چگونه معلم خصوصی ریاضی خوب را از بد تشخیص دهیم؟
ممکن است تصور کنید که اگر بیشتر هزینه کنید معلم خصوصی ریاضی بهتری نیز دریافت می کنید، اما در این مقاله توضیح می دهیم که اگر نکات مشخصی را رعایت نکنید، حتی با وجود صرف هزینه بسیار زیاد، نمی توانید نتیجه تحصیلی خوبی کسب کنید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ : دوشنبه 1397/06/12 ساعت 10:41
موفقیت یک کلاس خصوصی ریاضی، کاملا بستگی به کیفیت معلم خصوصی ریاضی دارد که با او کلاس دارید. اگر می خواهید بهترین تدریس خصوصی ریاضی را دریافت کنید، ادامه این مقاله را بخوانید. هرچند ممکن است تصور کنید که اگر بیشتر هزینه کنید معلم خصوصی ریاضی بهتری نیز دریافت می کنید، اما در این مقاله توضیح می دهیم که اگر نکات مشخصی را رعایت نکنید، حتی با وجود صرف هزینه بسیار زیاد، نمی توانید نتیجه تحصیلی خوبی کسب کنید.
ویژگی های یک معلم خصوصی ریاضی خوب:
دقت کنید این ویژگی ها دو دسته هستند، بخشی از ویژگی ها قبل از شروع کلاس قابل سنجش و بررسی هستند اما بخشی نیز فقط بعد از تشکیل کلاس است که قابل سنجش است. بنابراین سعی کنید برای اینکه در زمان و هزینه های خود صرفه جویی کنید، تا حد امکان مواردی که امکان پذیر است را قبل از شروع کلاس بررسی کنید.
1. نظر شاگردان قبلی استاد را بررسی کنید:
نظر شاگردان قبلی هر استاد بسیار مهم است. اما معمولا به شاگردان خصوصی قبلی یک استاد دسترسی نداریم تا از آنها در مورد استاد مورد نظر خود بپرسیم. در حال حاضر سایت ها و اپلیکیشن هایی وجود دارند که کار نظرسنجی از دانش آموزان هر استاد را انجام می دهند و شما می توانید با بررسی پروفایل هر استاد، از نظرات شاگردان قبلی او مطلع شوید. با سرچ کلمه تدریس خصوصی ریاضی در گوگل می توانید به این سایت ها دسترسی پیدا کنید.
2. میزان موفقیت شاگردان قبلی استاد را بررسی کنید:
میزان موفقیت شاگردان قبلی یک استاد، مهمترین معیاری است که نشان می دهد استاد چقدر توانمند است. بنابراین اگر با استادی تماس گرفتید یا اگر رزومه یک استاد را بررسی می کنید، حتما در مورد اینکه آن استاد در سال های اخیر چند شاگرد موفق داشته است پرس و جو کنید. مثلا اینکه یکی از دانش آموزان یک استاد در عرض 3 ماه از نمره 15 به نمره 19 رسیده باشد، نشاندهنده توانایی استاد است. یا اگر یکی از دانش آموزان استاد در کنکور رتبه زیر 1000 کسب کند، می تواند نشاندهنده توانایی استاد باشد.
3. مدارس و آموزشگاه هایی که قبلا استاد در آنها تدریس خصوصی ریاضی داشته را در نظر بگیرید:
مدارس و آموزشگاه های برتر، معمولا سنجش های دقیقی انجام می دهند تا بهترین اساتید را جذب کنند. بنابراین اگر استادی مثلا در مدرسه ای مانند مدرسه سلام یا مدرسه علامه حلی تدریس کند، نشاندهنده توانایی او است که توانسته است در این مدارس پذیرفته شود. البته تعداد مدارس برتر و اساتید آنها محدود است اما در کنار مدارس برتر، بعضی از سایت ها و اپلیکیشن ها در حوزه تدریس خصوصی هستند که قبل از پذیرش یک استاد، از او تست های تخصصی می گیرند و مدارک آنها را بررسی می کنند. چنین وب سایت هایی نیز منبع مناسبی برای پیدا کردن استاد هستند. البته حتما قبل از رجوع به یک وب سایت یا اپلیکیشن، سعی کنید از نحوه پذیرش یک استاد در آنها و سنجش هایی که انجام می دهند مطلع شوید. معمولا در سایت های معتبر، نحوه پذیرش استاد در آنها توضیح داده شده است.
4. ارائه برنامه درسی توسط استاد در جلسه اول از کلاس خصوصی ریاضی:
یک استاد حرفه ای، در جلسه اول نقاط قوت و ضعف دانش آموز را بررسی می کند و براساس این موارد، برنامه درسی به دانش آموز ارائه می دهد. درواقع مشخص می کند دانش آموز در چند جلسه می تواند به نمره مورد نظر خود برسد. برای تعیین نقاط قوت و ضعف دانش آموز، ممکن است استاد برگه های امتحانی قبلی یک دانش آموز را بررسی کند یا ممکن است کوییزهایی از دانش آموز بگیرد. ارائه برنامه مناسب و پیش رفتن طی آن برنامه، یکی از ویژگی های یک استاد خصوصی ریاضی خوب است.
5. ارائه تمرین به دانش آموز برای جلسه بعد:
بسیاری از درس ها مانند درس ریاضی نیاز به تمرین و تکرار دارند. باتوجه به اینکه معمولا مدت زمان کلاس های خصوصی محدود است، شاگرد نیاز پیدا می کند بین جلسات تمرین حل کند تا مفاهیمی که سر کلاس یادگرفته در ذهن او بهتر جا بگیرد. البته گاهی نیز تعداد جلسات کلاس خصوصی تا حدی زیاد است که در حین حضور استاد به تعداد کافی سوال حل می شود. بنابراین اگر می خواهید ساعات کلاس خصوصی ریاضی خود را کاهش دهید تا هزینه کمتری برای شما لحاظ شود باید سعی کنید تا حد امکان بین جلسات تمرین حل کنید تا کلاس شما با سرعت بیشتری پیش برود.
6. ارائه گزارش از روند رشد دانش آموز به خانواده:
خانواده هایی که اقدام به دریافت تدریس خصوصی ریاضی می کنند، معمولا نسبت به موفقیت تحصیلی فرزندانشان حساس هستند و می خواهند خیالشان بابت وضعیت تحصیلی و موفقیت شاگرد راحت باشد. درواقع خانواده ها اگر بدانند فرزند آنها اگر با یک معلم خصوصی ریاضی کلاس داشته باشد موفقیت خوبی کسب می کند، معمولا در هزینه کردن برای آینده فرزند خود چیزی کم نمی گذارند. درواقع قابل ذکر است که این وظیفه یک استاد است که سعی کند با ارائه گزارش های دوره ای به خانواده ها به آنها اطمینان خاطر دهد که فرزند آنها دارد به خوبی رشد می کند. البته گزارش ها باید بر مبنای مواردی مانند امتحانات کلاسی دانش آموز، آزمون های هماهنگ مانند قلم چی و گزینه دو، سوالات مطرح شده در کتاب های معتبر و استاندارد و موارد اینچنینی باشد. در غیراینصورت اگر استاد بدون هیچ سنجشی فقط به خانواده ها بگوید که نگران نباشند، نشان دهنده غیرحرفه ای بودن استاد است.