حجتالاسلام سیدعباس کاظمی گفت: بنا به فرموده حضرت فاطمه زهرا(س) اگر میخواهید دعای شما مستجاب شود، باید بهترین و خالصانهترین عبادتها را در درگاه خدا انجام دهید.
از پیامبر(ص) نقل شده است که این دعا، اسم اعظم خداوند است که اگر خدا را به آن بخوانند، اجابت میکند. استادان اخلاق و عرفان نیز درباره مداومت بر گفتن این ذکر بویژه در حال سجده تاکید دارند.
آیا ما که در اسلحهسازی و تجهیزات نظامی از کفار عقبیم، باید در دعا هم مؤخر باشیم؟! در روایات آمده است: «أَلدعآءُ سِلاحُ الْمُؤْمِنِ؛ دعا، اسلحه مؤمن است».
حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری گفت: همچون حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) ولایتمدار، شاکر و مجاهد باشید در کنار عمل به تکلیف و وظیفه انسانی و الهی خود نگران آینده نباشید که این کشور را ائمه معصومین(ع) حفظ میکنند.
استاد حوزه علمیه گفت: خواندن نماز اول وقت و احترام به والدین دورمز موفقیت انسان در دنیا و آخرت است. یکی از دعاهای مستجاب دعای والدین در حق فرزند است، نفرین پدرومادر برندهترازشمشیراست.
علیرضا پناهیان، در مسیر پیادهروی اربعین از نجف به کربلا، دربارۀ «ارزشِ هواییشدن برای زیارت اهلبیت(ع)» به سخنرانی پرداخت. فرازهایی از این سخنرانی را میخوانید:
مفسر، محقق و پژوهشگر علوم و معارف قرآن کریم گفت: از دعای کمیل میتوان بهعنوان مناجاتی جامع و چشمهای جوشان و جاودانه از مسائل عالی الهی، اعتقادی، اخلاقی و عرفانی نام برد.
دعا مغز عبادت، نشانه تواضع و فروتنی در برابر خدا، پرهیز از استکبار، موجب تغییر در تقدیر و عامل دفع و رفع بلایا و جلب منفعت است. از این رو در آموزههای قرآن به دعا بسیار اهمیت داده شده؛ و مطالب بسیاری درباره فواید، آثار، آداب و احکام دعا بیان شده است.
همانطور که گذشت آنچه بر زبان می گذرد متاثر از چیزی است که در قلب می گذرد، و قلب نیز پاک بودن چیزهایی که در آن وارد می شود متاثر ازلقمه هایی است که در شکم وارد میشود لذا امام معصوم بر آن اشاره می کند و می فرماید:
طَهِّرْ بُطُونَنا مِنَ الْحَرامِ وَالشُّبْهَةِ. «و درون ما را از حرام و مال شبهه ناک پاکیزه گردان»
امام علی (ع) فرمودهاند: تأخیر در اجابت دعا تو را نومید نگرداند؛ زیرا که بخشش (خداوند) بسته به نیّت تو است؛ چه بسا که در برآوردن خواهشت تأخیر شود، تا بدین وسیله خواهنده را پاداش بزرگتر و امیدوار (به بخشش الهی) را بخشش بیشتر دهد.
چه کنیم ناممان در دفتر زائران اربعین ثبت شود؟این روزها که قافله عاشقان حضرت اباعبدالله (ع) فوج فوج به زیارت حریم مطهرشان میروند، آنهایی که جا ماندهاند، با شوق زیارت و عدم امکان شرکت در این دریای خروشان، بیتابیشان بیشتر میشود.
کارشناس مهدوی با بیان اینکه در منابع دو زیارت با نام «ناحیه مقدسه» وجود دارد، گفت: در زیارت نخست که ظاهراً از سوی امام عسکری(ع) صادر شده، اسامی شهدای کربلا و ویژگی های شان و حتی نام قاتلان ملعون شان ذکر شده است.