ایران امیدوار کرد (همراه با آنالیز )
تیم ملی فوتبال ایران با پیروزی پرگل ، حریف آفریقایی خود را بدرقه كرد.
ملی پوشان فوتبال ایران كه برای حضور قدرتمندانه در جام ملتهای آسیا خود را آماده می كنند ، پنج شنبه شب در دیداری تداركاتی به مصاف تیم آفریقایی غنا رفتند و با نتیجه پر گل 4 به 2 به پیروزی رسیدند. در این بازی رضا عنایتی در دقایق 12 و 27 ، جواد نكونام 18 از روی نقطه پنالتی ، هادی عقیلی در دقیقه 51 برای تیم ایران گلزنی كردند و دو گل تیم غنا را برنارد كومورزی در دقیقه 30 و اتو آدو در دقیقه 48 به ثمر رساندند.
ضمن اینكه رسول خطیبی در دقیقه 91 از زمین مسابقه اخراج شد.
تیم ایران در ادامه آماده سازی خود برای مسابقات جام ملتهای آسیا به مصاف تیم المپیک غنا رفت تیمی که قرار بود از 8 بازیکن اصلی خود در جام جهانی استفاده کند ولی خبری از این بازیکنان نبود شاید بندی در قرارداد بود که این 8 بازیکن می توانند از طریق دیدن بازی از تلویزیون در این بازی شرکت کنند.!
دو تیم ایران و المپیک غنا در حالی به مصاف هم رفتند که بنظر می رسید این بازی بیشتر از آنکه به سود ما باشد به نفع جوانهای کم تجربه غنا تمام شد که بیشتر آنها اولین بازی ملی خود را تجربه می کردند.
پس از این بازی ما خوشحال شدیم از بابت بازی نسبتا خوب بازیکنان ایران با توجه به قرار داشتن در دوره بدنسازی این بازیکنان و ناراحت شدیم از کم تر از حد انتظار ظاهر شدن تیم غنا تیمی که فقط نسبت به تیم جام جهانی خود نام غنا را یدک می کشید.
در این بازی در خط دفاع نتوانستیم محک جدی بخوریم و در خط میانی نیز بالانس نبودن دو گوش تیم ما به وضوح دیده می شد در این بازی بیشتر حملات ما از جناح راست انجام می شد و در جناح چپ با عقب رفتن زندی فقط مشغول کارهای دفاعی بود و نشان داد در این پست نمی توان از تمام کارائیهای او بهره برد و قرار گرفتن عنایتی بعنوان گوش چپ این جناح را کاملا از کار انداخته بود .
تیمی با این روش حمله خیلی زود توسط مدافعان حریف مهار می شود و تبدیل به یک هواپیمایی شده بود که تنها با یک بال قصد پرواز داشت.
در این بازی خط حمله ما محک خورد و ترکیبهای مختلف را امتحان کرد ولی فشار آنچنانی به ساختار دفاعی ما وارد نشد
قلعه نویی : محک خوردیم
سرمربی تیم ملی فوتبال كشورمان گفت : بازی باتیم المپیك غنا به مراتب از بازی با تیم اصلی این كشورمشكل تر بود .
امیرقلعه نویی پس ازپیروزی 4 به 2 تیم كشورمان برابرامیدغنا افزود: بازیكنان جوان غنا از انگیزه بالایی برخوردار بودند كه این امربازی را خیلی سخت كرده بود .
وی گفت : از قبل صحبت شده بودكه غنا با 6 تا 8 بازیكن اصلی خود در این دیداربه میدان بیایدامااین تیم هم كه برابر ما بازی كرد از نظر فنی و تاكتیكی چیزی كم نداشت .
سرمربی تیم ملی كشورمان تاكید كرد: پیش از بازی گفته بودم نتیجه این دیدار برایمان اهمیتی ندارد ، زیرا هدفمان این بود كه شرایط جسمانی بازیكنان را در سخت ترین وضعیت بسنجیم .
وی گفت : تلاش می كنیم تاضعف چندساله فوتبال ایران یعنی فاصله بین خطوط سه گانه تیم راازبین ببریم /دراین مسابقه این ایراد تاحدودی برطرف شد و به نمودارهایمان نزدیك شدیم .
قلعه نویی درباره اخراج رسول خطیبی گفت : با بازیكنان درباره مسایل داوری صحبت كرده ایم ؛حتی برای انها كلاس گذاشته ایم .
هفته اینده هم در جلسه ای قوانین انضباطی را برای آنها تشریح خواهیم كرد البته حركت رسول خطیبی اشتباه بود.
سرمربی غنا : تجربه نداشتیم
سرمربی تیم فوتبال المپیك غنا گفت : برابر ایران فقط یك بازیكن اصلی تیم ملی را در اختیار داشتیم .
جونز اتو كافیو بعد از شكست برابرتیم ملی فوتبال ایران افزود: با تیم المپیك غنا به تهران آمدیم و فقط یك
بازیكن اصلی رادرتركیب داشتیم ، این مسابقه دیداری تداركاتی خوبی برای ما بود.
وی گفت : بازیكنان ما تجربه بین المللی نداشتند و گرنه این دیدار را واگذار نمی كردند.
سرمربی تیم ملی المپیك غنادرباره بازی تیم ایران گفت :ایران تیم قدرتمندی است و در زمان حمله یك 4 ضلعی خطرناك را تشكیل میداد و بازیكنان هم به هنگام دفاع بسیارخوب به عقب برمی گشتند.
اتو كافیو ادامه داد: مسافت زیادی برای رسیدن به ایران طی كردیم ، به همین دلیل خسته بودیم .
وی گفت : در تهران هم فقط یك جلسه تمرین كردیم ونتوانستیم ازتمامی ظرفیت برای این بازی استفاده كنیم .
وی درباره حضور نداشتن بازیكنان اصلی غنا در این دیدار گفت : تیم غنا درگیرمسایل خاص خودش است و مسئولان فوتبال ما ترجیح دادند تیم المپیك به جای تیم ملی به ایران بیاید.
آمار بازیهای ایران – غنا
1357- جام بین قاره ای آسیا - افریقا - تهران ایران 3 غنا 0
گلها : مرحوم مسلم خانی ، كمال خلیلیان - پرویز مظلومی
1364 - فوتبال دهه فجر- تهران ایران ب 3-0 غنا
گلها : سعید صیامی 2 گل ، رضا تقوی
1364 - فوتبال دهه فجر - تهران ایران 2-0 غنا
گلها : حمید علیدوستی - شاهرخ بیانی
1384- جام ال جی- رده بندی -آبوجا (نیجریه) ایران 3-0 غنا
* غنا بازی نكرد !
1386 - دوستانه تهران ایران 4 - المپیک غنا 2
گلها : رضا عنایتی 2 گل ، جواد نكونام و هادی عقیلی
آنالیز آماری دیدار ایران – غنا
نیمه اول بازی با حضور بازیکنان اصلی بهتر و با کیفیت تر بود و در نیمه دوم با تغییر در روش بازی و تعویضها شاهد افت چشم گیری بودیم که همچنان فاصله بین بازیکنان اصلی و یاران ذخیره را گوشزد می کند. با هم به بررسی آماری این بازی از نگاه آمار می پردازیم.
در این بازی تیم ایران 281 پاس صحیح داشت در مقابل غنا 304 پاس صحیح و نکته جالب 164 پاس صحیح نیمه اول غنا در مقابل 113 پاس صحیح ایران است که نشان می دهد در کل بازی و با توجه به خلق 2 موقعیت گل غنا و حملات پراکنده بیشتر شاهد حفظ توپ و تمرین پاسکاری غنا در این بازی بودیم.
17 سانتر ایران در مقابل 13 سانتر غنا که نشان از ارسالهای هر دو تیم در طول بازی برای رسیدن به گل می دهد.
19 خطای ایران در مقابل 28 خطای غنا که بیشتر این خطاها در نیمه دوم انجام شد.
47 دفع توپ ایران در مقابل 27 دفع توپ غنا.
16 لو دادن توپ ایران در مقابل 32 لودادن توپ غنا که نشان از بی دقتی بازیکنان این تیم در حفظ توپ می دهد.
14 گرفتن توپ ایران در مقابل تنها 3 گرفتن توپ غنا که نشان از جنگندگی بازیکنان ایران در طول بازی می دهد.
2 شوت داخل چارچوب ایران در مقابل 5 شوت داخل چارچوب غنا که نشان از دقت در امر شوت زنی تیم غنا می دهد که دو شوت آن نیز منجر به گل شد.
8 موقعیت گل ایران در مقابل تنها 2 موقعیت گل که توسط دو شوت خلق شد در این بازی مهاجمان ایران نیمی از موقعیتهای خود را گل کردند.
4 ضربه سر بطرف چارچوب ایران در مقابل تنها یک ضربه سر بیرون چارچوب غنا.
در پایان با مشاهده آمار به غیر از تعداد پاسهای صحیح در بقیه موارد برتری نسبی با ایران بود و در کل بازی نیز تیم برتر میدان بود و توانست در فاز حمله نمایش خوبی را داشته باشد ولی در خط دفاع نتوانستیم محک جدی بخوریم و این قضیه در بازیهای جام ملتها ممکن است به ضرر ما شود چون ما در ادوار گذشته نیز در خط حمله و میانی مشکلی نداشتیم ولی در خط دفاع خیلی زود تسلیم می شدیم نکته ای که در این بازی نیز شاهد آن بودیم.
آنالیز آماری ایران بر اساس زمان
اما به بررسی آماری این بازی می پردازیم تا این مصاف را از دریچه جدیدی مورد تحلیل قرار دهیم.
در این بازی تیم ایران هر 19 ثانیه یک پاس صحیح داشت ولی غنا هر 17 ثانیه و نکته جالب در آمار اینکه در نیمه اول که ما با ترکیب اصلی خود بودیم هر 23 ثانیه یک پاس صحیح و غنا هر 16 ثانیه یک پاس صحیح می داد و می توان گفت در نیمه اول سرعت حلقه گمشده در پاسهای ما بود.
هر 5 دقیقه شاهد یک سانتر از سوی بازیکنان ایران بودیم و هر 12 دقیقه یک سانتر به مهاجمان ایران رسید و غنا هر 6 دقیقه یک سانتر و هر 30 دقیقه یک سانتر صحیح داشت.
هر دو تیم بازی درگیرانه ای را به نمایش گذاشتند و ایران هر 4 دقیقه و غنا هر 3 دقیقه مرتکب خطا می شدند.
تیم ایران هر 5 دقیقه یک بار توپ را لو می داد و غنا هر 2 دقیقه که نشان از بی دقتی بازیکنان غنا می دهد.
هر 6 دقیقه یک توپ توسط بازیکنان گرفته می شد و غنا هر 30 دقیقه یک بار توپ گیری می کرد.
هر 18 دقیقه یک کرنر برای ایران و هر 6 دقیقه یک کرنر برای غنا ثبت شد.
هر 11 دقیقه یک موقعیت گل برای ایران و هر 45 دقیقه یک موقعیت گل برای جوانهای غنا بوجود آمد.
در پایان با توجه به مشاهده و تحلیل آمار بازی به غیر از پاسهای صحیح و کرنر برتری نسبی در بقیه موارد با ایران بود در این بازی شاهد بودیم که 51 % زمان بازی در میانه زمین بود و بیشتر بازی در یک سوم میانی زمین دنبال می شد.
مطالب مرتبط :