تبیان، دستیار زندگی

آشنایی با روش تهیه‌ی ترشی گردو

یک کیلوگرم گردو را با حدود ۳-۴ لیتر آب بجوشانید. هر چقدر مقدار آب مصرفی برای جوشاندن گردو بیش‌ تر باشد، میزان تلخی گردو بیش‌ تر گرفته خواهد شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
ترشی گردو
برای تهیه این ترشی، نیاز به چاقاله گردو داریم که فقط در فصل بهار یافت می‌شود. بهترین زمان برای تهیه این ترشی، زمانی است که پره‌ های داخلی گردو، هنوز سفت نشده باشد. گفتنی است که زمان انتخاب چاقاله هم، بسیار مهم است و بهترین وقت آن، اواسط بهار می‌ باشد.


مواد اولیه:

گردوی نارس یک کیلوگرم
نمک ۱ قاشق سوپ خوری پر
سرکه به میزان لازم

روش تهیه:

اگر کمی دیر بجنبید، قسمت داخلی گردوها- هر چند هنوز کال و نخوردنی است- تبدیل به چوب می‌ شودو برای تهیه ترشی مناسب نخواهد بود. برای اطمینان از نرم بودن داخل گردو، به کمک کارد می‌ تواننمونه‌ ای از آن‌ها را چند تکه کرد. اگر نرم بود که به راحتی بریده می‌ شوند.
در روش دیگر، می‌ توان چنگال را درون گردو فرو برد؛ اگر پره‌ های داخلی چوب شده باشد، چنگال درون آن فرو نمی‌رود. پس از تهیه کردن گردوی مناسب ترشی، به این صورت عمل کنید:
1- یک کیلوگرم گردو را با حدود ۳-۴ لیتر آب بجوشانید. هر چقدر مقدار آب مصرفی برای جوشاندن گردو بیش‌ تر باشد، میزان تلخی گردو بیش‌ تر گرفته خواهد شد. پس از جوشاندن گردو ها به مدت ۵ دقیقه، آب آن را خالی کنید، آب تازه درون آن بریزید و کنار بگذارید. پس از ۲-۳ ساعت، آب آن را عوض کنید و این کار را آن‌ قدر تکرار کنید تا تلخی گردو کاملاً گرفته شود.
2- برای اطمینان از تلخ نبودن گردو، کمی از آن را بچشید. هر وقت مزه تلخی احساس نکردید، آماده است.حالا با چنگال گردو ها را سوراخ کنید تا سرکه به راحتی درون آن‌ ها رخنه کند. این کار،باعث می‌شود تا ترشی سریع‌ تر جا بیفتد. اکنون گردو ها را درون شیشه بچیند و سرکه به آن بیفزائید تا روی آن‌ ها را بپوشاند.
3- درِ ظرف را نیز ببندید و آن را در یخچال یا جای بسیار خنک نگه دارید، تا ترشی جا بیفتد و آماده مصرف شود.

مواداولیه در تهیه متفاوت ترشی گردو:

گردو
نمک
سرکه
سیر
ترخان


روش تهیه:

ترشی گردو یکی از انواع بسیار مطبوع و خوشمزه ترشیها می باشد و کسی را ندیده ام که اهلترشی باشد و طالب آن نباشد به شرط آنکه یک دفعه آن را تجربه کرده باشد.
زمان رسیدن گردو بر اساس نقاط مختلف و شرایط آب و هوائی متفاوت است .گردو را زمانی که لایه دوم(لایه زیر پوست سبز که پس از رسیدن چوبی و قهوه ای می شود) آن هنوز چوبی و سفت نشده است از درخت می چینیم .
برای تهیه ترشی گردو باید از گردو های تازه که کاملا سبز و پوست دوم نبسته است استفاده کرد که درشتی آن تقریبا به اندازه یک فندق است.
برای گرفتن تلخی گردو ، دو بار گردوها را می جوشانیم و آب آن را عوض می کنیم. در نوبت دوم باید به حدی بجوشد که زیاد سفت و یا له نشود. سپس آن را در آب سرد ریخته ، به مدت ۲۴ ساعت نگه می داریم و گاهی آب آن را عوض می کنیم . هر بار آن را می چشیم ،وقتی تلخی آن گرفته شد برای ترشی انداختن آماده است.
بعد از عمل گرفتن تلخی گردو ها را با مقداری سرکه و کمی نمک (به تناسب مقدار گردو ها) چند جوش می دهیم . بعد از سرد شدن در شیشه می ریزیم و برای عطر و بوی آن مقداری نعنا ، ترخان و چند پر سیر به آن اضافه می نمائیم.این ترشی باید لااقل دو ، سه هفته بماند بعد از آن استفاده کنیم.
منبع: پرشین وی 
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.