضرر می‌شود، چون اواخر عمر اغلب هنرمندان وضعیت معیشتی مناسبی نداشته‌اند. از این رو هنرمند به قلمش به عنوان کالای سودمند نباید بنگرد.

وی با بیان اینکه هنرمند باید شغلش را مثل همه مردم داشته باشد و در کنار کارش، هنرش را با عشق پیگیری کند، توضیح داد: اصلا نباید به نوشتن به عنوان شغل نگریست؛ اگر هنرمند بخواهد به آن وابستگی پیدا کند، طبیعی است باید گله‌گذاری کند و سوال از متولیان داشته باشد. اگر کارش را مثل یک شهروند داشت و هنرش را هم پی گرفت و متولیان به هنرش ارج ننهادند، آن وقت باید شکوه کند و حقش را بگیرد.

وی به الزامات این مسیر اشاره کرد و بیان داشت: هنرمند هم مثل یک شهروند معمولی باید در پی کار برای معاش و گردش زندگی باشد بود. برخی قلم به دستان فکر می‌کنند همین که شاعر و نویسنده‌اند باید به کار هنری بپردازند و این مسئولیت متولیان کشور است که از نظر معیشت آنها را تامین کند. این درست و ایده‌آل است، اما واقعیت جامعه ما این نیست.

به گفته سلمانی، وقتی واقعیت این نیست در نتیجه باید تدبیری دیگر اندیشیده شود و از همان آغاز ممر درآمد داشته باشند. نباید تنها در پی حق بود و گلایه کرد که حق مرا نداده‌اند و.... البته کشورهایی که به هنرمندهایشان احترام می‌گذارند رو به جلو هستند و متولیان فرهنگی ما هم به جامعه هنرمند و این خانواده باید نگاه بهتری داشته باشند. 

منبع: فارس