تبیان، دستیار زندگی

کتاب از «سرگشتگی نقاشیخط تا گویشی بنام خطا‌شیک» منتشر شد

کتاب «از سرگشتگی نقاشیخط تا گویشی بنام خطا‌شیک» به قلم اسماعیل رضایی منتشر شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :


  کتاب «از سرگشتگی نقاشیخط تا گویشی بنام خطا‌شیک»


  کتاب «از سرگشتگی نقاشیخط تا گویشی بنام خطا‌شیک» حاصل تجربه‌های اسماعیل رضایی در حوزه خطاشیک (نقاشیخط)، در ۲۰۴ صفحه به رشته تحریر درآمده و توسط نشر سهراب منتشر شده است.

رضایی ریشه مکتب خطاشیک (نقاشیخط) را در انتزاع و تجرید دانست و در این باره گفت: بر این اساس تعریف خط  و خطاشیک (نقاشیخط) بسیار پیچیده می‌نماید. بیان تصویری، پتانسیل و انرژی حروف الفبا در دوره‌های هنری گذشته ایران و در اغلب فرهنگ‌ها مدنظر هنرمندان و هنردوستان خط بوده و در هر دوره بنا به اقتضای زمان و هدف هنرمندان دستخوش تغییر بوده است.
وی علت نامگذاری مکتب خطاشیک را این چنین عنوان کرد که خطاشیک واژه‌ای برگرفته و ترکیبی از نام رشته‌های خطاطی، نقاشی، خوشنویسی طراحی و گرافیک، و همچنین برخاسته از آثار خلق‌شده او است.
رضایی اظهار داشت: تعریف‌های مختلفی در جامعه امروزی از مکتب خطاشیک (نقاشیخط)، منتشر می‌شود. هرکدام در جایگاه خود می‌تواند مفهومی از یک نوع مکتب باشد اما تعریف‌های منتشر شده تا کنون منحصراً نتوانسته است در باب و تفسیر، توضیح و توصیف مکتب خطاشیک (نقاشیخط)، قرار گیرد.

وی افزود: زبان خطاشیک (نقاشیخط)، با داشتن ویژگی‌های ایرانی و خارجی و با تکیه‌بر مبانی هنرهای تجسمی و تأثیرپذیری از مکاتب مختلف هنری چه از مکاتب هنری غرب و چه از مکاتب هنری شرق خود می‌تواند در سراسر جهان هنری، مخاطبان خود را داشته باشد.
نوسینده کتاب «از سرگشتگی نقاشیخط تا گویشی بنام خطا‌شیک» رعایت اصول و قواعد توسط هنرمندان را مورد تاکید قرار داد و افزود: هنرمندان خطاش با استفاده از عناصر و کیفیات بصری (فرم،  نقطه، خط، حجم، رنگ، تاریکی، روشنایی، جهت، حرکت، ریتم، تعادل، بافت و غیره)، و با تکیه بر دانش و اندیشه‌ای که در پشتوانه این مکتب خطاشیک (نقاشیخط)،  نهفته است و بهره‌گیری از زیبایی‌شناسی، خواص مواد و روان‌شناسی رنگ‌ها، می‌توانند آثاری را خلق کنند که بتواند انتقال حالات، احساسات و اندیشه‌های هنرمند را به مخاطبان بدون محدودیت زبان و گویش و نژاد در هرکجای جهان ممکن سازد.


منبع: فارس