تبیان، دستیار زندگی

با عادت چشم گردانی همسرم چه کنم؟

مردان چشمی هستند یا چشم چران ؟!

آیا تاکنون برای شما پیش آمده که همسرتان در هنگام رانندگی به زنانی که از جلوی اتومبیل شما عبور می کنند نگاه کند؟ و یا هنگام خرید کمی راحت تر از حد معمول به زن فروشنده نگاه کند؟ یا در یک مهمانی دائماً سر بچرخاند به اطراف و از همه بدتر اینکه آنقدر حواسش به اطراف باشد که گاهی احساس می کنید اصلاً شما را نمی بیند؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
چشم چرانی، همسر، مردان، زنان، کنترل نگاه، صبر و حوصله، وسواس، مدیریت زندگی، خانواده ایرانی، عشاق موفق

تجربه چنین حالتی برای یک زن بسیار تلخ و شکننده است. در صورتی که یک زن اطلاعات کافی نسبت به ویژگی های مردانه نداشته باشد ممکن است کوچکترین نگاه به اطراف را از طرف همسرش بد تعبیر کند و خود را از نظر عاطفی شکست خورده تصور کند و در نهایت برچسب چشم چرانی به همسر خود بزند.

اما واقعیت چیز دیگری است؛ مردان چشمی هستند نه چشم چران

خانم بدری السادات بهرامی مشاور و دارای مدرک PhD روانشناسی و مدرس دانشگاه شهید بهشتی می گوید:
«اصولا آقایان موجوداتی هستند که بیشتر از طریق چشم دریافت اطلاعات به مغز دارند. بر خلاف آن ها خانم‌ها موجوداتی هستند که از طریق گوش دریافت اطلاعات به مغز دارند. بنابراین آقایان بر خلاف خانم ها بیشتر چشمی هستند؛ یعنی خیلی چیزها را وقتی همزمان برای هر دو توصیف کنند؛ خانم کامل می‌تواند آن چیز را تصور و لمس کند؛ انگار که آن چیز را خودش دیده باشد و می‌تواند تصمیم بگیرد که آن چیز مال او بشود یا نشود. در حالی که آقا از این شنیدن، چیزی را دریافت نمی‌کند، و واقعاً از طریق دیدن این اطلاعات و این حس را دریافت می‌کند. پس مردها بیشتر چشمی هستند، یعنی کاملا طبیعی است که مردها بیشتر به محیط اطرافشان نگاه می‌کنند. این را به عنوان یک خصیصۀ روان شناختی مردها بشناسیم و بعد به تفاوت چشم چرانی با نگاه کردن بپردازیم.»
بسیاری از مردان هستند عادت به چشم گردانی دارند اما چشم چران نیستند. این افراد به دلیل اینکه سال های متمادی کنترل نگاه خود را در دست نگرفته اند؛ دیگر به راحتی نمی توانند نگاه خود را حفظ کنند. چنین افرادی برای ترک این عادت به کمک اطرافیان خود نیاز دارند.

چگونه کنترل نگاه های همسرتان را در دست بگیرید؟

اگر شما همسری دارید که گرفتار این عادت شده است لازم است با صبر و حوصله نسبت به ترک عادت همسرتان اقدام نمایید. واضح است تا زمانی که یک فرد خود قبول نداشته باشد که به این عادت خطرناک مبتلا است حرف دیگران را نیز نخواهد پذیرفت اما مردانی هستند که به دلیل تربیت نادرست و رفتارهای غلط در جوانی به تدریج دچار این عادت شده اند و خود نیز از این رفتار خود رنج می برند بنابراین برای ترک آن همراهی می کنند. برای این منظور راهکارهای زیر را می توان در نظر گرفت.

◄ازخداوند کمک بخواهید
در ابتدا از خداوند کمک بخواهید و در این مسیر به اهل بیت علیهم السلام توسل داشته باشید و دائماً خود را با این توسلات تغذیه کنید تا بتوانید صبور باشید و برای حل این معضل راه کارهای مناسبی را پیدا کنید.

◄دست از وسواس بردارید و زود قضاوت نکنید
یک رفتار ناشایست زمانی قابل مجازات و بازخواست است که تکرار شود. اگر تنها یکبار احساس کردید که همسرتان با نگاهی متفاوت به فرد دیگری چشم دوخته است؛ در موردش زود قضاوت نکنید. سعی نکنید که او را زیر نظر بگیرید تا مطمئن شوید که همسرتان چشم چران است یا خیر، زیرا در اینصورت احتمال اینکه خود شما به تدریج به بیماری وسواس و بدبینی دچار شوید بسیار زیاد است. در این مورد به خودتان زمان بدهید.

◄با عمل متقابل رفتار او را تلافی نکنید
شما حق دارید که از رفتار همسرتان دلخور باشید اما اگر زندگی خود را دوست دارید هیچ وقت دست به عمل انتقام جویانه نزنید. قهر نکنید. رفتارهای منفعلانه بیشتر خشم و کینه طرف مقابل را برمی انگیزد و او را به لجبازی و رفتارهای نابخردانه دیگر وادار خواهد کرد. اگر شما بخواهید با رفتار اشتباه، اشتباه دیگری را درست کنید؛ هیچ گاه موفق نخواهید شد و زندگیتان در یک چرخه باطل و معیوب قرار خواهد گرفت که به شما و خانواده تان آسیب های جدی وارد خواهد شد.

◄مدیریت زندگیتان را به دست بگیرید
هنگامی که متوجه شدید همسرتان دچار عادت چشم گردانی شده است که نگاه غیر ضروری به نامحرم نیز یکی از آن ها است؛ سعی کنید بیشتر از قبل مدیریت زندگی‌تان را به دست بگیرید و نگذارید این رفتار همسرتان دیگر حوزه‌های زندگی‌تان را نیز به‌ خود درگیر کند. لذا برای حل مشکل و درمان همسرتان اقدام نمایید.
منبع : سوران

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.