تبیان، دستیار زندگی

دو شرط اصلی ظهور وابسته به مردم است

حجت الاسلام موسوی درچه ای با بیان اینکه در اسلام مردم از ارکان اصلی حکومت هستند، گفت: دو شرط اصلی ظهور بسته به مردم است. رفتارها محصول باورهای ما هستند لذا افزایش آگاهی و معرفت مردم نسبت به امام عصر(عج) و مهدویت باید بالا برود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
یا مهدی

حجت الاسلام «سیدعلی موسوی درچه ای» در گفت وگو با خبرنگار مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان درباره ضرورت های مردمی بودن فعالیت های مهدوی، اظهار کرد: باید توجه داشت مردم در اسلام رکن هستند، یعنی اگر حکومتی تشکیل شود باید توسط مردم باشد همانطور که در طول تاریخ شاهد بوده ایم در دوران امیرالمومنین(ع) هم ایشان وقتی حکومت را پذیرفتند که مردم مصر بودند؛ چنان که ایشان در نهج البلاغه فرمودند: اگر اصرار و پافشاری مردم نبود افسار حکومت را رها می کردم.

کارشناس مهدوی با بیان اینکه مردمی بودن امور و فعالیت ها در اسلام ضرورت دارد، تصریح کرد: در این باره مصادیق متعددی در اسلام و زندگانی معصومان علیهم السلام وجود دارد چنان که درباره اطاعت از امام معصوم(ع) ماجرای هارون مکی و عمل به فرمان امام صادق(ع) را داریم؛ نقل است امام(ع) در پاسخ درخواست شخصی خراسانی برای قیام، به هارون امر کردند که وارد تنور روشن شود و او چنین، امام صادق(ع) در پاسخ تعجب فرد خراسانی فرمود: اگر شما چنین هستید قیام کنیم.

موسوی درچه ای تاکید کرد: از این رو، مردم در تشکیل حکومت و اسلامی بودن جامعه نقشی بسزا دارند، در موضوع مهدویت هم چنین است چنان که درباره شرایط ظهور، دو شرط بسته به مردم است که در کنار قرآن به عنوان برنامه قیام حضرت مهدی(عج) و وجود رهبر یعنی شخص حضرت حجت(عج) باید وجود داشته باشد؛ این دو شرط عبارتند از: اقبال عمومی و وجود یاران خاص یا همان 313 نفر.

وی با اشاره به تجربه معاصر ایران در زمینه پیروزی انقلاب اسلامی، بیان کرد: انقلاب و نظام اسلامی ما هم از دل مردم برخاسته و همانطور که امام راحل داعیه داشتند از انجایی که انقلاب ما زمینه ساز ظهور است، لذا این انقلاب برخاسته از دل مردم برای تحقق چنین افقی هم به همراهی و حضور مردم نیاز دارد چنان که ولایت فقیه از مردم جدا نیست و مدل اسلامی هرگز حکام را جدا از مردم نمی داند.

موسوی درچه ای ابراز کرد: البته اگر کسی صاحب منصب و مسئولیتی شد به تبع آن مسئولیت، وظایف، رسالت ها و احتیاط هایی بر او حمل می شود اما این هم بُعد مردمی بودن مسئولیت ها را سلب نمی کند. از این رو،  حکومت و مردم باید در کنار هم در عرصه های مختلف به ویژه زمینه سازی ظهور حرکت کنند و در این راستا هم افزا باشند.

این کارشناس مهدوی درباره راهکارهای پای کار آوردن مردم در فعالیت ها و برنامه های مهدوی، ابراز کرد: برای آنکه مردم پای کار بیایند آگاهی و شناخت شرط نخست است، اگر مردم به مسئله ای باور داشته باشند بر اساس آن عمل می کنند، چون رفتارها محصول باورهای ما هستند لذا افزایش آگاهی و معرفت مردم نسبت به امام عصر(عج) و مهدویت باید بالا برود.

وی با بیان اینکه هر چه شناخت نسبت به حجت زمان(عج) کم و ضعیف باشد، آسیب های جدی به دنبال دارد، گفت: جهل در مقابل شناخت قرار دارد و لذا ائمه(ع) نسبت به آن احساس خطر جدی کرده اند و امیر(ع) می فرمایند: من از جهل مردم بسیار آسیب دیده ام.

موسوی درچه ای تاکید کرد: ضلالت ها همه ناشی از جهل است برای مثال در ماجرای صلح حسنی این جهل یاران و مردم بود که آن شرایط را رقم زد همچنین است خانه نشینی ائمه(ع) در حالی که بدون جهل مردم، می شد حکومت جهانی اهل بیت(ع) را رقم زد. باید توجه داشت فرد غیرمعصوم(ع) نیست اما فقیه جامع الشرایط با حمایت مردم می تواند حکومت اسلامی را محقق کند نظیر آنچه به برکت انقلاب اسلامی در ایران رخ داد.

منبع: خبرگزاری شبستان
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.