تغذیه کنکوری ها
بهترین تغذیه کنکوری ها در ماه مبارک رمضان
استراحت کافی بازده فکری را افزایش می دهد. به دلیل بر هم خوردن برنامه خواب و بیداری در ماه مبارک رمضان، بر حداقل 7 ساعت خواب آرام برای افراد کنکوری تأکید شده است.

در اولین گام حتما سحری را کامل میل کنید و برای خوردن سحری حتما وقت کافی اختصاص دهید و با آرامش و دور از استرس غذای خود را میل نمایید.
بهتر است در وعدهی سحر به جای استفاده از قندهای ساده نظیر حلوا، قند و شکر، شیرینی، مربا و عسل از قندهای مرکب نظیر نان، برنج و ماکارانی استفاده شود.
کنکوری ها باید در زمان افطار به اندازه ای میل کنند که بعد از افطار بتوانید درس بخوانید و زیاد سنگین نشوند.
مصرف تخم مرغ پخته، به خصوص در وعدهی افطار میتواند پروتئینهای مورد نیاز برای واکنشهای مغز را فراهم آورد.
درفاصله ی بین افطار تا سحر ، حتما آب بخورید.
سبزیجات تازه و میوه را در فاصله افطار تا سحر مصرف کنید. این مواد برای رفع یبوست و بوی بد دهان، مفیدند.
غذای افطار را به آرامی اما در یک وعده میل کنید و از خوردن تنقلات فراوان در فاصله افطار تا سحر بپرهیزید. این کار باعث می شود معده ی شما برای صرف سحری به طور کامل خالی و آماده باشد.
کلسیم و فسفر در بسیاری از واکنشهای سیستم مغزی و آزاد کردن انرژی در بدن نقش دارند، لذا از آنجا که در ماه مبارک رمضان، تعداد وعدههای غذایی کمتر میشود، متأسفانه برخی از کنکوری ها نسبت به مصرف شیر و ماست، غافل میشوند.
مصرف شیر ولرم، چه در وعدهی سحر و چه افطار، بسیار مؤثر میباشد.
وجود لبنیات در رژیم غذایی به دلیل داشتن کلسیم فراوان برای سلول های عصبی بسیار مفید بوده و موجب آرامش اعصاب در افراد کنکوری خواهد شد. داوطلبانی که میخواهند خواب راحتی داشته باشند، باید هنگام خواب یک لیوان شیر بنوشند.
مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین های گروه B و E نظیر آجیل و گردو در اکسیژن رسانی به مغز و خنثیسازی رادیکالهای آزاد مهاجم به مغز و اعصاب و در تمرکز و حافظه مؤثر است. بنابراین مصرف این مواد برای بعد از افطار به داوطلبان کنکور توصیه می شود.
مواد حاوی کافئین نظیر قهوه و انواع کولاها، محرک مغز بوده و باید از مصرف بیرویهی آن ها خودداری شود.
البته چنانچه بسیار علاقمند به مصرف چای در وعدهی سحر یا افطار هستید، حتماً آن را کمرنگ بنوشید تا غلظت کمتری از کافئین به بدن وارد شود.
کنکوری ها باید از انرژی خود به نحو احسن استفاده کنند یعنی هر موقع انرژی بیشتر است درس های سنگین تر و هر موقع انرژی کمتر است درس های سبک تر خوانده شود. به عنوان مثال: درس هایی مثل ریاضی و فیزیک و زیست بعد از سحری و اول صبح و همچنین بعد از افطار خوانده شود و درس هایی مثل دینی و زبان بعد از ظهرها و نزدیک افطار خوانده شود.
خواندن دروس مشکل تر و فهمی را به ساعات اولیه صبح و مرور دروس حفظی و کارهای آسانتر مثل نکته برداری و پاکنویس را در ساعات پایانی صبح و بعد از ظهر انجام دهید.
استراحت کافی بازده فکری را افزایش می دهد. به دلیل بر هم خوردن برنامه خواب و بیداری در ماه مبارک رمضان، بر حداقل 7 ساعت خواب آرام برای افراد کنکوری تأکید می شود.
قهوه مدر است و چون نیاز به رفتن به دستشویی دارد برای قبل از شرکت در جلسه کنکور پیشنهاد نمی شود ولی بهترین مورد مصرف آب میوه سر جلسه است.
منبع: پرسش و پاسخ های عمومی مشاوره سلامت مرکز مشاوره تبیان