تبیان، دستیار زندگی

آشنایی با ورزش پیلاتس

همه‌ی ما اسم ورزش پیلاتس را شنیده‌ایم، اما ممکن است تنها افراد اندکی اطلاعات دقیقی در مورد این ورزش داشته باشند. اگر شما هم از آن دسته کسانی هستید که با ورزش پیلاتس آشنایی ندارید، احتمالا سؤالات زیادی در این‌باره در ذهن‌تان وجود دارد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
پیلاتس
در این مقاله قرار است در مورد تاریخچه‌ی ورزش پیلاتس صحبت کنیم و توصیه‌های نیکولا گلانویل (Nicola Glanville) را که یک مربی لاغری است، بشنویم. او راه‌های ایمن انجام ورزش‌ پیلاتس را ارائه می‌دهد و حرکت‌های مفید را نیز به شما معرفی می‌کند.

ورزش پیلاتس چیست؟

پیلاتس ورزشی است که روی استفاده‌ی همزمان از ذهن و جسم تمرکز می‌کند تا به بهترین عملکرد خود برسند. ورزش پیلاتس مجموعه‌ای از حرکاتی‌ است که از جاذبه، وزن بدن و دستگاه‌های مخصوص در جهت افزایش مقاومت و توان‌تان کمک می‌گیرد تا ماهیچه‌های تثبیت کننده‌ی بدن ورزیده و قوی شوند. ارتباط بین ذهن و بدن در این ورزش خیلی مهم است. ورزش پیلاتس به ذهن‌تان کمک می‌کند تا سطح مشخصی از آگاهی را در مورد شیوه‌ی حرکت‌های بدن خود داشته باشد. با انجام این تمرین‌ها می‌توانید حرکات خود را کنترل و تکنیک‌تان را نیز تقویت کنید.

تاریخچه‌ی ورزش پیلاتس

مخترع این ورزش مردی آلمانی به نام ژوزف پیلاتس (Joseph Pilates) است که در سالهای ۱۹۱۲ تا ۱۹۶۷ این ورزش را اختراع کرده است. ورزش پیلاتس طی سال‌ها پیشرفت بسیاری کرده است، تا جایی که امروزه به عنوان یک راه خوب برای بازسازی و ورزیده کردن بدن شناخته می‌شود.

فواید ورزش پیلاتس

پیلاتس علاوه بر ماهیچه‌سازی بدن‌تان را قوی می‌کند و شما را برای ورزش‌های شدید دیگری که کالری بیشتری می‌سوزانند آماده می‌کند. پیلاتس به افزایش اعتماد به نفس و کاهش سطح استرس کمک می‌کند که هر دوی‌ اینها برای کاهش وزن مفیدند.

وزرشی برای تمام اجزای بدن


ورزش پیلاتس تمام اجزای بدن را به کار می‌گیرد و کاری می‌کند که تمام ماهیچه‌ها از هم نیرو بگیرند. بدن انسان هم برای همین منظور طراحی شده است و حرکت‌های ورزش پیلاتس بدن‌تان را برای چالش‌های فیزیکی که هرروزه پیش‌ِ‌رو دارید، آماده می‌کنند.


ثبات مرکز بدن و تنظیم وضعیت

طرز نشستن و ایستادنِ بد، مشکلات و دردهای زیادی را به وجود می‌آورند که تعداد بسیاری از مردم را آزار می‌دهد. پیلاتس به شما یاد می‌دهد که چه وضعیت و ساختاری برای هر حرکت و موقعیتی مناسب است و چطور باید آن را انجام بدهید. اگر بدن‌تان را در موقعیت‌های درستی قرار بدهید و جهت‌گیری و هماهنگی اجزایش را تنظیم کنید، قوی‌تر می‌شوید و می‌توانید احتمال صدمه‌هایی که ممکن است به خاطر استفاده‌ی زیاد از یک اندام به وجود بیایند را کاهش ‌بدهید.


قوی و تنظیم کردن ماهیچه

ورزش پیلاتس برای شکل دادن به ماهیچه عالی است. برای اینکه بهترین نتیجه را بگیرید باید حداقل هفته‌ای دو تا سه بار پیلاتس کار کنید. اگر مقدار زیادی چربی روی ماهیچه‌های‌تان جا خوش کرده است، باید تمرین‌های پیلاتس‌تان را با مجموعه‌ای از تمریناتی که بالا برنده‌ی ضربان قلب هستند.

افزایش آگاهی بدن

ورزش پیلاتس به شما یاد می‌دهد که چطور ارتباط ذهن و بدن‌تان را بیشتر کنید تا تعادل و جهت‌گیری بدن‌ بهتر و بیشتر شود. خیلی از کسانی که نیکولا با آنها تمرین کرده بود، فراموش کرده بودند که چطور باید از ماهیچه‌های خود استفاده کنند و زمان واکنش‌هایشان هم کند شده بود.

بازسازی جراحت‌ها

ژوزف پیلاتس از این ورزش برای درمان و بازسازی جراحت‌های سربازان استفاده کرد و امروزه پیلاتس به عنوان یک روش عالی برای بازسازی قدرت و عملکرد بعد از جراحت شناخته می‌شود. چون شدت این ورزش بسیار کم و برای درمان خیلی مناسب است.

ورزش پیلاتس برای کاهش وزن

ورزش پیلاتس با افزایش سرعت ماهیچه‌سازی در کاهش وزن به شما کمک می‌کند. پس فعالیت ماهیچه‌هایتان بیشتر می‌شود و به این ترتیب کالری بیشتری می‌سوزانید. بهترین کاری که می‌توانید برای لاغری انجام بدهید این است که تمرین‌های پیلاتس را با ۵ جلسه ورزش کاردیوی ۳۰ دقیقه‌ای در هفته ترکیب کنید.

ورزش پیلاتس و کاهش استرس

پیلاتس به شما کمک می‌کند که روی حرکت‌هایتان تمرکز کنید. خیلی وقت ها صداهایی در ذهن‌مان مشکلاتی که با آنها روبرو هستیم را مرور می‌کنند. مثلا همیشه ذهن‌مان درگیر بدهکاری‌ها و کارهای عقب‌مانده و مشکلات زندگی‌ است. پیلاتس به شما کمک می‌کند تا از شر این صداهای مزاحم راحت شوید. ورزش پیلاتس به شما یاد می‌دهد که چطور درست نفس بکشید و با این کار استرس‌تان را کم کنید.

دیگر رشته‌های پیلاتس

پیلاتسِ استات

این شاخه روشی جدید در پیلاتس است که در سال ۱۹۸۸ شروع شده است. پیلاتس استات توسط متخصصین تناسب اندام، بازسازی و اصلاح شده تا قواعد علم ورزش و بازسازی مهره‌ها و ستون فقرات را به روز کند.

پیلاتسِ کنترل بدن

روش کنترل بدن نوعی پیلاتس است که به طور خاص روی بازسازی تمرکز می‌کند و بسیاری از پزشکان آن را برای بیمارانی با انواع جراحات توصیه می‌کنند.

پیلاتس کنترل بدن بر ۷ اصل بنا شده است:
آرامش
توازن
تنفس
تمرکز: خلق یک کمربند قدرت (در این روش ماهیچه‌های لگنی را به سمت بالا و ماهیچه‌های شکمی را به سمت داخل می‌کشید تا به یک مرکز قدرت برسید.)
هماهنگی
حرکت‌های روان
قدرت
تعادل بدن

پیلاتس برای چه کسانی خوب است؟

ماهیچه‌های مرکزی همان ماهیچه‌هایی هستند که لگن و استخوان پشتی را استوار می‌کنند تا بهترین توازن ایجاد شود. ماهیچه‌های استوار کننده شامل این عضلات می‌شوند: ماهیچه‌های شکمی؛ شامل سراسر ماهیچه‌های شکمی و ماهیچه‌های وابسته به عضله‌ی مایل داخلی و خارجی، ماهیچه‌های کفلی، مالتی فیدوس، ماهیچه‌های پشتی، ماهیچه‌ی ذوزنقه‌ای و سراتوس شکمی. این کار خیلی مهم است، چون اگر این ماهیچه‌ها به خوبی کار کنند طرز نشستن و ایستادن‌ ما نیز درست و حرکت‌مان ساده‌تر می‌شود. اگر ماهیچه‌های استوارکننده‌ی ما قوی نباشند احتمال مصدومیت‌مان بیشتر خواهد شد.

پیلاتس و یوگا چه فرقی دارند؟
یوگا و پیلاتس شباهت‌هایی با هم دارند. هر دوی‌ آنها روی استفاده‌ی همزمان از ذهن و جسم تمرکز می‌کنند و آرامش و الگوهای تنفسی را به شما یاد می‌دهند. هر چند پیلاتس بیشتر به درمان جسمی توجه می‌کند و یوگا به درمان‌ها و آرامش روحی توجه دارد. اگر به دنبال بهبود وضعیت آرامش و انعطاف روح‌تان هستید یوگا به دردتان می‌خورد. اما اگر می‌خواهید بدن‌تان را تنظیم، قوی و بازسازی کنید، پیلاتس انتخاب مناسب‌تری است.‌
منبع: پایگاه خبری چطور