تبیان، دستیار زندگی

ندا فرزانه روانپزشک و روان درمانگر به این سوال پاسخ می دهد:

آیا تخیلات جنسی در رابطه زناشویی مشکل زاست؟

اوایل زندگی مشترک همه چیز خوب پیش می رود اما بعد از گذشت یک سال همه چیز عادی می شود حتی رابطه ی جنسی؛ تاجایی که ممکن است تمایلات جنسی دچار تخریب شود و زوجین با انگیزه دستیابی به افزایش توانایی جنسی به سمت تخیلات جنسی بروند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تخیلات جنسی
اوایل ازدواج بخاطر شور و اشتیاقی که بین زوجین وجود دارد برقراری رابطه جنسی بسیار لذت بخش است اما به مرور زمان برای ارضای جنسی به محرکی نیاز دارند که برخی افراد این محرک را با تغییر در پوزیشن جنسی ایجاد می کنند، بعضی با تغییر در رفتار و کلام و عده ای هم برای بهبود رابطه جنسی از تخیلات جنسی استفاده می کنند؛ اما آیا این نوع فانتزی های جنسی زوجین در حین رابطه جنسی می تواند مفید باشد یا آسیب زا است؟ آیا فکر کردن به تخیلات جنسی در حین رابطه جنسی طبیعی است؟ سوالاتی که دکتر ندا فرزانه روانپزشک-روان درمانگر و سکس تراپیست در گفت و گوی اختصاصی با تبیان به آنها پاسخ می دهد:

رابطه ی جنسی در طول زندگی زناشویی دچار تغییر و تحول می شود؛ روزهای اول ازدواج دو طرف برای یکدیگر تازگی دارند، از نظر فیزیکی یکسری چیزها تکراری نشده است و کیفیت رابطه بالا است اما بعد از گذشت مدتی در برخی از زوجین دیده می شود که کمیت و کیفیت رابطه ی جنسی به شدت افت می کند. یکی از عللی که موجب کاهش کمیت و کیفیت رابطه می شود، رسیدگی نکردن به ظاهر است؛ به عنوان مثال از آنجایی که آقایان دیداری هستند برایشان رفتار، طرز لباس پوشیدن، آرایش کردن و... مهم است و زنان باید توجه کنند که بعد از ازدواج هم مانند اوایل ازدواج لباس های زیبا بپوشند و به ظاهر خود رسیدگی کنند چرا که این مسئله تا حد زیادی کیفیت رابطه ی جنسی را بالا می برد و باعث می شود که تمایل زوجین به یکدیگر بیشتر شود. بنابراین رسیدگی کردن به ظاهر خود در رابطه جنسی و همچنین حرمت و احترام یکدیگر را نگه داشتن خارج از رابطه جنسی مهمترین محرک در رابطه زناشویی است.

باید توجه داشت که اگر این مسائل در زندگی زناشویی رعایت نشود کار به جایی می رسد که زوجین برای تحریک در رابطه نیاز به محرک های بیرونی دارند و به سمت فیلم های پورن و تخیلات جنسی در رابطه سوق پیدا می کنند.

آیا تخیلات جنسی بد است؟

خیال پردازی جنسی امری طبیعی است و احساسات و شهوت انسان ها با تخیلات جنسی بروز پیدا می کند به طوری که قدرت تخیل در رابطه جنسی، با میزان شهوت و هوس هر فردی در ارتباط مستقیم است. به این معنی که هر چقدر میزان شهوت فرد بالا باشد، شدت و قدرت خیال پردازی جنسی هم بالا خواهد بود اما میزان و درجه خیال پردازی جنسی در افراد متفاوت است.

دکتر فرزانه  اشاره می کند: حرف های جنسی در حین رابطه نوعی بازی جنسی است که با تخیلات جنسی متفاوت است. برخی خانم ها یا آقایان با شنیدن حرف های جنسی تحریک می شوند که در این حد ایرادی ندارد اما برخی ها هم با تخیلات جنسی تحریک می شوند که در این صورت باید ببینیم که شدت آن در چه حد است؛ اگر فرد در تخیلات جنسی مداومت و اصرار دارد و شخصی را در تخیلات خود وارد رابطه زناشویی می کند، این مسئله خطرناک و غیر طبیعی است و نیاز به درمان دارد.

فرزانه درباره چگونگی درمان افرادی که تخیل جنسی می کنند، بیان کرد: در مرحله ی اول این بیماران مورد بررسی قرار می گیرند که آیا این تخیلات جنسی در حد طبیعی یا به صورت انحرافات جنسی است؟، آیا فرد از نظر اعتقای مذهبی است یا خیر؟، آیا قبلا این حرف ها را می زد یا به تازگی علاقه مند شده است؟، از چه زمانی شروع به خیال پردازی کرده است؟ و شدتش تا چه حد است؟
بعد از انجام بررسی ها اگر تشخیص داده شود که شدت انحرافات جنسی فرد بالاست تا حدی که علاقه ی زیادی دارد که تخیلات جنسی خود را عملا پیاده کند! این فرد دچار اعتیاد جنسی شده است و درمان او ضروری است.

چگونه می توان خیالپردازی جنسی را کنترل کرد؟

اولین و مهمترین مسئله برای کنترل خیال پردازی جنسی پی بردن به علت آن است و تنها کسی که می تواند پی به علت آن ببرد خود فرد است لذا از خود بپرسید که دلیل این تخیلات جنسی و هوی و هوس چیست؟ آیا این خیال پردازی به دلیل زیاده خواهی میل درونی است یا تنوع طلبی؟ آیا بخاطر تقویت و بهبود رابطه جنسی، تخیلات جنسی را ضروری می دانید؟!

همانطور که اشاره کردیم خیال پردازی ها در حد طبیعی نه تنها مشکلی را ایجاد نمی کند بلکه ضروری است چراکه از طبیعت درونی هر انسانی نشات میگیرد اما اگر این تخیلات از حد طبیعی خارج شود باید آن را تهدیدی جدی در نظر گرفت و نباید سهل انگارانه از کنار آن گذشت لذا در چنین مواقعی باید به درون خود مراجعه کنید و در جستجوی علت اصلی باشید به طور مثال دیدن فیلم ها پورن و یا آزار جنسی می تواند دلیل بر انحرافات جنسی شود و باعث شود که فرد با شریک جنسی اش تحریک نشود و به قولی دست به ارضای ذهنی بزند.

یکی از روش های کنترل خیال پردازی، دستیابی به رویاهای واقعیست نه خیالی. رویاهای خیالی باعث می شود که فرد در رویای باطل خود چیزی را تصور کند که در واقعیت دسترسی به آن امکان پذیر نیست و این مسئله باعث استرس و اضطراب در فرد می شود و به مرور زمان نسبت به شریک زندگی احساس تنفر شکل می گیرد لذا سعی کنید به رویاهای واقعی و دست یافتنی فکر کنید؛ همچنین فکر کردن به رابطه ی جنسی زیبا و دلنشینی که قبلا با همسرتان تجربه کرده اید می تواند به شما کمک کند.

همچنین در این زمینه لازم است به این نکته اشاره کرد که پیامبر گرامی اسلام(ص) ضمن سفارشات بسیاری به امام علی(ع) یکی از آداب هنگام زناشویی را چنین بیان فرمودند:

«یَا عَلِیُّ لَاتُجَامِعِ ‏امْرَأَتَکَ ‏بِشَهْوَةِ امْرَأَةِ غَیْرِکَ‏ فَإِنِّی أَخْشَى إِنْ قُضِیَ بَیْنَکُمَا وَلَدٌ أَنْ یَکُونَ مُخَنَّثاً أَوْ مُؤَنَّثاً مُخَبَّلاً»(1)؛ یا علی، هنگام زناشویی، خیال زن ‏دیگرى ‏را در خاطر نیاور که می‌ترسم اگر فرزند پسری متولد شود دارای صفات و روحیات زنانه شود و اگر فرزند دختری متولد شود، معلول ذهنی یا جسمی شود.

پیامبر اسلام در این حدیث تصور زن دیگر هنگام مجامعت با همسر را یکی از اموری دانستند که ممکن است منجر به معلولیت ذهنی یا جسمی و…، فرزند گردد. پس سزاوار است انسان هنگام نزدیکی و آمیزش با همسر خود از افکار و خیالات ناپسند دوری نماید، تا علاوه بر جلوگیری از آثار منفی روحی بر روی خویش از بروز مشکل برای فرزندی که ممکن است متولد شود نیز جلوگیری نموده باشد.

پی نوشت:
1- ابن بابویه، محمد بن على‏، من لا یحضره الفقیه،‏ محقق، مصحح، غفارى، على اکبر، ج ۳، ص ۵۵۲، دفتر انتشارات اسلامى، قم، چاپ دوم، ۱۴۱۳ق.
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.