تبیان، دستیار زندگی

گذر از یکتایی هنر

نمایشگاه آثار خسرو حسن‌زاده با عنوان "وارهول نجاتم داد" در گالری ایرانشهر برپاست.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نمایشگاه آثار خسرو حسن‌زاده

 حسن‌زاده را با آثاری می‌شناسیم که دغدغه‌های اجتماعی و فرهنگ‌عامه در آنها جایگاه ویژه‌ای دارند. زنان، پهلوانان ایرانی و چهره‌های شناخته‌شده مردمی، از موضوعات اصلی آثار او در دوره‌های مختلف کاری هستند. اما حسن‌زاده این بار به سراغ سوژه‌ای رفته است که اگرچه میان عموم مردم ایران شناخته‌شده نیست اما چهره‌ای مطرح در هنر جهان است.

اندی وارهول که با استفاده از چهره شخصیت‌های مشهور سیاسی و هنری به خلق آثار هنری می‌پرداخت، این بار خود به سوژه آثار یک هنرمند تبدیل شده است. وارهول از بنیان‌گذاران هنر پاپ است که در آثار خود به سوژه‌هایی بی‌ارزش مانند قوطی کنسرو و شیشه نوشابه می‌پرداخت و درعین‌حال با تکرار چندین‌باره یک اثر به شیوه چاپ، ویژگی یکتایی اثر هنری را از بین برده و شروع به تولید آثار هنری در مقیاس انبوه می‌کرد.

حال حسن‌زاده که در آثار گذشته‌اش علاقه خود به پاپ آرت را نمایان کرده بود، در آثار جدید خود ادای احترامی به نماد هنر پاپ کرده است. در تابلوهای حسن‌زاده پرتره وارهول در کنار سوژه‌های معروف آثارش مانند مرلین مونرو، کنسروها و لوگوی کالاها دیده می‌شود.

حسن‌زاده در آثار پیشین خود از کاشی‌های لعاب‌دار در ترکیب با چاپ سیلک استفاده کرده و به بیان هنری تازه‌ای دست‌یافته بود. این فضای شرقی بستر مناسبی برای نمایش شخصیت‌هایی مانند تختی بود، اما این بار او نمادهای هنر ایرانی را با نمادهای آثار وارهول ترکیب کرده و چهره خندان مرلین مونرو را بر روی کاشی‌های لعاب‌دار فیروزه‌ای چاپ کره است تا کیفیتی متفاوت به آن ببخشد.
نمایشگاه آثار خسرو حسن‌زاده

چاپ سیلک اسکرین تکنیک محبوب هنرمندان پاپ است که به سبب تکرار اثر، کیفیتی مکانیکی به کار داده و آن را از احساسات خالی می‌کند. در این نمایشگاه شاهد پوسترهای چاپی هستیم که با گیره آویزان شده‌اند و تاکیدی بر در دسترس بودن، همگانی بودن و یکنواختی زندگی مدرن هستند.

نمایشگاه آثار خسرو حسن‌زاده با عنوان "وارهول نجاتم داد" تا 5 مردادماه در گالری ایرانشهر برپاست. این گالری در خیابان کریم‌خان زند، خیابان شهید عضدی، خیابان سپند، پلاک 69 قرار دارد.

منبع: هنر آنلاین