تبیان، دستیار زندگی

جدایی بزرگان هنر و فناوری از فیس بوک

تنی است که واتس اپ به‌دلیل امنیت بالا بسیار مورد توجه کاربران قرار داشت و همین موضوع به نفع این پیام رسان موبایلی بود اما مشکل از سال 2016 آغاز شد یعنی درست زمانی که واتس اپ با فیس بوک ادغام شد و واتس اپ از نظر امنیت کاربران با مشکلاتی عمده مواجه شد و درنهایت مؤسس این شبکه اجتماعی که از وضعیت امنیت آن کاملاً دلخور است تصمیم گرفت از فیس بوک فاصله بگیرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
جدایی بزرگان هنر و فناوری از فیس بوک
به گزارش تبیان به نقل از روزنامه ایران، به‌نظر می‌رسد دردسرهای فیس بوک تمامی ندارد و پس‌ از حضور «مارک زوکر برگ» در کنگره امریکا و ارائه پاره‌ای توضیحات به نمایندگان سنا و حتی اتحادیه اروپا، هنوز این غول دنیای فناوری نتوانسته حتی برخی از همکاران خود را قانع کند. به گونه‌ای که «جان کوم» یکی از مؤسسان واتس اپ هم به‌دنبال اختلاف نظر با زوکر برگ در زمینه حفاظت از اطلاعات کاربران با واتس اپ و فیس بوک خداحافظی کرد.

گفتنی است که واتس اپ به‌دلیل امنیت بالا بسیار مورد توجه کاربران قرار داشت و همین موضوع به نفع این پیام رسان موبایلی بود اما مشکل از سال 2016 آغاز شد یعنی درست زمانی که واتس اپ با فیس بوک ادغام شد و واتس اپ از نظر امنیت کاربران با مشکلاتی عمده مواجه شد و درنهایت مؤسس این شبکه اجتماعی که از وضعیت امنیت آن کاملاً دلخور است تصمیم گرفت از فیس بوک فاصله بگیرد.

البته «جان کوم» تنها فرد مشهوری نیست که راه خود را از فیس بوک جدا کرده و در اعتراض به وضعیت حفاظت از اطلاعات شخصی کاربران و نقض حریم خصوصی آنها حساب کاربری خود را در فیس بوک بسته است. پیش از این نیز یک هشتگ با عنوان DeleteFacebook# ایجاد و از همه کاربران خواسته شد به این هشتگ بپیوندند و دیگر در فیس‌بوک فعالیت نکنند.

من در حال فرار از فیس‌بوک هستم، چرا که ویژگی‌های منفی زیادی دارد. اپل راه‌های امن‌تری برای به اشتراک‌گذاری در اختیار ما قرار داده است و هنوز می‌توانم از ایمیل دوران مدرسه و همچنین از پیامک استفاده کنم پس به آغوش راه‌های ارتباطی قدیمی‌تر اما امن‌تر بازمی گردم.


یکی از سلبریتی‌هایی که به این جنبش پیوست و بلافاصله نیز فیس بوک را ترک کرد، «ویل فرل» خواننده مشهور بود که در توئیتر خود اعلام کرد اکانت فیس بوک خود را حذف کرده است. همین موضوع سبب شد تا بسیاری از فالوئرها و هواداران وی نیز راه این خواننده را پیش بگیرند و از این شبکه اجتماعی پرطرفدار جدا شوند. «جیم کری» که در ایران نیز بازیگر شناخته شده‌ای است، یکی دیگر از افراد معروف جهان است که به این فراخوان پیوسته است.

وی در اعتراض به لو رفتن اطلاعات کاربران فیس بوک، در توئیتر نوشت؛ هم اکانت فیس بوک خود را می‌بندد و هم سهام خود در فیس‌بوک را خارج می‌کند چرا که فیس بوک از دخالت‌های روسیه در انتخابات امریکا سود برده و به حریم خصوصی کاربران نیز بها نداده است. به همین دلیل هم دیگر نمی‌خواهد در این فضا هیچ فعالیتی داشته باشد.

از دیگر افراد مشهوری که به این جنبش پیوسته‌اند می‌توان به «الون ماسک» این ستاره دنیای فناوری اشاره کرد که همیشه تصمیماتی بلندپروازانه در سر دارد. وی نیز یکی از چهره‌های سرشناسی است که بسرعت به‌دنبال حذف اکانت فیس‌بوک خود رفت و صفحه فیس‌بوک Space X پاک شد.

«فرهان اختر» بازیگر و کارگردان معروفی که در توئیتر 11میلیون فالوئر دارد نیز یکی دیگر از کسانی است که به‌دنبال راه افتادن این هشتگ، با فیس‌بوک خداحافظی کرد.

خداحافظی مؤسس اپل با فیس‌بوک نیز یکی دیگر از خبرهای جالب درباره این شبکه اجتماعی بود. «استیو وزنیاک» که یکی از بنیانگذاران اپل و از همراهان استیو جابز محسوب می‌شود نیز در این هشتگ اعلام کرد که از فیس‌بوک خداحافظی کرده است. وی نوشت: من در حال فرار از فیس‌بوک هستم، چرا که ویژگی‌های منفی زیادی دارد. اپل راه‌های امن‌تری برای به اشتراک‌گذاری در اختیار ما قرار داده است و هنوز می‌توانم از ایمیل دوران مدرسه و همچنین از پیامک استفاده کنم پس به آغوش راه‌های ارتباطی قدیمی‌تر اما امن‌تر بازمی گردم.

البته خداحافظی با فیس‌بوک تنها به سلبریتی‌ها در دنیای هنر، موسیقی، فناوری و... ختم نشد و برخی شرکت‌های بزرگ و پرتوان نیز به فراخوان « نه به فیس‌بوک» پیوستند. یکی از این شرکت‌ها، کمپانی نرم افزاری موزیلاست که بیش از همه با مرورگر فایرفاکس معروف شده است. این کمپانی عنوان کرد که دیگر هیچ تبلیغاتی در فیس‌بوک انجام نمی‌دهد چرا که نمی‌خواهد به پلی برای نقض حریم خصوصی کاربران فیس‌بوک تبدیل شود.
منبع: روزنامه ایران