تبیان، دستیار زندگی

آموزش رجیستر کردن تلفن همراه

طرح رجیستری، برای جلوگیری از قاچاق گوشی تلفن همراه، تحقق حقوق مصرف‌کنندگان، واردکنندگان قانونی و فروشندگان مجاز پیاده‌سازی شده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
گوشی همراه
با اجرایی شدن طرح رجیستری گوشی‌های همراه در ایران، در این مطلب نحوه‌ی رجیستر کردن گوشی‌های همراه مسافری را آموزش می‌دهیم.

طرح رجیستری، برای جلوگیری از قاچاق گوشی تلفن همراه، تحقق حقوق مصرف‌کنندگان، واردکنندگان قانونی و فروشندگان مجاز پیاده‌سازی شده است.، گوشی‌های برند اپل (تمامی مدل‌های آیفون)، مشمول طرح رجیستری شده بودند. به این ترتیب تمامی مدل‌های گوشی تلفن همراه گوگل پیکسل، بلک‌بری و موتورولا مشمول این طرح شدند. در ادامه نیز سایر برند‌های موبایل وارد طرح رجیستری خواهند شد تا تنها نمونه‌هایی که به صورت قانونی وارد کشور می‌شوند یا مواردی که کاربران شخصا اقدام به پرداخت هزینه‌ی رجیستری آن‌ها می‌کنند، در شبکه‌ی کشوری قابل استفاده باشند.

در این میان، یکی از سوالاتی که مطرح می‌شود، در رابطه با نحوه رجیستر کردن گوشی‌هایی بود که به صورت مسافری و برای استفاده شخصی وارد کشور می‌شد. بنابر قوانین سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، هر شخص می‌تواند یک گوشی تلفن همراه را با خود به ایران بیاورد و اگر این گوشی از برندهای مشمول طرح باشد باید در شبکه ایران، رجیستر شود.

دقت داشته باشید که پس از گذراندن این مراحل، هیچ محدودیتی برای استفاده از سیم‌کارت‌های مختلف در گوشی جدیدتان وجود ندارد و شما می‌توانید به راحتی با هر سیم‌کارتی از گوشی جدید خود لذت ببرید.



بهترین و آسان‌ترین راه برای رجیستر کردن گوشی‌های همراه مسافری، در بخش گمرک هنگام ورود به کشور است. به این ترتیب که مسافران با مراجعه به دفاتر گمرک مستقر در فرودگاه یا پایانه‌های مرزی، گوشی تلفن همراه خود را اظهار و تعرفه و عوارض گمرکی آن را پرداخت می‌کنند و به این ترتیب گوشی تلفن همراه آنها در شبکه ایران، ثبت می‌شود. تعیین میزان تعرفه و عوارض واردات، به عهده گمرک جمهوری اسلامی ایران است. پس از پرداخت حقوق گمرکی گوشی، برای مسافر، مجوز گمرکی صادر می‌شود و لازم است که مسافر رسیدها را تا مرحله نهایی ثبت تلفن همراه، در نزد خود نگاه دارد.

اما اگر مسافر در هنگام ورود به کشور، به هر دلیل موفق به اظهار گوشی همراه خود به گمرک نشد، باید از طریق سامانه‌ همتا،‌ این کار را انجام دهد. البته این نکته را نیز باید مد نظر داشت که مسافر فقط تا ۳۰ روز پس از ورود به کشور فرصت ثبت گوشی تلفن همراه خود را در این سامانه دارد و اگر ظرف این مدت گوشی خود را رجیستر نکند، گمرک جمهوری اسلامی ایران هیچ مسولیتی برای رجیستر کردن این گوشی نخواهد داشت. در اولین قدم، برای ثبت تلفن همراه، باید به وب‌سایت همتا و بخش ثبت‌ شناسه بین‌المللی تلفن همراه وارد شود:

در این بخش، کاربر باید کد ۱۵ رقمی IMEI را که در پشت جعبه گوشی درج شده، وارد کرده و سپس کد امنیتی را وارد کند و دکمه ادامه را فشار دهد. در بخش بعدی، کاربر باید برند تلفن همراه، مدل و مشخصات فنی گوشی را وارد کند. به طور مثال، اگر گوشی شما آیفون ایکس ۲۵۶ گیگابایت باشد، باید در قسمت برند گزینه اپل، در قسمت مدل، iPhone 256GB و در قسمت مشخصات فنی، نوع گوشی را از میان گزینه‌هایی که در منو قرار دارد، انتخاب کنید:

به این نکته توجه داشته باشید که کد IMEI و تمام مشخصات گوشی را با دقت هر چه تمام‌تر وارد کنید زیرا اگر در وارد کردن اطلاعات اشتباه کنید، به هیچ‌ عنوان وجه پرداختی شما مسترد نخواهد شد. در بخش بعدی، اطلاعات مسافر به همراه شماره تلفن همراه مسافر باید وارد شود. دقت داشته باشید که حتما اطلاعات فردی که وارد کشور شده باید در این قسمت وارد شود و همچنین شماره تلفن همراه وارد شده، باید به نام شخص مسافر باشد.

در مرحله بعدی، کدی به شماره تلفن همراه مسافر ارسال می‌شود که باید این کد در بخش بعدی وارد شود:
در ادامه، کاربر با یک شناسه پرداخت و مبلغ گمرک مواجه می‌شود و به راحتی با کلیک کردن روی گزینه پرداخت، به درگاه مخصوص هدایت شده و از آن طریق می‌تواند هزینه گمرک گوشی خود را پرداخت کند:

اگر تمام مراحل با موفقیت پشت سر گذاشته شوند، در مرحله آخر کاربر با تصویری مانند تصویر زیر روبه‌رو خواهد شد:
اگر تمام مراحل بالا را به دقت و صحیح انجام داده باشید، گوشی همراه شما، پس از چند روز در شبکه ایران رجیستر خواهد شد و شما پیامکی دریافت می‌کنید که به شما اعلام می‌کند که گوشی شما با موفقیت در شبکه تلفن همراه ایران به ثبت رسیده است و شما می‌توانید به راحتی از گوشی همراه خود استفاده کنید. دقت داشته باشید که پس از گذراندن این مراحل، هیچ محدودیتی برای استفاده از سیم‌کارت‌های مختلف در گوشی جدیدتان وجود ندارد و شما می‌توانید به راحتی با هر سیم‌کارتی از گوشی جدید خود لذت ببرید.
منبع: زومیت