تبیان، دستیار زندگی

ترفندهایی برای تقویت ناخن‌های شکننده

در بیشتر مواقع شکستن ناخن‌ها به واسطه کمبود گلیسین رخ می‌دهد که یک اسیدآمینه است و در تولید کلاژن نقش دارد. کمبود گلیسین ناخن‌ها را شکننده کرده و موجب رشد غیرطبیعی آن‌ها می‌شود. بر همین اساس است که تولید کلاژن برای بهره‌مندی از ناخن‌هایی سالم اهمیت خاصی دارد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
ناخن
آیا ناخن‌هایی ضعیف و شکننده دارید؟ این بخش از بدن انسان اغلب نادیده گرفته می‌شود. به طور معمول، تا زمانی که ناخن‌ها با مشکلی مواجه نشوند آن‌ها را به عنوان بخشی مهم از بدن در نظر نمی‌گیریم. ناخن‌ها روی اپیدرم پوست رشد می‌کنند و در معرض هر چیزی در دنیای خارج قرار دارند.
در بیشتر مواقع شکستن ناخن‌ها به واسطه کمبود گلیسین رخ می‌دهد که یک اسیدآمینه است و در تولید کلاژن نقش دارد. کمبود گلیسین ناخن‌ها را شکننده کرده و موجب رشد غیرطبیعی آن‌ها می‌شود. بر همین اساس است که تولید کلاژن برای بهره‌مندی از ناخن‌هایی سالم اهمیت خاصی دارد.
گاهی اوقات بستر ناخن‌ها به واسطه یک آسیب دیدگی یا عفونت قارچی مانند اونیکومایکوز (Onychomycosis) یا پسوریازیس تضعیف می‌شوند. از علائم ناخن‌های ضعیف می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
بدشکلی
پوسته پوسته شدن
تقسیم شدن
ریزش لایه‌ها به طور مداوم
تجمع کراتین نرم زیر ناخن

دلایل

از برخی دلایل ضعف ناخن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
جویدن ناخن: این کار می‌تواند آسیب جدی به کوتیکول ها وارد کرده و موجب بدشکلی ناخن شود.
استفاده از سوهان ناخن فلزی: اگر ناخن‌های ضعیفی دارید در استفاده از این نوع از سوهان محتاط باشید. نمونه‌هایی که دارای نوار سنباده‌ای هستند گزینه بهتری بوده و به یاد داشته باشید که سوهان ناخن را در یک جهت روی ناخن‌ها بکشید.
عدم تعادل‌های تغذیه‌ای: آن‌ها می‌توانند موجب بروز مشکل هم در خارج و هم درون بدن شوند. ناخن‌ها حاوی کراتین هستند. کراتین پروتئینی نیازمند ویتامین، مواد معدنی و اسید آمینه‌ها برای سالم نگه داشتن ناخن‌ها است.
استفاده از صابون‌های خشن: برخی پاک کننده‌ها می‌توانند بسیار ساینده باشند.
استفاده از پاپوش‌های نامناسب: این می‌تواند دلیل ضعف ناخن‌های پای شما باشد. پاپوش‌هایی که قابلیت تنفس ندارند می‌توانند محیط را برای رشد قارچ‌ها فراهم کنند.

ترفندهایی برای تقویت ناخن‌های ضعیف

مخمر آبجو
از آنجایی که مخمر آبجو حاوی ویتامین B، بیوتین، و همچنین روی است به بازسازی بافت‌ها و تقویت بدن کمک می‌کند. بهتر است این ماده هنگام صبح مصرف شود تا نتیجه ایده‌آل حاصل شود زیرا بدن از زمان کافی برای گوارش درست آن برخوردار خواهد بود. مخمر آبجو در اشکال مختلف شامل پودر، مایع یا قرص در دسترس است.

روغن زیتون و آبلیمو
روغن زیتون به سم‌زدایی، پاکسازی و آب‌رسانی عمیق به محل ناخن‌ها کمک می‌کند. زمانی که این ماده را با آبلیمو ترکیب کنید به کاهش و حتی از بین بردن لکه‌ها نیز کمک می‌کند.
مواد تشکیل دهنده:
یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
آب یک لیمو
دستورالعمل:
روغن زیتون و آبلیمو را در یک ظرف با هم ترکیب کنید.
سپس یک گلوله پنبه را به این ترکیب آغشته کرده و آن را روی ناخن‌های خود بمالید.
این کار را دو بار در هفته تکرار کنید.

روغن زیتون به سم‌زدایی، پاکسازی و آب‌رسانی عمیق به محل ناخن‌ها کمک می‌کند. زمانی که این ماده را با آبلیمو ترکیب کنید به کاهش و حتی از بین بردن لکه‌ها نیز کمک می‌کند

سرکه سیب
سرکه سیب حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی فراوان از جمله پتاسیم، منیزیم، کلسیم و آهن است. به همراه اسید استیک و اسید مالیک، این ماده به مبارزه با عفونت‌های ناخن کمک می‌کند.
مواد تشکیل دهنده:
 دو قاشق غذاخوری سرکه سیب
دو قاشق غذاخوری آب
دستورالعمل:
آب و سرکه سیب را در یک ظرف با هم ترکیب کنید.
سپس یک گلوله پنبه‌ای را به این ترکیب آغشته کرده و برای چند دقیقه روی ناخن خود قرار دهید.
سپس کوتیکول ناخن را به سمت عقب فشار دهید تا سلول‌های مرده و پس‌مانده‌ها از بین بروند.
این کار یک بار در روز تکرار کنید.

گیاه دم اسبی
گیاه دم اسبی حاوی سیلیکون فراوان است که این ماده معدنی ناخن‌ها را سالم و قوی نگه می‌دارد. افزون بر این، اگر با لکه‌های سفید در ناخن‌های خود مواجه هستید، سیلیکون به از بین بردن آن‌ها کمک می‌کند.
مواد تشکیل دهنده:
دو قاشق غذاخوری گیاه دم اسبی
یک فنجان آب
دستورالعمل:
ابتدا، آب را روی حرارت قرار داده و گیاه دم اسبی را به آن اضافه کنید.
اجازه دهید این ترکیب به مدت 10 دقیقه بکشد.
سپس آن را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید خنک شود.
ناخن‌های خود را برای 20 دقیقه در این ترکیب قرار دهید.
این کار را سه یا چهار بار در هفته تکرار کنید.

روغن درخت چای
اگر ناخن‌های شما به واسطه یک عفونت یا قارچ شکننده شده‌اند، روغن درخت چای می‌تواند به بهبود این شرایط کمک کند زیرا یک ضدعفونی کننده طبیعی محسوب می‌شود. همچنین، این ماده از زرد شدن ناخن‌ها پیشگیری می‌کند.
مواد تشکیل دهنده:
یک قاشق غذاخوری روغن ویتامین E
یک قاشق چای‌خوری روغن درخت چای
دستورالعمل:
روغن درخت چای و ویتامین E را با یکدیگر ترکیب کنید.
این ترکیب را با حرکات دایره‌ای روی ناخن‌های خود بمالید.
سپس اجازه دهید به مدت 20 دقیقه روی ناخن‌ها باقی بماند.
پس از آن، ناخن‌ها را با آب گرم شستشو داده و خشک کنید.
این کار را دو بار در هفته تکرار کنید.
اگر قصد دارید از ناخن‌هایی زیبا و قوی برخوردار باشید، دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم، ورزش، و پرهیز از عوامل استرس‌زا را فراموش نکنید.

منبع: عصرایران
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.