یک واحد درس اختیاری سواد رسانهای در دانشگاهها اضافه شود
رئیس هیات علمی دومین همایش سواد رسانهای و اطلاعاتی با بیان اینکه این مقوله باید به یک گفتمان علمی و کاربردی تبدیل شود پیشنهاد کرد که یک واحد درس اختیاری با موضوع سواد رسانهای و اطلاعاتی به درسهای دانشگاهی اضافه شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ : شنبه 1397/08/19 ساعت 10:03
حسن بشیر روز شنبه در آیین گشایش دومین همایش سواد رسانهای و اطلاعاتی با موضوع خانواده که در سالن همایشهای سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال برگزاری است، افزود: گفتمان سواد رسانهای باید جهتگیری مردمی و ملی پیدا کند.
استاد دانشگاه امام صادق اظهار داشت: باید از پژوهشها و پایان نامهها با موضوع سواد رسانهای و اطلاعاتی حمایت کرد و برای جلوگیری از انحراف در فهم واقعی این مقوله و آموزشهای صحیح آن برنامهریزی کرد.
به گفته وی بدون فهم تحلیلی آموزش انتقادی و تعامل فعال، امکان دستیابی به سواد رسانهای و اطلاعاتی مطلوب امکانپذیر نیست .
رئیس هیات هلمی دومین همایش سواد رسانهای و اطلاعاتی توجه به این مقوله را منوط به سه مقوله شناخت، توانمندسازی و تفکر انتقادی دانست و توضیح داد که برای تحقق مرحله شناخت، نیازمند فهم تحلیل ارزیابی و انتخاب آگاهانه هستیم .
رئیس اسبق دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق، توجه به دو نگاه مثبتگرا و آسیبگرا در رابطه با فضای مجازی برای افزایش بهرهمندی از فرصتها و کاهش آسیبهای آن را مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: بدون توجه علمی به این دو دیدگاه، تحقق فضای مفید، ایمن و سالم در فضای مجازی دچار چالش جدی خواهد شد.
بشیر ادامه داد: یکی از اهداف مهم این همایش توجه به حوزه خانواده و فعالسازی هر چه بیشتر آن در زمینه سواد رسانهای و اطلاعاتی است .
وی ادامه داد: در این زمینه، جریان گفتمانی خوبی ایجاد شده که از جمله آنها میتوان به برگزاری همایش، تالیف و ترجمه کتابهای متعدد، کارگاه و جلسات آموزشی، تولید مقالات، انجام پژوهشهای گوناگون و فعالیتهای قابل توجه رسانهها از جمله صدا و سیما به موضوع سواد رسانهای و اطلاعاتی اشاره کرد.
دومین همایش سواد رسانهای با موضوع خانواده با هدف تبیین نقش و جایگاه مهم خانواده در عصر اطلاعات و جامعه شبکهای و تاکید بر رویکردهای آموزشی، شناختی و تربیتی از ۱۹ تا ۲۱ آبان برگزار میشود.
منبع : خبرگزاری ایرنا