
ابرسلاح هسته ای روسیه یک شهر را تخریب می کند
روسیه موفق به تولید یک ابرسلاح هسته ای به نام اوانگارد شده که سرعت آن بیست برابر سرعت صوت است و سال آینده آماده پرتاب می شود.

فناوری جدید کوانتوم در زمینه مخابرات امن رونمایی شد
فناوری جدید کوانتوم در زمینه مخابرات امن با حضور علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی در مرکز علوم و فنون لیزر ایران رونمایی شد.

آزمایش بمب هستهای کره شمالی
طبق گفتهی دانشمندان، اگر تخریب عظیمی پیش آمده باشد، دیگر این سایت برای آزمایشهای هستهای آینده فایدهای نخواهد داشت و حتی خطر خروج گازهای رادیواکتیو از سنگها و پراکنده شدنشان در هوا را به همراه دارد.

تکنولوژی هوش مصنوعی
جنگ اتمی موضوع مقالهای است که به تازگی توسط کارشناسان مسائل امنیتی تهیه شده و در آن احتمال اینکه تکنولوژی هوش مصنوعی (AI) تا سال 2040 یک جنگ جهانی عظیم را برای نابودی بشر راه بیاندازد، مطرح شده است.

بزرگترین واحد تولید برق مجازی دنیا
شرکت تسلا قصد دارد بزرگترین واحد تولید برق مجازی دنیا را در ایالت جنوب استرالیا بسازد.

دستیار صوتی سیری برای نصب در آیفون 8 ارتقا می یابد
اپل در تلاش برای بهینه سازی دستیار صوتی هوشمند خود موسوم به سیری است تا نسخه ای پیشرفته تر از آن را بر روی آیفون 8 نصب نماید.

مشاهده طیف نور ضد ماده برای اولین بار
فیزیکدانان سازمان پژوهش های هسته ای اروپا (سرن) گزارش دادند که برای اولین بار موفق به اندازه گیری نور ساطع شده از یک اتم ضد ماده شده اند.

چین نخستین نیروگاه انرژی هسته ای دریایی اش را می سازد
کار ساخت نخستین نیروگاه انرژی هسته ای دریایی چین در روز جمعه 4 نوامبر آغاز شد.

نگاه علم و فناوری به توافقات هسته ای لوزان
چارچوب توافقات هسته ای ایران و 1+5 در پی تلاش خستگی ناپذیر تیم مذاکره کننده ایرانی، فارغ از همه ثمرات مثبت آن در حوزه سیاست و روابط خارجی و نیز حوزه مهم اقتصاد، علم و فناوری را به عنوان اصلی ترین پشتوانه اقتدار سیاسی و اقتصاد دانش بنیان کشور، به طور ویژه

نوبل فیزیک به چه کسی رسید؟
آکادمی سلطنتی علوم سوئد جایزه نوبل فیزیک را امسال با یک ساعت تأخیر به «پیتر هیگز» کاشف نظری ذره بوزون هیگز و «فرانسوا انگلرت» دیگر فیزیکدان ارائه دهنده توضیح نظری ذره هیگز اهدا کرد.

روز ملی فناوری هسته ای
مراسم روز ملی فناوری هستهای صبح امروز با حضور رئیس جمهور، سفرا و مسئولان دفاتر نمایندگی برخی كشورهای خارجی در ایران، دانشمندان هستهای كشور و خانواده شهدای هستهای در سازمان انرژی اتمی آغاز شد.

سرن، شبیه ساز آغاز عالم
سرن یا مرکز تحقیقات هسته ای اروپا بزرگترین آزمایشگاه هسته ای دنیاست که از سال 1954 تا کنون بخش اعظم توجهات در زمینه فیزیک ذرات بنیادی را به خود جلب کرده است.

دستگاه سیکلوترون
سیکلوترون یک شتاب دهنده ذرات اتمی و زیر اتمی است. وقتی ذره شتاب دار می شود انرژی کسب می کند. دستگاه سیکلوترون می تواندبه ذرات باردار تا انرژیهای نسبتا بالایی شتاب دهد ، این ذرات باردار میتواند پروتون ویا دوترون باشند.

آشنایی با واکنش های هسته ای
شناختی که می توان از طریق مطالعه واپاشی های هسته ای درباره هسته بدست آورد بسیار محدود است. زیرا فقط بعضی فرایندهای واپاشی در طبیعت صورت میگیرد،فقط بعضی ایزوتوپ ها در این فرایندها ساخته می شوند، فقط بعضی از حالتهای هسته ای را می توان مطالعه کرد.

روز ملی فناوری هسته ای تاکیدی بر اقتدار ایرانیان برای همیشه تاریخ
ایران اسلامی امروز در حالی دهه چهارم خود رامی گذارند که به اقتدار باورنکردنی دست یافته، اقتداری که آن را پایانی نیست و هر روز بر توانمندی هر ایرانی افزوده می شود و این روز نیز تاکیدی بر اقتدار ایران و ایرانی برای همیشه تاریخ است.

پزشکی هسته ای،ضرورتی برای تشخیص و درمان بیماریها(3)
تصویربردارى به طریق هسته اى و تزریق و خوردن داروهاى هسته اى به هیچ وجه براى بدن مضر نیست. مواد رادیواکتیوى که در پزشکى هسته اى مورد استفاده قرار مى گیرند نیمه عمر خیلى کوتاهى دارند و خیلى زود از بین مى روند.

مشخصات دستاوردهای جدید هسته ای
همان طور که می دانید طی هفته گذشته ازز برخی دستاوردهای جدید و ارزشمند دانشمندان هستهای کشور رونمایی شد.این دستاوردها صفحه سوخت با اورانيوم 20 درصد، افزایش تعداد ماشین های سانتریفوژ و طراحی، تولید و راهاندازی نسل جدید ماشین های سانتریفوژ و چند راديو دارو

پزشکی هسته ای،ضرورتی برای تشخیص و درمان بیماریها (2)
متخصص پزشکی هسته ای با استفاده از تکنیک های بی خطر، بدون درد و مقرون به صرفه اقدام به تصویربرداری از بدن وتشخیص و درمان بیماری ها می کنند.

شتاب دهندهی خطی (Linear Accelerator)
یک شتابدهندۀ خطی (LINAC) یا لیناک یا لینک وسیله ای است که برای پرتو درمانی بیرونی (external beam radiation treatments) برای بیماران سرطانی ، بصورت گسترده به کار می رود.

راديوم؛ عنصري در خدمت بيماريها
كشف راديوم از جمله اكتشافات مهمي است كه نه تنها توانست علم بررسي خواص مواد را تحت تاثير خود قرار دهد، بلكه سرآغازي براي شناخت انرژي اتمي و استفاده از آن در زمينههاي مختلف بود