تبیان، دستیار زندگی

آروماتراپی با خاصیت نشاط بخشی

عطر درمانی یا رایحه درمانی یا آروماتراپی به معنای درمان بیماری ها با استفاده از بو و عطر است که با مصرف روغن های معطر گیاهی انجام می شود. عطر درمانی یکی از روش های طب مکمل و جایگزین است. روغن های معطر روغن هایی هستند که از اسانس معطر گیاهان، درختان، میوه ها، علف ها، پوست و بذر تهیه می شوند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : مهدی رحمانی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
سیزدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدر دانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.

نام ایده: آروماتراپی با خاصیت نشاط بخشی
نام ارائه دهنده/دهند گان: آسیه خلیلی، حنانه سادات تهوری، نگار طباطبایها، عسل فیض آبادی
زمینه و نوع پروژه: پزشکی و بدن انسان
درجه سختی: دشوار
نام مدرسه: شهید طهماسبی

آروماتراپی با خاصیت نشاط بخشی
 چکیده پروژه
هدف دانش آموزان از پروژه حاضر بررسی رایحه گیاهانی که خاصیت نشاط بخشی دارند و تاثیر بوییدن عطر های روغنی دارویی و عملکرد آن بر روی مغز و دستگاه لیمبیک می باشد.

 مقدمه
عطر درمانی یا رایحه درمانی یا آروماتراپی به معنای درمان بیماری ها با استفاده از بو و عطر است که با مصرف روغن های معطر گیاهی انجام می شود. عطر درمانی یکی از روش های طب مکمل و جایگزین است. روغن های معطر روغن هایی هستند که از اسانس معطر گیاهان، درختان، میوه ها، علف ها، پوست و بذر تهیه می شوند. روغن های گیاهی با جذب شدن در بدن ما تاثیرات خود را اعمال می کنند. عطر های گل روغنی می توانند بر هیجانات و ذهن و احساس نیز تاثیر بگذارند. روغن های معطر گیاهی به راحتی از طریق پوست نفوذ کرده و مستقیما وارد گردش خون می شوندو در نهایت در سیستم و اعضای داخلی بدن جریان پیدا می کنند و خارج می شوند.

هدف
هدف دانش آموزان از پروژه حاضر بررسی رایحه گیاهانی که خاصیت نشاط بخشی دارند و تاثیر بوییدن عطر های روغنی دارویی و عملکرد آن بر روی مغز و دستگاه لیمبیک می باشد. زیرا که بوییدن عطر مستقیم و بدون دخالت دستگاه گوارش می تواند بر روی مغز به سرعت عمل کند. در صورتی که ما وقتی دارویی را مصرف می کنیم ابتدا باید وارد دستگاه گوارش بشود و بعد از آن به سیستم عصبی برسد در حالی که می توان ابتدا با استفاده از عطر مورد نظر از استعمال دارو به صورت شتاب زده تعلل نمود و از عوارض احتمالی جلوگیری کرد. پس دانش آموزان تصمیم گرفتند که عطری را جستجو و کاوش کنند که علاوه بر خاصیت نشاط بخشی از حلال غیر الکلی در آن استفاده شود و عطری سالم و بی ضرر را تهیه کنند که برای درمان قابل استفاده باشد.

آروماتراپی با خاصیت نشاط بخشی
روش
پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش از نوع پژوهش های آزمایشی بود. دانش آموزان برای دستیابی به اهداف پژوهش حلال را روغن های حامل انتخاب کردند که بیشتر خاصیت درمانی داشته تا جنبه آرایشی چرا که بنزیل الکلی که در عطر ها مورد استفاده قرار می گیرد در پراکندن بو در اطراف موثر است و در واقع عطر بدون الکل را فقط می توان برای خود فرد به کار برد، زیرا که با انتشار ضعیفی همراه است ولی برای استفاده شخص مورد استفاده قرار می گیرد پس دانش آموزان عطری را تهیه کردند که به دور از صدمه برای افراد خاصیت درمانی هم داشته باشد. دانش آموزان در 3 جلسه اول به تحقیق در رابطه با گیاهان معطر با خاصیت نشاط بخشی پرداختند و گیاهانی از جمله اسطوخدوس، نعنا و ترنج را برتر از همه دانستند. و روش های جستجو کردن و شیوه صحیح مقاله نویسی را آموختند. در جلسات بعد شروع به گرفتن روغن از گیاهان مورد نظر کردند. دانش آموزان گیاهان را در روغن قرار داده و به مدت دو هفته در مسیر تابش مستقیم آفتاب قرار دادند. سپس روغن گیاهان را یک به کی صاف کردند و از هر کدام چند قطره به روغن حامل اضافه کرده و در ظرف سیاهی به مدت 12 روز در جای خشک و خنک قرار دادند. در گام بعد روغن حاصل را بر روی افراد مختلف آزمایش کردند نتایج را ثبت نمودند. درنهایت بهترین گیاه را برای ساخت عطر معرفی کردند.

مهارت های کسب شده
1. آشنایی با شیوه انجام کار گروهی
2. آشنایی با شیوه های جستجو در اینترنت
3. آشنایی با شیوه انجام پژوهش و نوشتن مقاله
4. آشنایی با نحوه ارائه گزارش عملکرد
5. آشنایی با روش ایده یابی (توفان مغزی)
6. آشنایی با مهارت کاربرد ابزار و وسایل مورد نیاز
7. آشنایی با پروپوزال نویسی
8. آشنایی با نحوه انجام آزمایش

 دانش آموزان در پژوهش حاضر سعی در ساخت چه چیزی داشتند؟ عطر
1. ضد آفتاب گیاهی
2. پودر لباس شویی
3. صابون
4. عطر

مطالب مرتبط:




تهیه کننده: مهدی رحمانی - تنظیم کننده: محبوبه همت