هم انقلاب و هم نظام جمهوری اسلامی هر دو مدیون و مرهون فرهنگ مهدویت و انتظار هستند، چراکه اگر مردم نسبت به امام زمان(عج) و نایب ایشان در عصر غیبت اعتقاد نداشتند، با امام و انقلاب همراهی نمی کردند.
اگر قرار باشد انتظارها به ظهور ختم شود باید از حالت صرف روحی عاطفی خارج شده و در ابعاد مختلف، به صورت عملی عینیت بیابد تا در پرتوی عمل منتظرانه، فاصله ما با امام زمان(عج) کم شود.
حضرت حجت(عج) بر زندگی ما اشراف دارند، چه ما برای حضرت(عج) دعا بکنیم چه نکنیم، ایشان برای تک تک ما دعا می کنند. حضرت(عج) به شیخ مفید نامه نوشته و می فرمایند: «فکر نکنید ما شما را از یاد برده ایم».
بنابر آموزه های دینی این فقط زندگان نیستند که به دعا نیاز دارند بلکه اموات چه بسا به دلیل آنکه اصطلاحاً دست شان از دنیا کوتاه است و خود توان تاثیر بر احوال خویش در بزرخ را ندارند، به دعا نیازمندتر باشند.
استاد حوزه علمیه در مراسم دعای ندبه شهرستان عسلویه گفت: آرمان مهدوی، توجه به خدا و توجه به حجت خدا موجب رفع کمبودها و زمینهساز امنیت بوده و این وعده خداوند قادر است.
حجت الاسلام عبداللهی با بیان اینکه مبارزات حضرت زهرا(س) برای دفاع از ولایت بهترین درس برای منتظران است، گفت: امام زمان(عج) درباره ایشان فرموده اند: «روش دختر رسول خدا(ص) الگوی شایسته ای برای من است».
حجت الاسلام رستم نژاد با بیان اینکه مسیر انقلاب در خط امامت و ولایت و در راستای زمینه سازی ظهور است، گفت: انقلاب اسلامی چهارچوبی را ایجاد کرده که هر فردی در این چهارچوب عمل کند، خود به خود زمینه ساز ظهور خواهد بود.
یک کارشناس مهدوی با بیان اینکه شناخت امام مرز حیات و ممات است، گفت: امیرالمومنین(ع) در خطبه ۱۵۰ نهج البلاغه می فرمایند: «کسی داخل آتش نمی شود مگر کسی که ائمه معصوم(ع) و امام زمان خود را منکر شود» و انکار زمانی است که انسان امام را نشناخته باشد.
حجت الاسلام نصوری با ابراز تاسف از توقف پخش برنامه های مهدوی در رسانه ملی، گفت: از هزار دقیقه برنامه مهدوی رادیو، ۹۰۰ دقیقه پخش دعای عهد و ندبه است، اگرچه مطلوبیت دارد اما قطعا با پخش دعا و بدون برنامه سازی نمی توان در این ساحت مقدس کار کرد.
همتی با اشاره به تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره ملی مهدوی صراط، گفت: علاوه بر برنامه های تبلیغی، اجرای طرح های پژوهشی با برگزاری همایش های مقاله محور و برگزاری بالغ بر ۶۰۰ جلسه آموزشی در طول سال از برنامه های بنیاد مهدی موعود(عج) در کرمانشاه است.
اساس زندگی بشر و موتور به حرکت آورنده تاریخ او کار تولیدی است، کار تولیدی اجتماعی در هر مرحله از رشد، مناسبات اقتصادی ویژه ای میان افراد ایجاب می کند و آن مناسبات اقتصادی مقتضی یک سلسله مناسبات دیگر اعم از اخلاقی و سیاسی و ... است.
حجت الاسلام میرصادقی گفت: کاش یک هزارمی که در غرب بدون پشتوانه علمی درباره مهدویت در حال تولید محتوا و کار رسانه ای است، در جامعه اسلامی ما با این منابع عظیم اعم از آیات قرآن و روایات درباره امام زمان(عج)، کار رسانه ای صورت می گرفت.
حجت الاسلام حیدری تاکید کرد: طولانی ترین شب سال فرصتی مغتنم برای فکر کردن به طولانی ترین غیبت مهر گیتی و جهان هستی و انجام اعمالی برای ایجاد ارتباط و انس با حضرت حجت (عج) است.
بقعه صاحب الزمان(عج) در شمال شرقی شهر شوشتر نزدیک بقعه شیخ شمس الدین واقع است. این مکان شریف همیشه مورد احترام مردم خوزستان بوده و همیشه عده زیادی از زائران برای زیارت و عبادت و درک فیض به آن درآمد و شد هستند.
این غیبت و عدم رویت حضرت(عج)، مسئولیت را از منتظران و مهدی باوران سلب نمی کند بلکه همانند دوران حیات بابرکت دیگر معصومان(ع) که شیعیان و محبان در صلح و قیام، جهاد علمی و ... امام(ع) را همراهی و یاری می کردند امروز نیز بر منتظران مسئولیت هایی فرض است.
حجت الاسلام یاوری تاکید کرد: مهدویت و انتظار درمان دردهای بشر است، یعنی درمان همه دردهای جامعه اعم از سیاسی، اقتصادی، امنیتی، اخلاقی و ... در معارف مهدوی وجود دارد و طبیعتا این رسالت حوزویان و دانشگاهیان است که این نسخه را استخراج و عرضه کنند.
ابوبصیر گوید: شنیدم که امام باقر(ع) فرمود: «به خدا سوگند مورد پاکسازی واقع خواهید شد، به خدا سوگند خالص خواهید شد، به خدا سوگند غربال گیری خواهید شد همچنان که زُوان از گندم غربال می شود.»
ابراهیمی با اشاره به نقش مسئولان در زمینه سازی برای ظهور، گفت: انقلاب اسلامی ایران با هدف زمینه سازی برای ظهور امام زمان (عج) شکل گرفته است لذا تمامی برنامه ها و اقدامات کشور و مسئولین باید همسو با این هدف کلان و آرمان باشد.
آیت الله میرباقری با بیان اینکه هر جا دولتمردان کمتر به دین توجه کردند، موجب دور شدن مردم از دین شدند، گفت: هرگونه وابستگی مسئولان به چیزی جز اسلام ما را از خدا دور می کند و بزرگترین مانع برای زمینه سازی ظهور امام زمان (عج) است.
در دوران غیبت کسی منصوب خدا نیست، آنجا معیارهایی معین شده. نصب فقها به معنای تعیین معیار است که ائمه(ع) در متون روایت و احکامی که بیان کردند، ملاک ها و معیارهایی را برای حاکم اسلامی مشخص کردند.