تبیان، دستیار زندگی

گروه مجاهدین خلق

نیروهای نفوذی انقلاب

روز 12 اردیبهشت 1361 در حمله هماهنگ نیروهای سپاه و دادستانی به 5 پایگاه سازمان مجاهدین خلق در نقاط مختلف تهران بیش از 30 نفر از اعضای مسلح این سازمان جان خود را از دست دادند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
 
مجاهدین

ماهیت فکری تشکیلات‌های فرقه‌ای که البته ماهیت تروریستی نیز دارند نهایتا به افکار التقاطی و البته اجبار رهبر فرقه ختم می شود. نکته مهم در بررسی جریان های فرقه ای در این است که آنها پس از مرگ مدیر و رهبرشان هیچگاه بصورت یکپارچه در نیامده و به شاخه‌های مختلفی تقسیم می شوند چرا که سودای ریاست و قدرت در فرقه ها نکته ای قابل تاملی است.

در عین حال مدیران فرقه ها همواره تلاش می کنند افرادی را در کنار خود نگه دارند که ضمن بی خطر بودن برای ایشان ،برای اهداف مد نظر مدیر دست به هر کاری بزنند،از قتل و ترور گرفته تا شکنجه و تجاوز گروهک منافقین نیز بعنوان یک تشکیلات فرقه ای همواره از این حیث خارج نبوده و ضمن اینکه رجوی هر بلایی را که اراده می کرد بر سر اعضای گروه می آورد.

مهدی ابریشمچی از جمله این افراد به حساب می اید که با پذیرش ننگ ازدواج تشکیلاتی همسرش را به رجوی تقدیم می کند و پس از آن رفتار خشونت باری را در درون سازمان به نمایش گذاشت.

در نمایش شخصیتی همچون ابریشمچی باید به پای سخنان جداشده های منافقین نشست،متن زیر به یادداشت یکی از جداشده های منافقین درباره ابریشمچی اختصاص دارد:

در کنار مسعود و مریم رجوی تعداد زیادی از مسئولان و فرماندهان سازمان هستند که حقیقتا جرمشان از رجوی ها کمتر نیست و در بعضی از موارد بیشتر هم هست! این جمله من به این مفهوم نیست که بخواهم از بار گناه مریم و مسعود رجوی ذره ای کم کنم اتفاقا برعکس منظور من اینست که دست پرورده های رجوی میتوانند در بعضی نقاط از خود آنها هم منافق تر و بد ذات تر شوند!

یکی از این افراد مهدی ابریشمچی با نام مستعار شریف است. مهدی ابریشمچی از مسئولین قدیمی سازمان است که فعالیت خودش را در این سازمان از زمان شاه آغاز کرده بود. او اصالتا اهل آذربایجان ولی بزرگ شده تهران است و اگر اشتباه نکنم متولد ۱۳۲۶ است یعنی یک سال از رجوی بزرگتر است. اوهمیشه از نفرات اصلی و دست راست رجوی محسوب می شد و در تمامی تصمیمات سازمان بصورت مستقیم حضور داشت! او شوهر اول مریم رجوی است و از مریم یک دختر بنام اشرف دارد. مسئول تمامی روابط سازمان با دولت عراق مهدی ابریشمچی بود که در سازمان به آن مسئول روابط گفته می شد! تمامی اطلاعات ایران در دوران جنگ با عراق توسط مهدی ابریشمچی و تیمی که باو کار می کردند در اختیار عراق و ارگان های امنیتی آن کشور گذارده می شد! مهدی ابریشمچی شخصیتا آدمی بسیار لات و بددهان بود و کسی بود که نخستین بار گفت که خانواده کانون فساد است و اگر روزی به قدرت برسیم تمامی بنیاد خانواده را از بین خواهیم برد! مهدی ابریشمچی یکی از شکنجه گران سازمان بود.

بعد از سال ۱۳۷۲ و اینکه بحث های طلاق اجباری در سازمان عمومی شده بود و تناقضات در بین حتی مسئولین سازمان بالا گرفته بود سازمان یک طرحی را اجرایی کرد و آن این بود که هرکس که بر سر مسائل انقلاب درونی سازمان مشکل داشت و در یک کلام مریم را قبول نداشت به او انگ نفوذی زدند و او را در قرنطینه ای که بچه ها به آنجا خروس آباد می گفتند جمع کردند و مورد شدیدترین شکنجه های جسمی و روحی قرار دادند و آنچنان شکنجه می کردند که طرف بصورت سوری هم که شده اعتراف کند که نفوذی است و وقتی کتبا می نوشت که نفوذی بوده دیگر با دست بازتری اورا می زدنند و شکنجه می کردند بطوریکه نزدیک به ده تن از بچه ها در خروس آباد زیر شکنجه کسانی چون مهدی ابریشمچی از بین رفتند ودر بیابانهای اشرف دفن شدند!

حمله نیروهاى هماهنگ نهادهاى انقلابى به پایگاه‏هاى بخش اجتماعى سازمان ، رأس ساعت 2 بعدازظهر 12 اردیبهشت ماه 1361، آغاز شد. در اثر این ضربه، بخش اجتماعى، كه به فرماندهى و مسئولیت محمد ضابطى (هدایت كننده تظاهرات 30 خرداد و 5 مهر 1360 و مجموعه عملیات متعدد ترور و تخریب) اداره مى‏شد، و ستون فقرات سازمان ترور محسوب مى‏گشت، كاملاً از بین رفت. فرماندهان این بخش، از مركزیت تا رده سرشاخه، ضربه خوردند. نهاد دانش‏آموزى، نهاد دانشجویى، نهاد جعل، نهاد تداركات، قسمت شهرستان‏هاى شمال و شهرستان‏هاى جنوب، مسئولان نهاد كارمندى، مسئولان حفاظت مركزیت بخش اجتماعى، همه در این ضربه منهدم شدند. در این عملیات و تداوم آن، علاوه بر تلفات مهمّى كه به جاى گذاشت و ذیلاً خواهد آمد، نزدیك 60 نفر نیز دستگیر شدند.

تلفات سازمان، طى ضربه مزبور، از طرفى به لحاظ كیفى خیلى بالا بود و آن را دچار فقر شدید نسبت به كادرها و اعضاى مؤثر كرد؛ و از سوى دیگر، نحوه ضربه و مجهول ماندن علت آن، سازمان را به یك سراشیبى هولناك تاكتیكى انداخت كه «عملیات مهندسى» نام گرفت . مهم‏ترین تلفات سازمان، نتیجه حمله به پنج پایگاه (خانه تیمى) مهم مركزى در تهران بود: پایگاه كامرانیه، پایگاه ستّارخان، پایگاه نارمك، پایگاه جلال آل‏احمد، و پایگاه 21 مترى جى.



پی نوشت:
1- سایت مشرق نیوز
2- موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی