تبیان، دستیار زندگی

شیوه برخورد امام عسکری(ع) با نماینده خطاکار

حجت الاسلام اعتمادی با اشاره به روایتی از شیوه برخورد امام حسن عسکری (ع) با فردی که به دروغ اظهار نیاز و فقر کرد، گفت: ایشان معجزات علمی بسیار داشتند و بر احوال شیعیان و نمایندگان خود آگاه بودند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
حجت الاسلام اعتمادی
برنامه «گفت و گوی فرهنگی» رادیو گفت و گو ویژه ولادت امام حسن عسکری (ع) با موضوع جایگاه و ویژگی های اخلاقی- تربیتی شاگردان و با حضور حجت الاسلام «زین العابدین اعتمادی»، کارشناس مسائل فرهنگی و استاد دانشگاه به روی آنتن رفت.

حجت الاسلام اعتمادی بیان کرد: امام حسن عسکری (ع) به دلیل محبوس شدن در زندان و قرار گرفتن در محاصره لشکریان بنی عباس به شدت در محدودیت قرار داشتند و به طور مستقیم تحت نظر بودند.

کارشناس مسائل فرهنگی در ادامه افزود: ارتباط حضرت(ع) با شیعیان به دلیل به خطر نیفتادن جان آنها و زمینه سازی غیبت صغری و کبری امام زمان (عج) بسیار محدود بود، به گونه ای که با خواص و غیر خواص هم از پشت پرده مرتبط می شدند و در حقیقت با این کار مردم را برای غیبت امام زمان (عج) آماده می کردند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: در چنین شرایطی، شیعیان به نشانه هایی از امام(ع) نیاز داشتند و حضرت(ع) هم برای ارائه آثار امامت خود، بدون اینکه مراجعان سوال کنند، پاسخ را به آنها داده و حتی از نیت افراد هم خبر می دادند.

کارشناس مسائل فرهنگی تاکید کرد: امام حسن عسکری (ع) یک بار نامه ای توبیخی به یکی از یاران خود به اسم اسحاق بن اسماعیل نیشابوری می فرستند که این شخص با امام هادی (ع) هم در ارتباط بوده است. حضرت(ع) در این نامه می نویسند ما از کارهایی از شما خبر دار شدیم که به این کار راضی نیستیم و خوب است که بیشتر دقت کنید. این نشان دهنده معجزات علمی و آگاه بودن ایشان از احوال شیعیان و نمایندگان خود بود.

حجت الاسلام اعتمادی با اشاره به ویژگی های اخلاقی امام حسن عسکری(ع) یادآور شد: روایات متعددی از اعمال و رفتار امام حسن عسکری (ع) وجود دارد؛ از جمله اینکه درخواست هر شخصی را که به ایشان مراجعه می کرد پاسخ می دادند و کمک می کردند. حضرت(ع) به شکل های عادی و معجزه وار نیازهای شیعیان و حتی غیرشیعیان و اهل سنت را برطرف می کردند. یک بار شخصی در مسیر حضرت(ع) قرار گرفت و اظهار نیازمندی کرد. امام(ع) به او فرمودند که تو دروغ می گویی و از این کارت دست بردار. حضرت(ع) با اینکه می دانستند این شخص فقیر نیست و دروغ می گوید اما 100 سکه به او دادند و این یکی از نمونه های بزرگواری حضرت(ع) و کمک ایشان به مردم است.

منبع : خبرگزاری شبستان


مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.