تبیان، دستیار زندگی

ساخت هیتر خورشیدی

هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر ساخت هیتر خورشیدی بود.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : مهدی رحمانی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
سیزدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدر دانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.

نام ایده: ساخت هیتر خورشیدی
نام ارائه دهنده/دهند گان: آنیتا زمانی، دیانا صالحی، صبا سادات مزینانی، پریا عامری
زمینه و نوع پروژه: انرژی های تجدید پذیر
درجه سختی: دشوار
نام مدرسه: صیانت

 چکیده پروژه
هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر طراحی هیتر گرما با استفاده از وسایل بازیافتی بود. هیتر مد نظر دانش آموزان با استفاده از انرژی خورشید کار می‌کند و دوستدار محیط زیست است.

مقدمه
دسترسی کشورهای درحال توسعه به انواع منابع جدید انرژی، برای توسعه اقتصادی آن ها اهمیت اساسی دارد و پژوهش های جدید نشان داده که بین سطح توسعه یک کشور و میزان مصرف انرژی آن، رابطه مستقیمی برقرار است. با توجه به ذخایر محدود انرژی فسیلی و افزایش سطح مصرف انرژی در جهان فعلی، دیگر نمی توان به منابع موجود انرژی متکی بود. در ایران نیز، با توجه به نیاز روز افزون به منابع انرژی و کم شدن منابع انرژی فسیلی، ضرورت سالم نگه داشتن محیط زیست، کاهش آلودگی هوا، محدودیت های برق رسانی و تأمین سوخت برای نقاط و روستاهای دورافتاده و همچنین با توجه به پتانسیل عظیم انرژی خورشیدی، استفاده از انرژی های نو خصوصا انرژی خورشیدی می تواند جایگاه ویژه ای داشته باشد. بنابراین دانش آموزان در پژوهش حاضر تصمیم به استفاده از انرژی خورشیدی برای ساخت هیتر گرفتند.

هدف
هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر ساخت هیتر خورشیدی بود.

ساخت هیتر خورشیدی
روش
در این پروژه دانش آموزان با استفاده از قوطی های آلمینیومی و رنگ مشکی سعی کردند تا جذب انرژی خورشید را به حداکثر ممکن رسانده و با تعبیه آن ها در محفظه عایق چوبی، هیتر گرما بسازند. دانش آموزان جهت انجام این پروژه ابتدا در جلسات اول و دوم به بررسی انرژی های تجدید پذیر و تجدید ناپذیر و تفهیم اهمیت آن ها پرداختند. سپس به بررسی مواد و وسایل لازم و همچنین پیش بینی ابعاد و اندازه ها برای ساخت دست سازه پرداختند. در گام بعدی دانش آموزان به توضیح و آموزش قوانین تابش نور، بازتابش نور و جذب نور پرداختند. در گام بعدی آزمایش دانش آموزان قوطی‌ها را آماده کردند، سپس آن‌ها را از سر و ته به دلیل جریان هوا برش زدند. در نهایت قوطی‌ها را روی هم سوار نموده و تراز کردند و با اسپری مشکی رنگ نمودند.

 در گام بعدی چوب را در ابعاد پیش بینی شده برش داده و مسیر ورود و خروج هوا به طور مناسب تعبیه شد. سپس قوطی ها داخل محفظه محکم شدند و برای مکش هوا به بیرون از فن استفاده شد. در گام آخر صفحه شیشه ای روی کار نصب شد، طوری که راه همه منافذ برای عبور هوا از درزها به بیرون بسته شد.
ساخت هیتر خورشیدی
 مهارت های کسب شده
1.آشنایی با شیوه انجام کار گروهی
2.آشنایی با شیوه های جستجو در اینترنت
3. آشنایی با شیوه انجام پژوهش و نوشتن مقاله
4. آشنایی با نحوه ارائه گزارش عملکرد
5.آشنایی با روش ایده یابی (توفان مغزی)
6.آشنایی با مهارت کاربرد ابزار و وسایل مورد نیاز
7. آشنایی با پروپوزال نویسی
8.آشنایی با انرژی و انواع آن
9.آشنایی با قوانین بازتاب نور، جذب نور و آزمایش های مربوط
10. آشنایی با کار با چوب، آلمینیوم و شیشه
11. آشنایی با رنگ کاری
12. به دست آوردن مهارت های عملی و آزمایشگاهی
 
دانش آموزان در پژوهش حاضر در پی ساخت چه چیزی بودند؟ هیتر
1. هیتر
2. یخچال
3. میز
4. صندلی

مطالب مرتبط:
ساخت اتاقک نور با قابلیت کنترل شرایط فتو سنتز
انرژی زمین‌ گرمایی چیست؟

تهیه کننده: مهدی رحمانی - تنظیم کننده: محبوبه همت