تبیان، دستیار زندگی

مشاور خانواده در ارتباط با نیاز مردان به تنهایی مطرح کرد:

در غار تنهایی مردان سرک نکشید

زندگی در غارها به صدهزار سال پیش بر می گردد، آن زمانی که بشر فکر پیشرفت و زندگی مدرن امروزی را هم نمی کرد؛ امروزه تصور زندگی کردن در غار هم وحشتناک است اما شاید باورتان نشود تقریبا همه ی مردان هر از گاهی بدون همسرانشان وارد این غارها می شوند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
 
غار تنهایی
همه انسان ها هر از گاهی نیازمند تنها بودن هستند و دوست دارند چند ساعت و یا چند روزی را در یک جای دنج با خودشان خلوت کنند.
تنهایی زن و مرد نمی‌شناسد؛ اما نحوه ی خلوت کردن با خود در زنان و مردان متفاوت است. تا پیش از ازدواج وقتی مردان وارد این دوره می شوند شاید از سوی خانواده مورد بازخواست و سوال و جواب واقع نشوند چرا که ممکن است به بهانه های مختلف از خانه خارج و وارد این غار تنهایی خود شودن اما پس از تأهل وارد شدن در غار تنهایی مساوی با هجوم افکار نامناسب از سوی همسرشان است.

مگر نه این است که انسان‌ها ازدواج می‌کنند که تنها نباشند، پس چرا مردان به غار تنهایی می‌روند؟ آیا زنان هم مانند مردان به غار تنهایی می‌روند؟ وظیفه ی زنان در زمان تنهایی مردان چیست؟

رفتن به غار تنهایی در مردان یکی از مسائلی است که ناخودآگاه اختلافات و سوءتفاهم‌هایی را در زندگی زناشویی ایجاد می‌کند؛ به همین منظور دکتر پریسا نصری روانشناس و مدرس دوره‌های آموزشی ارتباطات بین زن و مرد در گفتگو با تبیان به تفاوت های اساسی زن و مرد در احساس نیاز به تنهایی  اشاره می‌کند و به این سؤالات پاسخ می‌دهد:

تبیان: چرا مردان به غار تنهایی می‌روند؟
گاهی همسر شما دوست ندارد خیلی حرف بزند و توضیح دهد، در این حالت به اصطلاح عامیانه وارد غار تنهایی می‌شود که سَردر این غار نوشته است "ورود ممنوع"؛ یعنی تا زمانی که من حالم خوب نشده است و خودم نخواستم حرف بزنم کاری به کار من نداشته باشید.

در بین سرخ‌پوستان آمریکایی رسم بر این بوده که اگر مرد از دست کسی ناراحت می‌شد، در یک غاری از دیگران دوری می‌کرد و کسی هم به دنبال او نمی‌رفت. آن‌ها به این باور رسیده بودند که مردها هنگام ناراحتی نیاز به‌تنهایی دارند و زن‌ها هم‌عقیده داشتند که در این غارها اژدهایی است که اگر آن‌ها داخل این غار بروند آن‌ها را می‌سوزاند؛ به هر ترتیب غار تنهایی یک سمبل و نشانه از تفکر سرخ‌پوستان آمریکایی است.

غار تنهایی برای مردان یک جای وحشت‌انگیز نیست بلکه واکنشی است که مردان در برابر تنش‌ها و درگیری‌های ذهنی‌شان انجام می‌دهند اما متأسفانه خانم‌ها به این مسئله واقف نیستند و در چنین مواقعی حساسیت به خرج می‌دهند و فکرهای پلیدی به ذهنشان خطور می‌کند که نکند قضیهٔ عشق و عاشقی در میان است، نکند مسئله‌ای در خانواده‌اش اتفاق افتاده است و از من پنهان می‌کند و ...درحالی‌که بعضی وقت‌ها اختلافات هورمونی در آدم‌ها موجب می‌شود که چند روزی را دست از دنیا بکشند و بخواهند تنها باشند که البته این مسئله در مردان بیشتر دیده می‌شود.

تبیان: آیا زنان هم مانند مردان به غار تنهایی می‌روند؟
 اگر به تفاوت‌های زن و مرد دقت داشته باشیم متوجه می‌شویم که خانم‌ها برای برطرف کردن تنش‌ها ترجیح می‌دهند با افراد صحبت کنند و از دیگران نظر بپرسند لذا وارد غار تنهایی نمی‌شوند. تفاوت‌هایی که بین زنان و مردان وجود دارد باعث می‌شود که زنان برای رسیدن به جواب معما و سوالاتشان به ارتباطات بیشتری رو بیاورند اما آقایان برعکس هستند به‌خصوص در مقابل تنش‌ها.

مرد هر چه قدر تنش بیشتری داشته باشد سعی می‌کند سکوت اختیار کند و در این حالت تمام عواطف و احساسات خود را کنار می‌گذارد و شروع به بررسی مسئله در درون خویش می کند اما باید توجه داشت که سکوت اختیار کردن و رفتن به غار تنهایی در مردان یک واکنش غیرارادی است و این مسئله برای خانم ها قابل درک نیست چراکه خانم‌ها به‌صورت اختیاری سکوت می‌کنند و بر این تصور هستند که مرد هم با اختیار خود این کار  را انجام می دهد در این حالت سعی می‌کنند به هر طریقی مردان را از این حالت خارج کنند درحالی‌که در چنین مواردی مرد نیاز به یک مکان دنج و خلوتی دارد.

 تبیان: آیا مردان در غار تنهایی‌شان نیاز به کمک زنان دارند؟ وظیفه ی زنان در چنین مواقعی چیست؟
زمانی که مرد سکوت می‌کند نباید هیچ اقدامی برای کمک به او صورت بگیرد. با شروع دوره تنهایی او قرار نیست که زن به‌زور از زیر زبانش حرف بیرون بکشد تا متوجه شود مشکل چیست؛ بهترین راهکار برای خانم‌ها این است که فضایی را در اختیار مرد قرار داده و اجازه دهند تا مرد در این تنهایی به آرامش برسد.

غالب موارد ما می‌بینیم که آقایان وقتی از همسرشان می‌خواهند که تنهایشان بگذارند خانم بیشتر حرف می‌زند چون فکرمی کند که مرد باید مثل خودش با حرف زدن آرام ‌شود اما مرد نیاز به کمک کسی ندارد و او تنها می‌خواهد با سکوت کردن به جنگ با تنش‌ها رود و این کار باعث می‌شود نیروی مرد تقویت شود.

بنابراین سکوت مرد یک واکنش غیرارادی است که یک زن با هوشیاری کامل می‌تواند آن را بپذیرد و اگر احساس می‌کنید احساساتتان در حال جریحه‌دار شدن است بهتر است یک تلنگر به خودتان بزنید چراکه مرد این توانایی را دارد تا در یک لحظه سکوت، تمام مسائل خودش را حل‌وفصل کند و آرام شود. لذا به‌جای آنکه از این سکوت یک دیوار بسازید و بین خودتان و همسرتان فاصله ایجاد کنید اجازه دهید که همسرتان در این سکوت در یک‌چشم به هم زدن مسئله را حل کند؛ ممکن است این چشم به هم زدن در برخی مردان یک روز باشد و در برخی یک هفته؛ این مسئله بستگی به آرامش و فضایی دارد که زن برای همسرش ایجاد می‌کند.

زن باسیاست و با درایت زنی است نیاز همسرش به تنهایی را درک می کند و به‌جای اینکه بخواهد بارِ خاطر شود، یارِ خاطر می‌شود و به همسرش ازنظر فکری کمک می‌کند.


 
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.