تبیان، دستیار زندگی

یکی از دغدغه‌های آموزش و پرورش کم شد

استیضاح وزیر آموزش و پرورش در حالی منتفی شد که در این چند روز بسیاری از نمایندگان مجلس و خصوصا اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات و کارشناسان، روی زمان نامناسب استیضاح وزیر تاکید داشتند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
بطحایی
به گزارش تبیان به نقل از خبرگزاری مهر، ۲۹ مرداد امسال همزمان با سالگرد رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی به محمد بطحایی برای نشستن بر صندلی وزارت آموزش و پرورش، او به مجلس رفت تا محورهای ۱۶ بندی تعدادی از نمایندگان مجلس که از وی سئوال داشتند را پاسخ دهد.

طراحان استیضاح وزیر آموزش و پرورش از پاسخ های بطحایی در بندهایی که وی را در مورد عدم اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، عدم اجرای نظام رتبه‌بندی معلمان، عدم دقت در کتب درسی،   عدم پرداخت مطالبات فرهنگیان و بی‌توجهی به مشکلات رفاهی آنان،   توجه به معلمین حق‌التدریس و کارشکنی در مسیر قانونی کردن به کارگیری آنها، عدم وجود ضابطه در انتخاب مدیران و عدول از قانون،  کاهش اعتبارات آموزش و پرورش به دلیل عدم پیگیری و سوء مدیریت در تاثیرگذاری در دولت،   کاهش شدید اعتبارات سازمان نوسازی مدارس،  تضعیف دانشگاه فرهنگیان،   عدم توجه و عدم توان برنامه ارائه شده به مجلس، جعل تاریخ در کتاب‌های درسی،  ورود زود هنگام و خلاف قانون دانشگاه فرهنگیان به تبلیغات انتخابات مجلس یازدهم و سوء استفاده از جایگاه، عدم پذیرش مسئولیت و عذرخواهی بابت اتفاق شوم منطقه غرب تهران، عدم پایبندی به برنامه ارائه شده در زمان اخذ رای،   فساد اخلاقی در مدارس به علت سوء مدیریت، بی‌توجهی به زبان‌ مادری و ایجاد زمینه اختلاف در کشور به‌جای وفاق ملی و تاکید بر زبان روسی، مورد پرسش قرار داد، قانع نشدند تا در نهایت با حذف سه بند از ۱۶ بند محورهای استیضاح، استیضاح وزیر آموزش و پرورش آن هم در آستانه سال تحصیلی جدید با حذف سه بند از محورهای استیضاح با ۱۳ بند، به صحن علنی مجلس برود.

موضوع اصلی در مدت مطرح شدن نقد و نظر بر روند این استیضاح که در رسانه ها نیز منعکس شد، چشم پوشی بر نقد عملکرد وی نبود اما بسیاری از مجلسیان و کارشناسان آموزش و پرورش بر این باور بودند که زمان استیضاح وزیر آموزش و پرورش کمتر از دو هفته مانده به بازگشایی مدارس و در حالیکه آموزش و پرورش وزارتخانهای است با مخاطب میلیونی بالا، کارکنان میلیونی و چالش های متعدد، کج سلیقگی استیضاح کنندگان است.

محمدمهدی زاهدی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در همین رابطه گفته است: به دلایل متعدد در حال حاضر به مصلحت مجلس نیست که وارد استیضاح وزیر آموزش و پرورش شود،  در آستانه آغاز سال تحصیلی هستیم و موقعیت حساسی است، وزارت آموزش و پرورش باید قوی با مشکلاتی که در این برهه ممکن است به وجود آید، برخورد کند.

میرحمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به مهر گقت: به نظر میرسد اکثریت نمایندگان دغدغه ای زمان نامناسب استیضاح وزیر آموزش و پرورش را داشته باشند. در صحن مجلس معمولا رعایت اینکه چه وزیری چه زمانی استیضاحش رای بیاورد یا نه می شود.

جبار کوچکی نژاد نائب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز به مهر گفت: ما نیز در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همین موضوع را مطرح کردیم که تنها دو هفته مانده به شروع سال تحصیلی استیضاح وزیر آموزش و پرورش چقدر به نفع کشور است. واقعیت این است که آموزش و پرورش با وزیر هم سخت اداره می شود چه برسد به اینکه مدتی وزیر نداشته باشد. فکر می کنم نمایندگان مجلس به کمیسیون آموزش و تحقیقات توجه دارند و اعضای کمیسیون هم به ابقای وزیر اعتقاد دارند.

سیدحسین نقوی حسینی سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس نیز اظهار داشته بود: ما مخالف استیضاح آقای بطحایی نیسیتیم، بلکه معتقدیم با توجه به آغاز مدارس اکنون زمان مناسبی برای استیضاح نیست. اولویت استیضاح با وزرای اقتصادی است، چون اقتصاد مردم مهم است اگر شرایط اقتصادی بهبود پیدا کند شرایط آموزش و پرورش نیز بهبود پیدا خواهد کرد،

محمود فرشیدی وزیر اسبق آموزش و پرورش نیز در گفتگویی تاکید کرد: تاکید رهبری این است که سران سه قوه اولویت را بر حل مسائل اقتصادی قرار دهند. اگر قرار است وزرایی استیضاح شود باید آنهایی باشند که بحث ثروت‌های میلیاردی درباره آن‌ها مطرح است، تا بطحائی که در زمینه مسائل اقتصادی و مالی نکته منفی از او نشنیده‌ایم.

اینها تنها بخش هایی از مخالفت ها با استیضاح وزیر آموزش و پرورش در شرایط فعلی بود.

انعکاس این نقطه نظرها و این مهم که اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز نظرشان به ابقای بطحایی در این شرایط بود، مزید بر علت شد تا در حالیکه قرار بود وزیر آموزش و پرورش دو روز دیگر برای توضیحات به صحن مجلس برود، امضا کنندگان یکی یکی تصمیم به پس گرفتن امضای خود شدند تا استیضاح وزیر آموزش و پرورش منتفی شود و این وزارتخانه بتواند دوباره تمرکز اصلی خود را بر بازگشایی مدارس و حل چالشهای پیش رو در سال تحصیلی جدید که عمده ترینشان کمبود بودجه، کمبود نیروی انسانی و استقرار کامل نظام جدید آموزشی است بگذارند.

در هر صورت برای آموزش و پرورشی ها خبر منتفی شدن استیضاح وزیر آموزش و پرورش خبر خوشحال کننده ای است. در این یکسال وزیر آموزش و پرورش کم برای ارائه توضیحات به مجلس نرفته و دغدغه‌ های بهارستان را به وضوح شنیده است.

واقعیت این است که وزارتخانه آموزش و پرورش همواره با چالشها و نقد عملکردهای متعددی رو به رو بوده و یکسال گذشته مشکلات اقتصادی کشور، مشکلات این وزارتخانه را چند برابر کرده است. در کنار این مسائل کارشناسان آموزش و پرورش بر برخی از عملکردهای وزیر آموزش و پرورش در بزنگاههایی نقد جدی دارند و از سوی دیگر برخی دیگر از کارشناسان رواج گفتمان وزیر آموزش و پرورش در برخی موارد پرورشی را از نقاط مثبت کارنامه وی میدانند و بطحایی را وزیری اهل تعامل با بدنه فرهنگیان و رسانه نام می برند.

حال دوباره می توان در فضایی بدور از تنش بر نقد عملکرد وزیر آموزش و پرورش و شناسایی نقاط ضعف و قوت مدیریت وی و همچنین کمک برای حل چالش های این وزارتخانه تمرکز کرد و منتظر بازگشایی مدارس و شروع سال تحصیلی جدید ماند.
منبع: خبرگزاری مهر