تبیان، دستیار زندگی

آشنایی با شهرستان شهریار تهران

شهریار دارای باغات میوه متنوع و فراوان و آب و هوای فرحبخش و مطبوعی است. این شهر به دلیل وجود درختان و فضای سبز بسیار به عنوان نگین سبز و ریه استان تهران نامیده می‌شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
آشنایی با شهرستان شهریار تهران
 شهریار یکی از شهرهای استان تهران در ایران است. این شهر یکی از شهرهای غرب استان تهران و مرکز شهرستان شهریار و غرب استان تهران است. در این مقاله به معرفی شهر شهریار می پردازیم.

واژه (شهریار) از لحاظ واژه شناسی برخلاف تصور همگان به معنای یاری دهنده شهر نمی‌باشد بلکه این لغت از واژه شهردار در دستور زبان پهلوی به معنای دارنده و مالک کشور یعنی فرمانروا و پادشاه می‌باشد به دست آمده است همچنین در فرهنگنامه‌های بزرگ زبان فارسی معنای واژه شهریار را برابر با (کلان شهر یا بزرگ شهر یا فرمانروای شهر) آورده‌اند.


پیشینه شهرداری شهریار

شهرداری شهریار در سال ۱۳۳۱ تأسیس گردید که در بدو تأسیس جمعیت شهر قریب ۵۰۰۰ نفر بوده و پرسنل آن با (۴ کارمند، ۷ کارگر خدماتی و یک نفر سرمکانیک موتورهای آب خدمات شهری) خدمت به شهروندان را عهده‌دار بودند. از سال تأسیس تاکنون جمعاً ۲۹ نفر در سمت شهردار شهریار بوده‌اند. ۱۳ نفر قبل از انقلاب اسلامی و ۱۶ نفر در دوران انقلاب اسلامی. طولانی‌ترین دوران خدمت را «احمد وزیری» ۵ سال و کوتاهترین دوره تصدی را «داود موثقی» با ۷۳ روز انجام وظیفه نموده است.


تقسیمات شهری شهریار

شهر شهریار یکی از هفت شهر شهرستان شهریار و مرکز شهرستان می‌باشد. ساختمان فرمانداری شهرستان شهریار و ادارات مرکزی در این شهر قرار دارند و از نظر موقعیت در غرب استان تهران و در قسمت شمال غربی با شهرهای ملارد و اندیشه، در غرب و شمال شرقی با شهرهای باغستان و شهرستان قدس، در جنوب و جنوب شرقی با شهرهای فردوسیه و صباشهر و در جنوب غربی با شهر وحیدیه همسایگی دارد.


محله‌های شهر شهریار

شهر شهریار دارای مناطق و نواحی پنج‌گانه می‌باشد؛ و همچنین مساحت شهر شهریار: بالغ بر۸۰۰۰ هکتار است.


(منطقه مرکزی)

علیشاه عوض، کرشته، عباس‌آباد، محمدآباد، شهرک مخابرات فاز۱ و فاز۲، شهرک کمیته


(منطقه کهنز)

کهنز، اسدآباد، شهرک پارسیان

(منطقه وائین)

شهرک وائین، شهرک کاروان، شهرک صدف، شهرک اداری


(منطقه امیریه)

شهرک امیریه، حصارزیرک، شهرک بهاران، شهرک جانباز

(منطقه جعفریه)

شهرک جعفریه، شهرک تیسفون، شهرک صنعتی والفجر، مسکن‌مهر شهریار


تقسیمات شهرستان شهریار

شهرستان شهریار اکنون متشکل از یک بخش، ۷ شهر، ۶ دهستان، و حدود ۴۰ روستا و شهرک مسکونی است.


شهرهای شهریار

شهریار – اندیشه – باغستان – فردوسیه – وحیدیه – صباشهر – شاهدشهر

 شهر شهریار دارای مناطق و نواحی پنج‌گانه می‌باشد؛ و همچنین مساحت شهر شهریار: بالغ بر۸۰۰۰ هکتار است.

دهستان‌های شهریار

دهستان جوقین: بکه (شهریار) – اصیل‌آباد – ترپاق تپه – رنگرز (شهریار) – حصارساتی – سقرچین (شهریار) – قجر تخت‌رستم – قجرآباد – فرارت – قشلاق مهرچین – قلعه نو (شهریار) – کردامیر – یبارک
دهستان رزکان: رزکان – اسکمان – الورد – دهشاد بالا * قلعه دهشاد – دهشاد پایین – دینارآباد (شهریار) – رضی‌آباد بالا – رضی‌آباد پایین – قره تپه (شهریار) – محمدآباد (شهریار) – اسدآباد (شهریار)
دهستان فردوس: حصارزیرک – رازمره – رامین (شهریار) – وسطر – یوسف‌آباد صیرفی – ابراهیم‌آباد (شهریار) – کردزار – نصرت‌آباد (شهریار)
دهستان قائم آباد: محمودآباد خلج‌آباد – شهرک مصطفی خمینی (شهریار) – ویره (شهریار)
دهستان سعیدآباد: سعیدآباد (شهریار) – مهدیه (شهریار) – ورامینک
دهستان مویز: باباسلمان – بادامک – قلعه بها


آب و هوای شهریار

شهریار دارای باغات میوه متنوع و فراوان و آب و هوای فرحبخش و مطبوعی است. این شهر به دلیل وجود درختان و فضای سبز بسیار به عنوان نگین سبز و ریه استان تهران نامیده می‌شود.

شهریار دارای یک (جریان هوائی) ست که به نام (باد شهریار) شهرت یافته است. جهت وزش این باد در منطقه از غرب به شرق با اندکی تمایل به سمت جنوب است.

همچنین در تاریخ آمده است که بادهای موسمی شهریار، دارای شدت بوده و با برخورد با چهره افراد آن را سیاه می‌نموده است اما امروزه نه از آن بادها خبری است و نه از مردمی که چهره هایشان بر اثر وزش باد سیاه شده باشد.


اقتصاد و کسب و کار شهریار

کشاورزی و دامداری شهریار:

بیشتر ساکنان بومی این شهر در باغات و مراتع به کشاورزی و دامداری مشغول هستند که در اطراف خارج از شهر گسترده است و این شهر از دیر باز یکی از قطب‌های اصلی در تولید انواع میوه و محصولات کشاورزی، دامی و لبنی به شمار می‌آید.

صنعت و معدن شهریار:

وجود شهرک‌های صنعتی بسیار و کارگاه‌های تولیدی در این شهر مهاجران بسیاری را به خود جذب نموده که در بخش تولید و صنعت مشغول هستند. همچنین در بخش شمالی این شهر نیز معادن شن و ماسه دایر و شرکت‌های بسیاری فعالیت می‌نمایند.


ساخت و ساز و مسکن شهریار:

نوسازی و شهرک سازی نیز یکی دیگر از فعالیت‌های ساکنان این شهر در بخش مسکن و تجاری است و وجود شهر بزرگ اندیشه با فازهای ۶ گانه بستر مناسبی برای فعالیت در این بخش فراهم نموده است.
منبع: آسمونی
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .