فاش شدن اسرار سیاره سرخ همچنان ادامه دارد. به تازگی ناسا تصاویر دیده نشدهای را از سطح این همسایه مرموز ما منتشر کرده است؛ عکسهایی که تپه های شنی مریخ و ظاهر عجیب آنها را نمایش میدهند.
ماده تاریک، اسرارآمیزترین ماده در سرتاسر کائنات محسوب شده و گفته میشود کنترل همه کهکشانها، ستارهها و سیارهها، در دستان آن قرار دارد. در این مطلب 11 پرسش بیجوابی که درباره ماده تاریک وجود دارند را بررسی خواهیم کرد.
جدیدترین ماموریت فضایی ناسا با هدف شناخت آغاز و تکامل جهان انجام خواهد شد. فضاپیمای SPHEREx در طول ماموریت دو ساله خود 300 میلیون کهکشان و 100 میلیون ستاره را در کهکشان راه شیری بررسی خواهد کرد.
مدتی است که چین حضور فعال خود در عرصه هوافضا را به شدت افزایش داده است و حالا اخباری رسیده است مبنی بر این که این کشور در حال ساخت یک نیروگاه خورشیدی برای پرتاب به فضا است.
اروپا، قمر مشتری یکی از وسوسهانگیزترین مکانها برای انجام اکتشافات فضایی است. بههمین دلیل دانشمندان مشغول طراحی ماموریتی هستند تا رازهای نهفتهی این جهان یخزدهی را برملا کنند.
سازمان فضایی روسیه قصد دارد در سال 2031 و 2032 طی دو ماموریت فضانورد به ماه اعزام کند. فضانوردان روسی که به ماه سفر خواهند کرد در کنار فعالیتهای عادی خود وظیفه دارند دستورهای آکادمی علوم روسیه را نیز انجام دهند.
یکی از مورد قبول ترین تئوری ها درباره نحوه شکل گیری ماه، برخورد سیاره زمین با یک جرم دیگر است. اما مدل های جدید ناسا نشان میدهند که شاید این فرضیه چندان هم دقیق و درست نباشد!
عمیق ترین عکس فضایی موجود که توسط تلسکوپ معروف هابل ثبت شده، زمینه فراژرف هابل (Hubble Ultra-Deep Field) نام دارد که در تازهترین پژوهش ستاره شناسان، جزئیات آن به کمک تکنولوژیهای جدید به میزان شگفتانگیزی دقیقتر شده است.
دنیا زمانی مبهوت فعالیتهای فضایی ایران شد که دومین محموله همراه با موجود زنده "کاوشگر پیشگام" را راهی فضا کردیم و با طیکردن مسافت ۱۲۰کیلومتر، در زمین سالم دریافت کردیم و حالا درصدد برنامهریزی برای ارسال انسان به فضا هستیم...
اخترشناسان شی سرگردان و نسبتا کوچکی را که 2.4 کیلومتر طول دارد، در نقطهای دور از حاشیه منظومه شمسی کشف کردند. به باور دانشمندان، این نخستین جرم فضایی رویت شده در نوع خود است و میتواند در رمزگشایی از اسرار شکلگیری زمین و سیارات دیگر، مفید واقع شود.
ویرجیل گریسام (Virgil Grissom) دومین فضانورد آمریکایی بود که پس از سام شپارد در تاریخ 21 ژوئیه 1961 به فضا اعزام شد، اما سفینه او هنگام بازگشت از فضا در اقیانوس سقوط کرد. در ادامه با داستان عجیب زندگی این فضانورد آشنا میشویم.
در آیندهای نه چندان دور، احتمال برخورد یک سیارک با زمین وجود دارد. اما اندازه این سیارک چقدر است و در صورت برخورد آپوفیس (Apophis 99942) با زمین، چه اتفاقی برای سیاره آبی و ساکنان آن رخ خواهد داد؟
فضاپیمای جونو متعلق به ناسا موفق به مشاهده فوران آتشفشانی بر روی یکی از اقمار مشتری به نام قمر آیو (io) شد و عکس های متعلق به این پدیده را به زمین مخابره نمود.