تبیان، دستیار زندگی

نامزدهای بخش ادبیات کودک جایزه پروین اعتصامی معرفی شدند

در فاصله کمتر از دو هفته تا برگزاری اختتامیه هشتمین جایزه ادبی پروین اعتصامی، اولین گروه از نامزدهای بخش‌های پنج‌گانه جایزه مشخص شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
 
نامزدهای بخش ادبیات کودک جایزه پروین اعتصامی معرفی شدند

داوران بخش ادبیات کودک که آثار منتشر شده در حوزه ادبیات کودک و نوجوان طی سال‌های 95 و 96 را مورد بررسی و ارزیابی قرار داده‌ و ۵ اثر را به عنوان نامزدهای نهایی این بخش به دبیرخانه معرفی کردند.

(به ترتیب حروف الفبا) «خداحافظی در خیابان پاییز» سروده مریم اسلامی، «شاخ دماغی‌ها» نوشته سیده عذرا موسوی، «شب‌های بی‌ستاره» نوشته مرضیه نفری، «کاش یکی قصه‌اش را می‌گفت» نوشته شکوه قاسم‌نیا و «کلید کلید، دسته کلید» سروده اکرم کشایی نامزدهای این بخش هستند.

جواد محقق، سوسن طاقدیس و کمال شفیعی، داوری بخش ادبیات کودک این دوره از جایزه ادبی پروین اعتصامی را برعهده داشتند.

داوران بخش ادبیات کودک را بیشتر بشناسیم

جواد محقق

دبیری و عضویت در هیئت علمی دوره‌های مختلف جشنواره بین‌المللی شعر فجر را در کارنامه دارد. از دیگر سوابق ایشان در حوزه ادبیات کودک و نوجوان می‌توان به سردبیری ماهنامه رشد معلّم به مدّت 13 سال، مسئولیت صفحات شعر مجله «کیهان بچّه‌ها»، عضویت در شورای طرح و برنامه خانه روزنامه‌نگاران جوان، عضویت در شورای طرح و برنامه «گنبد کبود» نخستین روزنامه نوجوانان ایران، عضویت در شورای شعر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، دبیر علمی بیش از 10 جشنواره ملّی در حوزه شعر، داستان، کتاب و مطبوعات اشاره کرد.

ازجمله آثار مهم او در حوزه کودک و نوجوان می‌توان از قصه مرد بزرگ پاپتی(1356)، مثل من به انتظار(1374)، در خانه ما(1381)، خواب خوب(1381)، دوغ و دروغ(1386)، معلمان خوب من(1379)، دوغ و دروغ(1386)، آن بهار مهربان(1380)، باران بهانه بود(1386) و... نام برد.

سوسن طاقدیس

سوسن طاقدیس عضویت در هیئت علمی جشنواره پروین اعتصامی را در دوره‌های گذشته در کارنامه دارد. سال ۱۳۸۶ موفق شد برای کتاب «قدم یازدهم» جایزه کتاب سال را دریافت کند. لوح تقدیر دانشگاه الزهرا برای مجموعه فعالیت هنری، لوح سپاس از مرکز امور مشارکت زنان ریاست جمهوری سال ۱۳۷۹، جایزه پروین اعتصامی برای کتاب «قدم یازدهم» در سال 1385 از دیگر جوایز کسب شده اوست.

فعالیت داستان نویسی حرفه ای خود را با نوشتن داستان «بابای من دزد بود» در کیهان بچه‌ها آغاز کرد. او آثار متعددی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان به بازار نشر ارائه داده است که «قدم یازدهم»، «زرافه من آبی است»، «پشت آن دیوار آبی»، «هزار سال نگاه»، «تو هم آن سرخی را می‌بینی»، «دخترک و فرشته‌اش»، «بزغاله‌های سبز»، «یکی بود» و «جوراب سوراخ» تعدادی از آثار اوست.

کمال شفیعی

کمال شفیعی چندین مجموعه شعر دارد و تاکنون بیش از 15 کتاب از ایشان منتشر شده است. ازجمله آثار او می‌توان به «گوزن‌های پا به ماه»، «چتری از پرنده»، «ابرها مسافرند»، «مورچه‌های پاپتی»، «هر گلابی یک چراغ» اشاره کرد.

منبع : خبرگزاری ایلنا