تبیان، دستیار زندگی

اسرائیل هیوم:

«معامله قرن» ابتدا از نوار غزه آغاز می‌شود/ کشورهای عربی، عباس را دور می‌زنند

یک نشریه صهیونیستی به نقل از مقامات عالی‌رتبه کشورهای عربی نوشت که طرح سازش پیشنهادی آمریکا از نوار غزه آغاز می‌شود و این کشورها قصد دارند با حمایت از آمریکا، تشکیلات خودگردان را دور بزنند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
«معامله قرن» ابتدا از نوار غزه آغاز می‌شود/ کشورهای عربی، عباس را دور می‌زنند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در حالی که پیشتر گزارش‌های متعددی مبنی بر رضایت سران کشورهای عربی برای اجرای طرح «معامله قرن» دولت آمریکا منتشر شده بود، اکنون نیز گفته می‌شود بخش اول این طرح روی نوار غزه متمرکز است و از این منطقه آغاز می‌شود.

نشریه « اسرائیل هیوم » به نقل از برخی مقامات عربی که نامشان را فاش نکرد، مدعی شد این طرح قصد دارد بحران انسانی و وضعیت وخیم در نوار غزه را بهبود بخشد و همچنین کشورهای عربی را آماده کند که یک توافق صلح فراگیر احتمالا تشکیلات خودگردان را در نظر نمی‌گیرد.

این مقامات می‌گویند «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و طراح اصلی معامله قرن، قصد دارد به هر قیمتی آن را با کمک کشورهای عربی مانند عربستان سعودی، اردن، مصر و امارات عربی متحده، اجرا کند، حتی اگر مجبور باشد «محمود عباس» رئیس‌ تشکیلات خودگردان فلسطین را نیز کنار بگذارد.

این نشریه در ادامه ادعاهایش نوشت که علی‌رغم تنش‌های روبه افزایش در مناطق مرزی غزه، طرح آمریکا برای بهبود بحران انسانی در غزه دلیل اصلی تلاش اسرائیل و حماس برای اجتناب از وقوع درگیری تمام عیار است.

برخی منابع دیپلماتیک نیز می‌گویند اصرار عباس برای نپذیرفتن معامله قرن باعث شده که سران کشورهای عربی در مقابل خود انتخاب دیگری جز دور زدن وی، حمایت از این طرح واشنگتن و «توضیح آن به صورت مستقیم» برای مردم فلسطین نبینند.

یک دیپلمات عالی‌رتبه اردنی به اسرائیل هیوم گفت که در جریان سفر اخیر «جرد کوشنر» مشاور ارشد و «جیسون گرینبلت» فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور غرب آسیا به منطقه، بنیان معامله قرن برای کشورهای عربی شرح داده شد که تمرکز آن روی خنثی کردن مشکل غزه بود.

یک مقام عربی مطلع از جزئیات این طرح نیز می‌گوید طرح آمریکایی‌ها شامل آتش‌بس طولانی مدت بین رژیم صهیونیستی و گروه‌های مقاومت در نوار غزه خواهد بود که کشورهای عربی میانجی آن هستند. بعد از اجرای آتش‌بس و اثبات مؤثر بودن آن، یک سری برنامه‌های اقتصادی برای بهبود وضعیت غزه اجرا می‌شود. از جمله این اقدامات می‌توان به ساخت بندر غزه در سواخل قبرس اشاره کرد.

این مقام اردنی تاکید کرد که طرح صلح منطقه‌ای تنها در صورتی معتبر خواهد بود که شامل تغییراتی در واقعیات میدانی نوار غزه از جمله رفع مشکلات این منطقه باشد: «محاصره غزه نمی‌تواند ادامه داشته باشد. این باریکه در آستانه فاجعه انسانی است و اگر رخ دهد، هم اسرائیل و هم کشورهای عربی و مخصوصا سران فلسطین باید بهای آن را بپردازند».

وی همچنین افزود که عباس با رد کردن هر نوع اقدام دیپلمات از سوی آمریکا و تحریم آنها، فقط خودش را روند مذاکرات برای راهکارهای غزه کنار می‌گذارد.

یک مقام مصری نیز با تایید اینکه حل مشکلات غزه، اولین گام طرح معامله قران خواهد بود، توضیح داد: «ابومازن و تشکیلات خودگردان برای یک دهه هم غزه را اداره نکردند و هر توافقی که حاصل شود در نهایت به نفع کسانی که میدان را در دست دارند یعنی حماس، خواهد بود».

اسرائیل هیوم به نقل از یک مقام در تشکیلات خودگردان فلسطین نوشت: «نگرانی بزرگی در دفتر عباس درباره این طرح ترامپ وجود دارد. قطعا نه ترامپ و نه هیچ کسی دیگر نمی‌تواند حماس و دیگر گروه‌های فلسطینی در نوار غزه را خلع سلاح کند. تا زمانی که ابومازن در اقداماتش بازنگری نکند، ممکن است مانند یاسر عرفات در روزهای پایانی (عمرش) بی‌تفاوت شود».

وی با بیان اینکه ترامپ دیپلماسی غیر متعارفی مانند رویکردش درقبال ایران و کره شمالی دارد، افزود: «کشورهای عربی و اروپایی (اما) این مسئله را پذیرفته‌اند. فقط عباس (در برابر آن) لجاجت می‌کند و این مردم فلسطین هستند که باید بهای آن را بپردازند».

یک سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا درباره این اظهارنظرها به اسرائیل هیوم گفت که واشنگتن می‌خواهد به مردم غزه کمک کند و تمایل دارد که این کار را با همکاری تشکیلات خودگردان انجام دهد اما در عین حال به تشکیلات اجازه نمی‌دهد که اقدامات آنها را متوقف کند.

انتهای پیام/ق

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .