تبیان، دستیار زندگی

بررسی مهارت های اجتماعی و اهمیت آموزش و یادگیری آن در موفقیت و پیشرفت زندگی افراد جامعه

مسئله توانایی برقراری ارتباط با دیگران در تمام مراحل زندگی افراد اهمیت بسیاری دارد به طوری که یکی از تاثیرگذارترین عوامل در پیشرفت و موفقیت های افراد است. دانشمندان مهارت های اجتماعی را این گونه تعریف می کنند: رفتارهای اکتسابی جامعه پسندی که فرد را قادر می سازد تا آن گونه با دیگران در تعامل باشد که احتمال بروز رفتارهای مثبت آنان بیشتر کرده و از واکنش های منفی آن ها اجتناب ورزد...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : مهدی رحمانی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
سیزدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدر دانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.

نام ایده: بررسی مهارت های اجتماعی و اهمیت آموزش و یادگیری آن در موفقیت و پیشرفت زندگی افراد جامعه
نام ارائه دهنده/دهند گان: ریحانه آهن سازان
زمینه و نوع پروژه: علوم اجتماعی
درجه سختی: دشوار
نام مدرسه: دبیرستان دوره اول نمونه دولتی شهید طهماسبی

بررسی مهارت های اجتماعی و اهمیت آموزش و یادگیری آن در موفقیت و پیشرفت زندگی افراد جامعه
 چکیده پروژه
هدف دانش آموزان از پروژه حاضر بررسی مهارت های اجتماعی و اهمیت آموزش و یادگیری آن در موفقیت و پیشرفت زندگی افراد جامعه بود.

 مقدمه
مسئله توانایی برقراری ارتباط با دیگران در تمام مراحل زندگی افراد اهمیت بسیاری دارد به طوری که یکی از تاثیرگذارترین عوامل در پیشرفت و موفقیت های افراد است. دانشمندان مهارت های اجتماعی را این گونه تعریف می کنند: رفتارهای اکتسابی جامعه پسندی که فرد را قادر می سازد تا آن گونه با دیگران در تعامل باشد که احتمال بروز رفتارهای مثبت آنان بیشتر کرده و از واکنش های منفی آن ها اجتناب ورزد. در حقیقت مهارت های اجتماعی مجموعه رفتارهایی به حساب می آیند که متناسب با هنجارهای اجتماعی و موقعیت در ارتباطات فردی با سایرین به کار گرفته می شود و نتایج مثبت را به بار می آورد. امروزه مهارت های اجتماعی به چند دسته تقسیم می شوند که از جمله آن ها می توان به مهارت های ارتباطی، مهارت های جرئت ورزی، مهارت های مسئولیت پذیری و نوع دوستی اشاره کرد. آموزش مهارت های اجتماعی از سنین پایین می تواند بسیار موثرتر از آموزش چنین مهارت هایی در سنین بالا باشد. زیرا آموزش و یادگیری مهارت های اجتماعی باعث می شود تا افراد عملکردهای موفق و مثبت را در زندگی خود در موقعیت های مختلف بروز دهند. با این وجود آموزش مهارت های اجتماعی در هر سنی برای افراد جامعه بسیار مثبت ارزیابی می شود زیرا مهارت های اجتماعی از جمله عواملی است که می تواند در سلامت رفتاری و اجتماعی افراد تاثیر گذار باشد. عدم فراگیری این آموزش ها می تواند منجر به عدم برقراری ارتباط صحیح و عدم بروز رفتارهای صحیح در موقعیت های مختلف در خانه، مدرسه، محل کار و یا اجتماع شود. بنابراین نداشتن مهارت های اجتماعی احتمال بروز بیماری های روحی مانند افسردگی، پرخاشگری، اضطراب را افزایش می دهد و افراد را آسیب پذیر کند.

 هدف
هدف دانش آموزان از پروژه حاضر بررسی مهارت های اجتماعی و اهمیت آموزش و یادگیری آن در موفقیت و پیشرفت زندگی افراد جامعه بود.
بررسی مهارت های اجتماعی و اهمیت آموزش و یادگیری آن در موفقیت و پیشرفت زندگی افراد جامعه
 روش
پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربرد یو از لحاظ روش از نوع پژوهش‌های پیمایشی بود. در این طرح دانش پژوهان پس از کسب مهارت های لازم، به جمع آوری مقالات و متون علمی مرتبط با پروژه پرداخته اند و سپس به مطالعه و فیش برداری منابع پرداخته اند. زندگی انسان ها همواره با برخوردهای اجتماعی همراه است و زندگی بدون ارتباط با دیگران غیر ممکن یا بسیار سخت است. بنابراین عدم فراگیری چنین مهارت هایی در زندگی افراد، می تواند منجر به صدمات جبران ناپذیری در پیشرفت تحصیلی، شغلی و موقعیت زندگی افراد جامعه داشته باشد. به همین خاطر هدف اصلی دانش پژوهان جوان معرفی انواع مهارت های اجتماعی و اهمیت آموزش و یادگیری آ ن در پیشرفت زندگی افراد جامعه بود.

مهارت های کسب شده
1. آشنایی با شیوه انجام کار گروهی
2. آشنایی با شیوه های جستجو در اینترنت
3. آشنایی با شیوه انجام پژوهش و نوشتن مقاله
4. آشنایی با نحوه ارائه گزارش عملکرد
5. آشنایی با روش ایده یابی (توفان مغزی)
6. آشنایی با مهارت کاربرد ابزار و وسایل مورد نیاز
7. آشنایی با پروپوزال نویسی
8. آشنایی با نحوه انجام آزمایش

پروژه حاضر در چه حوزه ای انجام شده است؟ علوم اجتماعی
1. علوم اجتماعی
2. فنی مهندسی
3. شیمی
4. ریاضی

مطالب مرتبط:
رمز موفقیت تحصیلی و شغل آینده افراد یک جامعه ارتباط مستقیم با انتخاب آگاهانه رشته تحصیلی دارد
قوانین مهم کلاس

تهیه کننده:مهدی رحمانی- تنظیم کننده: محبوبه همت