قدمت تربت حیدریه به دوره اشکانی و ساسانی باز می گردد
سرپرست کاوش نجات بخشی محوطه دامسک تربت حیدریه گفت: کاوش نجات بخشی حاکی است این محوطه به دوران تاریخی (اشکانی -ساسانی) تعلق دارد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ : سه شنبه 1397/04/19 ساعت 13:23
به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، مهدی فلاح مهنه، اظهار کرد: در پی گزارش اعضای انجمن میراث فرهنگی روستای دامسک به یگان حفاظت میراث فرهنگی شهرستان تربت حیدریه و کشف یک عدد خمره سفالی در اراضی حومه شهر تربت حیدریه، پس از بررسی های کارشناسی و با توجه به حساسیت موضوع و کاوش های غیر مجاز در این محدوده اقدامات لازم برای اخذ مجوز کاوش نجات بخشی در این محوطه انجام شد.
به گفته این باستان شناس، بر اساس کاوش های صورت گرفته و بررسی های علمی اولیه این محوطه در جریان تسطیح اراضی توسط کشاورزان کاملا آشفته و تخریب شده است.
او با اشاره به بررسی حدود 27 خمره سفالی در این منطقه ،گفت: این خمره ها احتمالا کاربرد ذخیره سازی داشته اند.
فلاح ادامه داد: نتایج مطالعات اولیه نشان می دهد این محوطه که از گستردگی قابل ذکری برخوردار است به دوران تاریخی (اشکانی -ساسانی) تعلق دارد.
او اظهار داشت: ادامه و تکمیل مطالعات این کاوش می تواند به روشن شدن وضعیت کلی این محوطه و شرایط منطقه در دوره تاریخی کمک قابل توجهی کند.
وی با اشاره به استفاده از مطالعات میان رشته ای مانند گیاه باستان شناسی و ژئومورفولوژی (Geomorphology) یا زمین ریخت شناسی در این کاوش گفت: نتایج این مطالعات کمک شایانی به کسب اطلاعات دقیق از گذشته این محوطه و منطقه خواهد کرد.
مجوز کاوش نجات بخشی محوطه دامسک تربت حیدریه خراسان رضوی توسط ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده است.
تُربَتِ حیدریّه یکی از شهرهای استان خراسان رضوی و مرکز شهرستان تربت حیدریه است. وسعت شهرستان تربت حیدریه حدود ۲۴ هزار کیلومتر مربع است.
این شهر در ۱۴۵ کیلومتری جنوب مشهد و ۱۰۰۵ کیلومتری تهران است.
منبع : خبرگزاری ایرنا