در پی نمایش شکست ایران در برابر کشتیگیر عربستان
برافراشتن پرچم ایران در قلب عربستان
هجمهای که آل سعود علیه ایران آغاز کرده به نوعی؛ ارتجاعطلبی و مخالفت با افزایش قدرت ایران در خاورمیانه محسوب میشود که توهم پیروزی آن را در مسابقهی کشتیکج به حقیقت نزدیک کردند.

شاید بتوان چنین انگاشت که خصومت، توهینها و تحریکات سیاسی عربستان علیه ایران، از فاجعهی خونین منا به بعد، رنگ و بوی خاص و جدیتری به خود گرفته است. حدودا از آن زمان بود که عادل الجبیر (وزیر امور خارجه عربستان)؛ با صراحت هرچه تمامتر در مجامع بینالمللی، ایران و ایرانیان را به سُخره گرفته و بارها با رفتار و بیاناتی خاص، مستقیم و غیرمستقیم؛ جمهوری اسلامی ایران را مورد تهدید قرار داده است.
از صدور بیانیههای متعدد و ضدایرانی اعضای شورای همکاری خلیج فارس گرفته تا دیکتهخوانی سعد حریری از تریبون عربستان، دربارهی دخالتهای ایران در امور داخلی دیگر کشورها بهویژه لبنان! همه و همه به نوعی پروپاگاندای پراکنده در فضای سیاسی بینالمللی محسوب میشود که با هدف تخریب و تحریف وجههی جمهوری اسلامی و اشاعهی ایران هراسی Iran phobia راهاندازی شده است.
حکومت آل سعود در تلاش است تا آتش جنگ افروخته در یمن را به گردن جمهوری اسلامی انداخته و خود را تبرئه کند. آنها سعی بر آن دارند تا ایران را حامی حوثیها و کانال اصلی انتقال تجهیزات و تسلیحات نظامی به این گروه معرفی کنند.
تصاویر شکست کشتیگیرِ ایرانی و توهین به پرچم ایران، به سرعت در فضای مجازی منتشر و با واکنشهای فراوان کاربران همراه شد.
نمایش توهم پیروزی
آنچه که در این میان اهمیت ویژهای دارد، مستاصل شدن این حکومت در میدان مبارزه علیه ایران اسلامی است و گواه این موضوع؛ اقدامات تلافیجویانه عربستان از ایران در راستای شکستهای پیدر پی این کشور در جنگ نیابتی سوریه است. شکست عربستان، آمریکا و فرزند نامشروع آنها؛ داعش، سبب شد تا حکام سعودی دست به روشهای دیگری برای اعلام پیروزی خود بر ایران بزنند. بر همین مبنا، اخیرا و با راهاندازی یک شوی سیاسی-ورزشی، سعی کردند تا توهمِ پیروزی خود بر ایران را به حقیقت نزدیک کنند.چند روز پیش مسابقهای در حوزهی سرگرمی-ورزشی تحت عنوان کُشتیکج، در یکی از بزرگترین سالنهای مسابقات ورزشی عربستان برگزار شد. عموما مسابقات کشتیکج، نمایشی از پیش برنامهریزی شده است که حریف یا حریفان در برابر هم حاضر شده و طبق برنامه و سناریوی تدوین شده؛ موظفاند در برابر دیگری پیروز یا مغلوب شوند. موضوعی که در اکثر نقاط جهان رایج بوده و بدیهی است.
با عِلم به این مسئله، این مسابقه نیز با طرح و برنامهای مشخص بین کشتیگیر ایرانی و عربستانی آغاز و با ضربات خاص حریف عربستانی به کشتیگیر ایرانی ادامه پیدا کرد و تا آنجا که پس از گذشت دقایقی توأم با کتک خوردن مکرّر کشتیگیر ایرانی، پیروزی عربستان بر حریف ایرانی اعلام و بازی خاتمه یافت! گردانندگان این مسابقه سعی کردند تا بُعد بصری مخاطبان را نیز اقناع و تکمیل کرده و در این راستا، پرچمی از جمهوری اسلامی ایران را در گوشهی زمین به نمایش درآورند تا به زعم خود، بازیِ سیاسی مذکور را بینقص جلوه دهند.
تصاویر شکست کشتیگیر ایرانی و توهین به پرچم ایران، به سرعت در فضای مجازی منتشر و با واکنشهای فراوانی همراه شد. واکنشهایی که آل سعود را متهم به خدشهدار کردن احساسات ملیگرایانه علیه ایران اسلامی کرد. البته برخی هم، برافراشته شدن پرچم ایران اسلامی در خاک عربستان را به نوعی سلطهی ایران بر آل سعود و رسوایی حکام عرب تعبیر کردند.
در این راستا، امیر علیاکبری شاخصترین چهرهی ورزشی در رشتهی MMA که امروزه به یکی از عنوانداران جهانی این رشته شهرت دارد، در واکنش به این بازیِ سیاسی اعلام کرده است که آمادهی مبارزه با کشتیگیران عربستانی است تا واقعیت برتری اریان بر عربستان را به اثبات رساند.
قابل توجه آنکه، در سال 2016 کمپانی WWE، که یکی از بزرگترین کمپانیهای برگزاری کشتی کج در جهان است، با عقد قراردادی به مدت 10 سال، عربستان سعودی را بهعنوان میزبان این رشتهی ورزشی معرفی کرد و عربستان نیز با تخصیص بودجهای هنگفت برای این رویداد، حداکثر استفادهی سیاسی از این فضا را در برنامهی کاری خود قرار داد.