تبیان، دستیار زندگی

مروری بر خواص 56 عرق گیاهی

عرقیات گیاهی و فواید آن‌ها (1)

تمامی عرقیات گیاهی موجود در بازار را می‌توان به‌صورت شربت درآورد و مصرف کرد. طرز تهیه‌ی همگی آن‌ها یکسان است. می‌توانید لیوان را با عرق موردنظر پر کنید، سپس بقیه‌ی لیوان را با آب پر کنید و دو قاشق شکر به آن اضافه کرده و هم بزنید. شربت گیاهی شما آماده است. در صورت تمایل می‌توانید عرق گیاهی را بدون آب مصرف کنید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
عرق آویشن

عرق آویشن

طبیعتی گرم دارد و درمان کننده بلغم، اشتهاآور، ضدعفونی کننده مجاری تنفسی، ضد تشنج و تقویت‌کننده بدن است. ترشی معده را رفع می‌کند. ضددرد، رفع کننده‌ی برونشیت، آسم، گریپ، سوءهاضمه، نقرس، سیاتیک رقیق کننده خون می‌باشد.

عرق اسطوخودوس

طبیعت گرم و خشکی دارد، نیروبخش، برای سردرد، میگرن و دلهره مفید است. ضمناً آرام بخش و خواب‌آور نیز می‌باشد. مخلوط آن با عسل و سرکه برطرف کننده سرگیجه، پرش ناگهانی بعضی از اعضاء، رفع صرع، وسواس و فراموشی می‌باشد.

عرق اسفناج

برطرف کننده کم‌خونی و افزایش دهنده آهن در خون می‌باشد.

عرق اکالیپتوس

با توجه به خوراکی نبودن عرق مذکور باید به‌صورت بخور از خواص آن، که همانا برطرف کنندگی سرماخوردگی، برونشیت و گرفتگی بینی است، بهره برد.

عرق بابونه

طبیعتی گرم دارد و نیروبخش است. عفونت‌های دردناک را برطرف می‌کند. اختلالت قاعدگی را تنظیم و ورم بیضه و رحم را فرو می‌نشاند. کرم‌کش است و در درمان یبوست مفید می‌باشد. همچنین لطیف‌کننده پوست بدن، ضد دردهای شکم و نفخ، معرق اشتهاآور است.

عرق دارچین تقویت کننده‌ی معده و اعصاب است، ضدترس، وسواس، بادشکن، آرام بخش و قابض نیز می‌باشد. ضمناً طبع آن خشک و گرم است


عرق بادرنجبویه

طبیعتی گرم دارد و برای حافظه مفید است. تقویت کننده‌ی مغز، قلب، معده و حواس پنج‌گانه می‌باشد. خستگی روحی، بی‌حوصلگی، سردردهای عصبی و تنگی نفس را درمان می‌کند. ضمناً محرک و نیرو دهنده قوای جنسی می‌باشد. مصرف یک فنجان در یک لیوان آب روزی 3 مرتبه بهترین شکل درمان می‌باشد.

عرق بادیان

ضد روماتیسم و معطر کننده نوشیدنی‌ها است. مصرف نصف فنجان 3 بار در روز همراه با آب سرد تسهیل کننده تنفس می‌باشد.

عرق بالنگ

طبعی گرم و خشک دارد و درمان کننده نفخ شکم، بادبُر، مسکن قی صفراوی و تقویت کننده مغز، کبد سرد، قلب و معده می‌باشد.

عرق برگ چنار

ضدآسم، چاق‌کننده و تب بر است، درد و ورم زانو و مفاصل را که از گرمی مزاج می‌باشد، تسکین می‌دهد. اگر آن را بر بدن بمالید باعث شفافیت پوست می‌شود.

عرق برگ زیتون

فشارخون را پایین می‌آورد، برای نارسایی کبدی، رفع سردرد و تقویت حافظه مفید است. مدر است و برای درد دندان نیز مفید باشد.

عرق برگ گردو

قندخون را پایین می‌آورد. نقرس را درمان می‌کند و ورم مفاصل را که از سردی مزاج باشد تسکین می‌دهد. همچنین اثر تقویت کننده، دفع انگل، پایین آورنده قند خون و ضدعفونی‌کننده دارد و ضد ورم لوزه و مؤثر در بیماری‌های پوستی است

عرق برگ مورد

از ریزش مو جلوگیری می‌کند، جوش صورت و ورم را فرو می‌نشاند، خارش و سوزش بدن را درمان می‌کند.

عرق بهارنارنج

تقویت کننده‌ی قلب و اعصاب است. ضدتشنج، آرام بخش و ضدهیستری می‌باشد. افسردگی، بی‌خوابی و سکسکه را درمان می‌کند. توسط نور آدرنالین در گیرنده‌های بتا 3، تجزیه کننده چربی می‌باشد و موجب افزایش متابولیسم بدن می‌شود.

عرق بولاغ اوتی

طبعی گرم و خشک دارد و گرم کننده بدن، ضدنفخ، بادبُر، اشتهاآور و بند آورنده خون‌ریزی داخلی می‌باشد.

عرق بومادران

طبیعتی گرم دارد و نیروبخش، تقویت کننده‌ی قلب و اعصاب، ضدتشنج و تصفیه کننده‌ی خون می‌باشد. ورم معده و روده را درمان می‌کند. برای بواسیر، تب، رفع اختلالات و درد قاعدگی، گرفتگی عضلات اطراف قلب و خواب رفتن دست‌ها مفید است.

عرق بید

تقویت‌کننده معده، آرام‌بخش، تقویت‌کننده قلب، ضدتشنج و تب‌بُر است. یرقان و سردرد را درمان می‌کند. لطیف کننده موی سر است و شوره‌ای سر را برطرف می‌کند. تسکین دهنده‌ی دردهای تناسلی نیز می‌باشد.

عرق بیدمشک

تقویت‌کننده قلب و بدن است، ملین نیز می‌باشد.

عرق بید گیاه

طبعی سرد و خشک دارد و درمان کننده دل پیچه و زخم مثانه می‌باشد.

عرق پونه

اشتهاآور، بادشکن و ضداسهال است. جهت رفع سکسکه، سوزش معده و سرفه استفاده می‌شود. در ضمن خلط آور نیز است.

عرق چهار عرق

تب‌بُر است. تقویت کننده‌ی پوست، کلیه و کبد می‌باشد. دارای ویتامین C است و خون را تصفیه می‌کند. حرارت بدن را پایین آورده و رگ‌ها را باز می‌کند. درد مفاصل که از گرمی مزاج می‌باشد را مداوا می‌کند.

عرق چهل گیاه

طبیعتی گرم دارد و تقویت کننده‌ی معده است. ترشی معده و دردهای ناشی از سردی مزاج و دل پیچه را رفع می‌کند. هم‌چنین هضم غذا را آسان می‌کند.

عرق خارشتر

سنگ‌های کلیه و مثانه را دفع می‌کند. شستشو دهنده‌ی کلیه‌ها است و برای سیاه سرفه نیز مفید است. طبع این عرق گرم و خشک می‌باشد. برای دفع سنگ‌های کلیه و مثانه 3 وعده و هر بار یک لیوان ولی برای درمان بقیه بیماری‌ها هر وعده یک فنجان میل شود.

طبیعت گیاه ریحان معتدل و یا کمی گرم و خشک است. برای خفتان قلب، ضعف معده، نفخ دستگاه گوارش، گزیدگی حشرات، تقویت دستگاه هاضمه، رفع تشنج و سردردهای عصبی و میگرن مفید است


عرق خارخاسک

طبیعتی سرد دارد، مدر است و سنگ کلیه و مثانه را دفع می‌کند. ضدعفونی کننده‌ی کلیه‌ها است و تورم پروستات را رفع می‌کند. طبع آن گرم است و مصارف و خواص دیگر آن درمان سرفه، تب بُر، برطرف کننده ناراحتی‌های کبدی، تقویت قوای، جنسی، قابض، تنظیم کننده دوره قاعدگی و ساقط کننده جنین می‌باشد.

عرق دارچین

عرق دارچین تقویت کننده‌ی معده و اعصاب است، ضدترس، وسواس، بادشکن، آرام بخش و قابض نیز می‌باشد. ضمناً طبع آن خشک و گرم است.

عرق رازیانه

طبیعتی گرم دارد و ضد نفخ است. قولنج را درمان می‌کند. بلغم را رفع کرده و با توجه به داشتن هورمون زنانه، شیر مادران را زیاد می‌کند. محرک، بادشکن، مدر و قاعده‌آور نیز می‌باشد. لازم به ذکر است برای درمان موارد فوق یک فنجان از آن پیش از هر وعده غذایی میل شود.

عرق ریحان

طبیعت گیاه ریحان معتدل و یا کمی گرم و خشک است. برای خفتان قلب، ضعف معده، نفخ دستگاه گوارش، گزیدگی حشرات، تقویت دستگاه هاضمه، رفع تشنج و سردردهای عصبی و میگرن مفید است. همچنین التیام دهنده زخم‌ها و برطرف کننده زخم‌های دهان است.

عرق زعفران

برطرف کننده خونریزی بعد از زایمان، تنظیم کننده قاعده، فرج آور و محرک قوای جنسی می‌باشد.

ادامه دارد...

منبع: کتاب خواص میوه و گیاهان دارویی - تألیف حبیب‌اله مسموع
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.