تبیان، دستیار زندگی

زندگی نامه دکتر علی حاجی میری

علی حاجی‌میری استاد، مخترع و کارآفرین در حوزه مهندسی برق است که در حال حاضر دارای کرسی استادی تامس جی. مایرز مهندسی برق در مؤسسه فناوری کالیفرنیا (کلتک) است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
مرکز یادگیری تبیان  - محبوبه همت
 زندگی نامه دکتر علی حاجی میری
علی حاجی‌میری استاد، مخترع و کارآفرین در حوزه مهندسی برق است که در حال حاضر دارای کرسی استادی تامس جی. مایرز مهندسی برق در مؤسسه فناوری کالیفرنیا (کلتک) است.

  تحصیلات
دکتر حاجی میری لیسانس مهندسی برق خود را از دانشگاه صنعتی شریف و فوق لیسانس و پی‌اچ‌دی خود را از دانشگاه استنفورد دریافت کرد. او که برنده مدال طلای المپیاد ملی فیزیک و مدال برنز بیست‌و یکمین المپیاد بین‌المللی فیزیک در هلند است، در سال 1998 به عنوان دانشیار مهندسی الکترونیک و رییس آزمایشگاه‌های میکروالکترونیک و نویز به موسسه فنی کالیفرنیا ملحق شد. زمینه‌های اصلی تحقیقات وی مدارهای پیوسته با سرعت بالا و RF  است.
 
دستاوردها و افتخارات
حاجی میری و دانشجویانش در ۲۰۰۴ اولین رادار روی تراشه جهان را در فناوری سیلیکان نشان دادند. از این فن‌آوری می‌توان در طیف وسیعی از کاربردهای گوناگون بهره گرفت. برای مثال می‌توان از این ریزتراشه در تهیه یک شبکه ارتباطاتی بی سیم و با فرکانس بالا استفاده کرد که با هزینه‌ای اندک امکان جایگزینی فیبرهای نوری را که هم اکنون برای ارتباطات فراسریع به کار می‌روند، فراهم می‌کند. این ریزتراشه با سرعت 24 گیگا هرتز (24 میلیون بار در ثانیه) عمل می‌کند که سرعت بی نهایت بالایی به ویژه برای انتقال داده‌ها در شبکه اینترنت است.

دکتر حاجی میری نویسنده کتاب «طراحی برای نوسانگر صدای پایین» بوده و چندین نشست آمریکایی و اروپایی برگزار کرده است. او همچنین دستیار سردبیر انتقالات بر مدارها و سیستم‌ها و مجله مدارهای حالت جامد (jssc) موسسه IEEE  و عضو هیات برنامه فنی کنفرانس بین‌المللی این مجله و هیات برنامه فنی کنفرانس بین‌المللی طراحی هدفمند رایانه‌ای (ICCAD) می‌باشد. دکتر حاجی‌میری همچنین سردبیر میهمان IEEE Transactions on Microwave Theory and Techniques است. وی برنده مشترک جایزه مقاله 1997 Jack kilby  از کنفرانس بین‌المللی مدارهایISSCC  بوده و سه بار نیز برنده جایزه همکاری دانشکده IBM  و جایزه موسسه ملی علوم CAREER  شده است.

دکتر حاجی میری در ۳۲ سالگی بعنوان یکی از ۳۵ کارآفرین برتر زیر ۳۵ سال جهان انتخاب شد.

مطالب مرتبط:
رشته مهندسی برق
پروفسور سامی ارول گلنبه
زندگی نامه پرفسور فضل اله رضا از دانشمندان برجسته ایرانی

منبع: http://iranianpath.com