تبیان، دستیار زندگی

افزایش درآمد دولت

فقط با سه ماه کار فشرده به اندازه یک سوم بازار ICT، درآمد به دولت افزوده شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
جهرمی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز یکشنبه 20 خردادماه در نشست مشترک با دکتر نیلی رئیس دانشگاه تهران و دکتر عباس زارعی هنزکی رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با اشاره به اینکه کشور با دو ابرچالش محدودیت منابع و اشتغال روبرو است، گفت: در طرح ثبت تلفن همراه به عنوان یکی از زیر پروژه‌های دولت الکترونیک با سه ماه کار فشرده به اندازه یک سوم بازاری که در طی سال‌ها سرمایه گذاری بوجود آمده، درآمد برای دولت ایجاد شد.

محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این جلسه گفت: هزینه در عرصه دانشگاهی نوعی سرمایه گذاری است، چرا که بعدا چند برابر این هزینه ها به جامعه باز می‌گردد و هر مجموعه‌ای که در این عرصه پا بگیرد در رشد و ترقی کشور موثر است.

وی با اشاره به اینکه با تغییر دولت‌ها نقش و اثر مجموعه‌های دانشگاهی قابل جعل و تکذیب شدن نیست و فقط ممکن است اولویت‌ها جابه جا شود، افزود: جامعه ما با دو ابر چالش محدودیت منابع و اشتغال روبرو است.
آذری جهرمی با بیان اینکه بیشترین میزان بیکاری در کشور در میان قشر تحصیلکرده وجود دارد، اظهار کرد: باتوجه به شرایط بین المللی پیش بینی می‌شود با محدودیت‌های جدی‌تر روبرو شویم که راه حل آن بهره وری ایست.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید با تاکید بر اینکه یکی از بزرگترین کاربردهای فناوری اطلاعات افزایش بهره وری در همه حوزه‌ها است، تصریح کرد: با سرمایه گذاری‌هایی که از ابتدا تاکنون در عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات صورت گرفته است بازاری به ارزش 35 هزار میلیارد تومان ایجاد شده است که از این میزان پنج هزار میلیارد تومان به خزانه دولت تزریق می‌شود که یکی از منابع بودجه دولت به حساب می‌آید.

وی با اشاره به اینکه تا پایان برنامه ششم توسعه این بازار با رشد 2.5 برابری باید به بیش از 100هزار میلیارد تومان برسد، خاطرنشان کرد: فقط با اجرای طرح ثبت گوشی‌های همراه به عنوان یک زیر پروژه دولت الکترونیک با ارتباط سه دستگاه وزارت ارتباطات، وزارت صنعت و گمرک کشور بیش از 1600 میلیارد تومان در سال پرداختی به خزانه دولت بالا رفت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه تحول دیجیتال مبتنی بر فناوری است، گفت: نخستین نشانه تحول دیجیتال در حوزه اقتصادی است اما آثار آن در حوزه اجتماعی و فرهنگی نیز رخ می‌‍دهد که اگر به ظرفیت تحول دیجیتال در کشور اعتماد کنیم و با نگرانی‌های فرهنگی با پیشرفت‌ها و دستاوردها مخالفت نکنیم، قطعا اثر بی نظیری در کشور می‌گذارد.

وی از آماده شدن طرحی با همکاری شش دستگاه دولتی خبر داد و افزود: با همکاری وزارت ارتباطات، کار، صنعت، علوم و سازمان امور استخدامی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طرح کارآفرین را آماده شد که در دولت به کمیسیون اقتصادی ارجاع شده است.

آذری جهرمی با بیان اینکه یکی از مفاهیم موجود در این طرح پارک اقتصاد دیجیتال است، اظهار کرد: این پارک محیطی را برای ایجاد ظرفیت در مجموعه‌های فعال ایجاد می‌کند تا از مراحل رشد آنها حمایت شود.

عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به اینکه حمایت‌های در نظر گرفته شده در این طرح شامل حمایت‌های بیمه‌ای، اعطای تسهیلات حمایتی، در نظر گرفتن معافیت‌های مالیاتی، تامین منابع مالی ارزان قیمت می‌شود، تصریح کرد: اثر مهم تحول دیجیتال ایجاد رفاه در زندگی مردم است که با ایجاد اشتغال و ثروت آفرینی بدست می‌آید.

در این مراسم دکتر عباس زارعی هنزکی گفت: دانشگاه‌ها در اقتصاد کشور‌های در حال توسعه و پیشرفته نقش اساسی دارند. ما در ارتباط با توسعه ۵ رکن اساسی صنعت، دانشگاه، حکومت، جامعه و رسانه را داریم. دانشگاه تهران در اجرای نقش خودش و در برنامه سوم خود ۳ راس اساسی برای پاسخ به برنامه‌های توسعه کشور دارد. دانشگاه تهران می‌خواهد یک دانشگاه کارآفرین باشد و باید یک‌سری عناصری که در دانشگاه کارآفرین به آن نیاز است را در خودش داشته باشد. حتما باید بین‌المللی‌سازی را در نظر داشته باشد و در این بین‌المللی‌سازی مهم‌ترین رکن مد نظر ما چرخه تولید است. از طرف دیگر قرار است دانشگاه به سمت نوآوری و کسب ‌وکار پیش برود و برای همین هدف، پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و شعبه‌های اقماری آن با قدرت از ایده‌های دانشگاه و جامعه پشتیبانی می‌کنند. رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران گفت: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران قرار است که مساله شناسایی و ایده‌پروری کند، تیم بسازد، مارکت را بسنجد و نهایتا سرمایه‌گذارانی که می‌توانند این ایده‌ها را به مارکت برسانند را انتخاب کند.

پارک‌های علم و فناوری یک مسیر ساده برای شروع استارت‌آپ‌ها دارند، به این شکل که استارت‌آپ ویکند برگزار می‌کنند و ایده‌پردازها ایده‌های نوآورانه می‌دهند.
که از سال پیش آن را شروع کرده و دوم بحث برنامه‌های خاص دانشگاه تهران از جمله رویش، برنامه‌های شکوفایی ۱ و ۲ و… است که ما برنامه آنها را اعلام کرده‌ایم. زارعی در پایان گفت: بحث ما این است که اساتید کنار دانشجویان برای حل مسائل صنعت و کسب‌وکار‌ها به ایده‌پردازی بپردازند و تمام سعی دانشگاه تهران بر این است که به آن ایده‌ها کمک کند، اما یک مشکل اساسی همیشه بی‌پاسخ بوده که ارتباط صنعت و دانشگاه است و با اینکه بارها تکرار شده، ولی هنوز هم بی‌پاسخ است. ما در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران سعی داریم که بتوانیم در انقلاب چهارم صنعتی نقش بهتری را ایفا کرده و به توسعه بیشتر ایران کمک کنیم.

در حاشیه این نشست وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از نمایشگاه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با حضور بیش از 20 شرکت مستقر بازدید کرد.
منبع: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران