تبیان، دستیار زندگی

مدیر انتشارات دف:

طرح تخفیف کتاب اعتیاد آور است

مدیر انتشارات «دف» در عین موثر بودن طرح تابستانه کتاب در بالارفتن کتابخوانی، گفت: از معایب این طرح آن است که باعث اعتیاد مردم به حمایت مالی برای خرید کتاب می شود و در طول سال آمار فروش کتابفروشی ها پایین می آید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
 
طرح تخفیف کتاب اعتیاد آور استطرح تخفیف کتاب اعتیاد آور است

حمیدرضا شعبانی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی ، طرح تخفیف تابستانه کتاب را سالم و موثر خواند و گفت: بزرگترین امتیاز این طرح نسبت به تسهیلات گذشته، تخصیص بودجه به صورت مستقیم به مصرف کننده است که به دلیل از بین رفتن واسطه ها این طرح از مسیر خودش منحرف نمی شود تا آلوده به حواشی شود.
مدیر انتشارات و کتابفروشی دف افزود: این طرح همواره احتیاج به اصلاحات و بازبینی دارد و نواقص آن را می توان در دو بخش «سازمانی و اجرایی» و « روانی» برشمرد.
وی با تشریح مشکلات سازمانی واجرایی گفت: درحوزه های نرم افزاری و سخت افزاری، این طرح با مشکلات عمده ای روبرو است که برای مثال می توان به نبود تبلیغات گسترده و یکپارچه اشاره کرد و باید با اطلاع رسانی صحیح تمامی اقشار جامعه از این رویداد با خبر باشند.
شعبانی با اشاره به مشکلات روانی این طرح افزود: پشتوانه های سرمایه ای این طرح کافی نیست و کتابفروشی ها پس از پایان این طرح باید برای مطالبات مالی این طرح رایزنی و گفت و گو ها را تازه شروع کنند درحالی که توقع است پس از گذشت یک هفته هزینه ها وارد حساب کتابفروشی ها شود و همین تعلل در پرداخت باعث بی رغبتی کتابفروشی ‌‌ها به این طرح است و از نظر ذهنی و روانی آنها تمایلی به حضور در این رویداد ندارند.
مسوول کتابفروشی دَف اظهار کرد: این طرح باعث وابستگی و به نحوی اعتیاد مردم به تخفیف و حمایت های مالی برای خرید کتاب است و در طول سال آمار فروش کتابفروشی ها بنا به تجربه همکاران کاهش می یابد و مردم همیشه منتظر دریافت تخفیف و تسهیلات برای خرید کتاب هستند و همین نگاه، موجب تحقیر کتاب می شود.
شعبانی افزود: این طرح یک سو تفاهم برای مدیران دولتی بوجود می آورد که احساس می کنند با این طرح می توانند فقر کتابخوانی در جامعه را حل کنند و جای خالی کتاب در سبد فرهنگی خانواده ها را پرکنند درحالی که این حرکت‌های مقطعی و کوتاه مدت نمی‌تواند درمان مشکلات حوزه کتاب باشد و برای انجام یک کار ریشه ای احتیاج به هماهنگی دستگاه های مختلف و نهادهای مرتبط با یکدیگر است و باید اقدامات اساسی انجام شود.
مدیر انتشارات دَف اظهار کرد: صنعت نشر بسیار دیربازده است و اهالی این حوزه به سختی می توانند از این صنعت بهره ببرند و در این حوزه شاهد هستیم که مولف برای تثبیت خود باید سالها مطالعه کند و تلاش مستمر داشته باشد تا بتواند کتاب خود را به چاپ های متعدد برساند و از طرف دیگر یک خریدار کتاب آنقدر با وسواس کتاب خود را انتخاب می کند که گاها برای خرید یک کتاب پانزده هزار تومانی روزها در خصوص مترجم های مختلف یک کتاب تحقیق می کند تا آن را بخرد.
وی گفت: سرمایه گذاری در کتاب محدود به خانواده نشر نیست بلکه متعلق به تمامی جامعه است که می تواند ضامن توسعه کشور در آینده شود و زمانی که یک شخص کتاب می خواند نه تنها شخص خواننده از دانش بهره می برد بلکه افرادی که با او ارتباط دارند نیز سود می برند.
وی با انتقاد از شیوه دریافت مالیات از فعالان حوزه نشر گفت: درحال حاضر طبق قانون تنها سود ناشی از فروش شامل مالیات نمی شود درحالی که کتابفروشی ها با هزینه های بسیاری همچون حقوق کارمندان خرید و اجاره مکان روبرو هستند که مشمول مالیات است.
طرح تابستانه کتاب به عنوان یکی از طرح های عرصه فرهنگی با سرمایه گذاری از سوی دولت تاکنون 9 دوره خود را طی کرده که در هر گام پخته تر شدن طرح به اذعان کارشناسان مشهود است، اما برای بهترشدن گام هایی نیز در پیش دارد.
به گزارش ایرنا نهمین طرح «تابستانه کتاب» با شعار «دانش گستری با حمایت از تالیف ایرانی» از سه شنبه 30 مردادماه در کتابفروشی های عضو طرح در سراسر کشور آغاز شد که مقرر شد در تهران به مدت هفت روز و در سایر شهرها و شهرستان ها به مدت 10 روز کتاب های تالیفی با یارانه 25 درصد و کتاب های ترجمه با یارانه 15درصد به خریداران عرضه شود

منبع: خبرگزاری ایرنا