تبیان، دستیار زندگی

آموزش به والدین درباره بیماری‌های نادر

بطحایی با اشاره به وجود بسترهای مختلف در آموزش و پرورش برای پیشگری از بیماری‌ها، اظهار کرد: مربیان بهداشتی که توانایی همکاری با طرح غربالگری را دارند شناسایی و به بنیاد مذکور معرفی می‌شوند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
آموزش به والدین درباره بیماری‌های نادر
به گزارش تبیان به نقل از خبرگزاری فارس، سیدمحمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در مراسم امضای تفاهم‌نامه با بنیاد بیماری‌های نادر ایران در سالن جلسات ساختمان شهید رجایی، ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع خیرین بهداشتی، اظهار کرد: خوشحالم که افرادی در چنین بنیادی تلاش می‌کنند آلام و دردهای  برخی بیماران را کاهش و تسکین دهند.

وی با اشاره به پیشینه بنیاد بیماری‌های نادر ایران و تلاش‌های مرحوم دکتر داودی در این زمینه، تصریح کرد: یکی از فرهنگ‌های خوب در جامعه، استقبال از کارهای خیر و وجود روحیه خیرخواهانه است که خود را در قالب بنیادها و سازمان‌های خیریه نشان داده است.

بطحایی ادامه داد: وجود روحیه خیرخواهانه در کشور ما ریشه در تمدن کهن ایرانی و آموزه‌های دینی دارد و این امر جامعه را به مشارکت در امور خیر و خداپسندانه ترغیب می‌کند؛ البته در جامعه ما ظرفیت کارهای خیرخواهانه بسیار بیشتر از آنچه ما امروز مشاهده می‌کنیم، وجود دارد.

وی نقش رسانه‌ها در افزایش بهره‌وری مؤسسات خیریه را بسیار مهم دانست و افزود: در آموزش و پرورش از سه منظر این تفاهم‌نامه دارای اهمیت است؛ اول آموزش‌هایی که نقش پیشگیرانه دارد و هزینه‌های درمانی آتی را کاهش می دهد و دوم غربالگری باعث می‌شود تا این مشکل که برخی خانواده‌ها بیماری فرزندان‌شان را به دلایل فرهنگی و رسومات قومی پنهان می‌کنند، برطرف شود.

به سمتی پیش می‌رویم که مدارس خاص ویژه دانش‌آموزان با نیازهای ویژه نداشته باشیم، بلکه همه دانش‌آموزان مهارت در کنار یکدیگر زیستنن را فراگیرند و بیمار را جدا از جامعه ندانند.



وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: سومین مورد این است که برای آموزش و پرورش این موضوع بسیار مهم است و از دو بخش قبل با اهمیت‌تر است و آن آموزش مهارت‌های اجتماعی به دانش‌آموزان است تا آنها بدانند با یک بیمار چگونه باید زندگی کنند و چگونه می‌توانند او را یاری کنند و نهایتاً اینکه بیمار را عضوی از جامعه بدانند که باید برای زندگی کردن با او همکاری کنند.

وی اظهار کرد: پنهان کردن بیماری کودکان توسط والدین آثار منفی در جامعه دارد، زیرا زمان پیشگیری و درمان به موقع از بین می رود؛ البته خانواده‌ها متأسفانه بیماری را نقص می‌دانند و آن را از دیگران پنهان می‌کنند.

بطحایی با اشاره به سیاست آموزش و پرورش مبنی بر آموزش دانش‌آموزان برای کمک به افراد بیمار، تصریح کرد: به سمتی پیش می‌رویم که مدارس خاص ویژه دانش‌آموزان با نیازهای ویژه نداشته باشیم، بلکه همه دانش‌آموزان مهارت در کنار یکدیگر زیستنن را فراگیرند و بیمار را جدا از جامعه ندانند.

وزیر آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش نه تنها آماده همکاری با بنیاد بیماری های نادر ایران و سایر سازمان‌های این چنین است، بلکه آن را وظیفه خود می‌داند.

وی افزود: شرایط را به‌گونه‌ای فراهم می‌کنیم تا مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران حداقل آموزش 2 ساعته‌ای را از طریق تلویزیون تعاملی برای معلمان و خانواده ها ارائه دهد؛ بنابراین کودکانی که دچار بیماری‌های نادر هستند، والدین آنها می‌توانند از طریق تلویزیون تعاملی، آموزش‌های لازمه را دریافت کنند.

بطحایی با اشاره به وجود بسترهای مختلف در آموزش و پرورش برای پیشگری از بیماری‌ها، اظهار کرد: مربیان بهداشتی که توانایی همکاری با طرح غربالگری را دارند شناسایی و به بنیاد مذکور معرفی می‌شوند.

شایان ذکر است در این مراسم، تفاهم‌نامه بین آموزش و پرورش و بنیاد بیماری های نادر ایران به امضای حمیدرضا ادراکی مدیرعامل بنیاد مذکور و مهرزاد حمیدی معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش رسید.
منبع: خبرگزاری فارس