تبیان، دستیار زندگی

بیست و یکم شهریور در آینه تاریخ معاصر ایران

امروز چهارشنبه بیست و یکم شهریور 1397 هجری خورشیدی، دوم محرم 1440 هجری قمری و دوازدهم سپتامبر 2018 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
رخداد
21 شهریور 1364
هشتمین جلسه کمیته صلح کنفرانس اسلامی برای تعیین راهبردی تازه به منظور پایان دادن به جنگ میان ایران و عراق برگزار شد.

21 شهریور 1344
دولت هند به ایران و ترکیه اخطار کرد هرگونه کمک به پاکستان، اقدام خصمانه علیه هند تلقی خواهد شد. جنگ میان هند و پاکستان از روز چهارم شهریور بر سر کشمیر آغاز شده بود.

21 شهریور 1331
لایحه اصلاح قانون استخدام قضات شامل20 ماده، سه تبصره و یک ضمیمه در وزارت دادگستری تصویب شد.

21 شهریور 1324
دولت ایران پس از ارایه نخستین درخواست خود در 29 اردیبهشت، در نامه دیگری از دولت های انگلیس، آمریکا و روسیه خواست نیروهای خود را که در جریان جنگ دوم جهانی در ایران مستقر کرده بودند از خاک ایران خارج کنند.

21 شهریور 1324
کمیته اجرایی کمیسیون مقدماتی ملل متحد، از وزارت امور خارجه ایران درخواست کرد تا حقوقدانانی را به عنوان نمایندگان ایران برای دیوان بین المللی دادگستری معرفی کند. وزارت امور خارجه نیز در نامه ای متین دفتری، مصطفی عدل، قاسم قاسم زاده و جلال عبده را برای این منظور پیشنهاد کرد و خواستار تصویب انتصاب آنها در هیات وزیران شد.

21 شهریور 1317
هیات وزیران پیشنهاد وزارت معارف و اوقاف مبنی بر عضویت «یان ریپکا» اهل چکسلواکی را در فرهنگستان ایران تصویب کرد در این تصویب نامه از وی به عنوان فردی صاحب نظر در ادبیات ایران نام برده شده که در کشور خود نیز به ترویج و تدریس زبان و ادبیات فارسی مشغول بوده است.

21 شهریور 1306
علمای اصفهان به رهبری آیت الله حاج آقا نورالله اصفهانی در هجرتی اعتراض آمیز به قم و تحصن در این شهر مخالفت خود را با زمزمه های حکومت رضاخان مبنی بر کشف حجاب بانوان مسلمان ایرانی اعلام داشتند. این حرکت انقلابی 105 روز به طول انجامید و به عقب نشینی ظاهری رضاخان از این تصمیم منجر شد.

21 شهریور 1305
آرتور میلسپو کارشناس امور مالی آمریکا که به وسیله دولت ایران برای اصلاح امور مالی کشور استخدام شده بود، پیشنهاد استخدام چند رایزن دیگر را که متخصص در امور راه آهن بودند به دولت ایران ارایه کرد اما این پیشنهاد به دلیل درخواست های مالی سنگین آنان عملی نشد.

21 شهریور 1303
ذکاء الملک وزیر مالیه از وزیر فواید عامه خواست کمیسیونی را در آن وزارتخانه تشکیل دهد و با حضور نماینده هایی از وزارت خانه های امور خارجه و عدلیه، قوانین لازم را برای حفظ حقوق کارگران ایرانی شرکت نفت جنوب تدوین کند.

21 شهریور 1302
به دنبال درخواست روسیه از ایران برای حل و فصل اختلاف های مرزی در یک کمیسیون مختلط، وزارت امور خارجه ساعدالوزراء را به عنوان نماینده خود معرفی کرد.

21 شهریور 1286
میرزا نصرالله خان مشیرالدوله نخستین رییس الوزرای مشروطه درگذشت. فرمان مشروطیت در دوره صدراعظمی او در 14 مرداد 1285 هجری خورشیدی به امضای مظفرالدین شاه رسیده بود.