تبیان، دستیار زندگی

راهکاری برای ریختن ترس کودکان از حیوانات

چگونه ترس کودکان از حیوانات را از بین ببریم ؟

حتما دیده اید افراد بزرگسالی را که با دیدن برخی از حیوانات وحشت زده می شوند و از صد کیلو متری هم با دیدن حیوان شروع می کنند به جیغ و فریاد کشیدن؛ ترس افراد از حیوانات متفاوت است برخی ازحیواناتی مثل گربه،سگ، مرغ و... می ترسند و برخی هم از حشراتی مثل سوسک!
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
ترس از حیوانات، کودک، فرزندان ،آموزش، اسباب بازی، موفقیت، خانواده ایرانی
ترس این افراد از حیوان یک طرف و خجالتی که برای آنها باقی می ماند و همه او را بزدل و ترسو خطاب می کنند هم طرف دیگر ماجرا است . اما ترس افراد از حیوانات در اکثر موارد به دوران کودکی افراد بر می گردد ،حال چه کنیم که کودکان از همان کودکی با حیوانات دوست باشند و ترس و وحشت به خود راه ندهند ؟  

ترس از حیوانات در کودکان

کودک در دو تا سه‌سالگی متوجه می‌شود که بعضی از حیوانات خطرناک هستند، اما برای تشخیص انواع خطرناک دانش کافی ندارد، پس به دنبال این وضعیت در نزدیک شدن به آن‌ها احتیاط می‌کند. اگر تجربۀ بدی از نزدیکی به حیوانات برای کودک پیش نیاید، این احتیاط تا سن پنج یا شش‌سالگی برطرف می‌شود، اما در غیر این صورت، ترس دائمی در او شکل می‌گیرد.

دور کردن کودک از حیواناتی نظیر مار، موش و یا حیوانات بزرگ عقلانی است، اما در مورد حیوانات خانگی و اهلی بهتر است کودک را از آن‌ها دور نکنیم. برای کاهش ترس فرزندتان راه‌هایی وجود دارد که به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

به فرزندان خود آموزش دهید چگونه با حیوانات دوست باشند

فواید حیوانات را به کودک توضیح دهید و یک ماکت یا اسباب بازی از این حیوان برایش تهیه کند، فیلم ها و کارتون هایی درباره حیوانات و دوستی آن ها با انسان ها به خصوص کودکان برایش نمایش دهید و در مرحله آخر او را با حیوان واقعی آشنا کنید، هیچ گاه با جملاتی مانند «این حیوان کوچک ترسی ندارد و با تو کاری ندارد» کودک خود را مسخره نکنید و هرگز از فرزندتان نخواهید به زور به حیوان نزدیک شود و او را نوازش کند.
والدین الگوی کودک هستند، پس سعی کنید نسبت به حیوانات مهربان باشید و ترس خود را دور نگه دارید، قصه‌های مناسبی درباره حیوانات و فواید و مشخصات آن‌ها برای کودک تعریف کنید و برای فرزندتان توضیح دهید کدام حیوانات اهلی و کدام حیوانات وحشی محسوب می شوند.

علایم اولیه ی ترس را نادیده بگیرید یا کم اهمیت جلوه دهید

در شروع بهتر است واکنش های کودک خود را نادیده بگیرید. این کار را از طریق عملکردهای ثابت انجام دهید، تا اینکه بحث و گفتگو که ” تو از حیوان نمی ترسی” راه نیندازید. برای مثال، وقتی هر دوی شما به سگی رسیدید، به نگرانی کودک خود اشاره نکنید، فقط به سمت سگ خانگی پیش بروید و به او دست بزنید و خیلی عادی با او بازی کنید. اصرار نداشته باشید کودکتان مثل شما رفتار کند، بلکه احساسات مثبت خود نسبت به سگ را الگو قرار دهید

تعیین کنید کودک از چه چیزی می ترسد. مشخص کنید چه چیزی کودک را می ترساند. تا آنجا که می توانید جزییات را نشان دهید. ممکن است او بترسد که گربه او را چنگ بزند یا اینکه توله سگ روی او بپرد.

باهم به حیوان نزدیک شوید

بکوشید کوچک‌ترین و آرام‌ترین حیوان را برای مرحلۀ اول انتخاب کنید. درحالی‌که دست کودک را گرفته‌اید، به‌آرامی به‌طرف حیوان پیش روید و او را تحسین کنید. به کودک یادآوری کنید تا تنفس خود را کنترل کند.

– به کودک بیاموزید با خودش حرف بزند. برای مثال با خود بگوید: من حالم خوبه، اصلاً نمی‌ترسم. این سگه خیلی بامزه است.

– در هنگام نزدیک شدن به حیوان از کودک بخواهید میزان ترسش را بیان کند. هر قدم که به حیوان نزدیک‌تر می‌شوید، مکث کنید و میزان ترس کودک را بپرسید. کودک، برای بیان ترس خود، از اعداد یک تا ده استفاده می‌کند. اگر این عدد به ده نزدیک بود، کمی صبر کنید. پس از یک دقیقه دوباره بپرسید. اگر درجۀ ترس پایین آمد، به حرکت خود ادامه بدهید.

می‌توانید برای ایجاد حس امنیت، دو قدم به جلو بردارید و سپس یک‌قدم به عقب برگردید تا به‌تدریج، به فاصله‌ای برسید که بتوانید حیوان را لمس کنید.

اوقات بیشتری را با حیوان بگذرانید

بکوشید موقعیت‌های بیشتری را برای رویارویی کودک با حیوانی که از آن می‌ترسد، ایجاد کنید.

• زمان بیشتری با حیوان بازی کنید. بزرگ‌ترین موفقیت برای کودک، لمس حیوان است. راه درست این کار را به او بیاموزید. اگر حیوان اهلی باشد او به‌زودی روش کار را فرامی‌گیرد. اگر احساس می‌کنید که ترس کودک کاهش یافته است، کم‌کم  از او دور شوید و همین‌طور او را به نوازش حیوان تشویق کنید. بگذارید فاصله را کودک تعیین کند و برای دورتر شدن، از او اجازه بگیرید.

•پس از کسب موفقیت در مرحلۀ قبل، می‌توانید یک حیوان بزرگ‌تر از همان نوع را انتخاب کنید. (برای مثال اگر در حالت قبلی با یک توله‌سگ تمرین می‌کردید، حالا یک سگ بالغ را انتخاب کنید)

•به کودک خود بیاموزید چطور با حیوانات غریبه برخورد کند. علائمی را که حیوان برای ابراز دوستی یا دشمنی و عصبانیت به کار می‌برد، به کودک بیاموزید. برای مثال، دم تکان دادن سگ نشانۀ دوستی است؛ اما اگر در حال نشان دادن دندان‌هایش، پارس می‌کند، بهتر است در آن هنگام از او فاصله گرفت.

بیشتر بخوانید

از ترس کودکتان نترسید!!!
چگونه ترس از حیوانات در کودکان را برطرف کنیم؟



منابع : شفا آنلاین / سلامتی / از من بپرس
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.