تبیان، دستیار زندگی

درخشش نور ماه در آسمان

هرکس به طور کلی می داند که ماه در شب و روز چگونه عمل نموده و به چه صورت به نظر می‌رسد. در طول روز خورشید درخشان ترین چیزیست که در آسمان وجود دارد. همچنین می‌دانیم که ماه در طول شب، روشن‌ترین شیئ آسمان است. اما تاریکی و کیفیت شبح وار نور ماه در تضاد با شفافیت نور خورشید است، در این مقاله از خصوصیات درخشش نور ماه در شب و روز می گوییم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
 زینب شاه مرادی - مرکز یادگیری تبیان
درخشش نور ماه در آسمان
به گزارش بیگ بنگ، در یک شب مهتابی زمانی که ماه را در آسمان می بینیم، ماه با درخششی زیبا همه جا را روشن کرده است، در واقع شدت این نور بستگی به اهله ماه دارد.(به این پدیده در نجوم به حالت‌های مختلف دیده شدن بخش روشن ماه از زمین گفته می‌شود.) در حالت بدر کامل معمولاً مهتاب در سطح زمین بیش از دو دهم لوکس روشنایی ایجاد نمی‌کند. بنابراین نور مهتاب در سطح زمین، حدود پانصدهزار بار کمتر از نور خورشید است.
نور ماه اساسا همان نور خورشید است که از سطح ماه بازتابیده میشود. قابل فهم است زیرا سطح ماه تنها ۱۱ درصد نور تابیده شده توسط خورشید را بازتاب می دهد. برخورد نور خورشید به ماه باعث می شود که نور بازتابیده شده قرمزتر از نور خورشید باشد، اما ما آن را با چشمهایمان نمی توانیم ببینیم، زیرا به وسیله دیگر رنگ های موجود در نور ماه محو میشود و باعث می شود درخشش ماه را بصورت تابش سفید نقره ای مشاهده کنیم.

چرا ماه را در طول روز مشاهده می کنیم؟
دلیل مشاهده ماه در روز ناشی از دو عامل بزرگ می‌باشد، روشنایی ماه و مدار ماه در اطراف زمین. این عوامل، امکان دیده شدن ماه در طول روز را ممکن می سازد. در غیر این صورت این باور که خورشید فقط مربوط به روز و ماه متعلق به شب می باشد، هم چنان باقی می ماند. ماه، روشن ترین شیئ آسمانی بعد از خورشید می باشد.
درخشش نور ماه در آسمان
اولین دلیل برای این موضوع نزدیکی زیاد به ماه به زمین در مقایسه با هر شیئ دیگر آسمانی است. خورشید تابان است به دلیل اینکه در حال سوختن با مقادیر بسیار زیادی از هیدروژن است. بنابراین برای دیده شدن احتیاج به نزدیکی زیاد به زمین ندارد. نزدیکی ماه به زمین سبب می شود که نتوانیم ماه را در طول روز نادیده بگیریم. بازتابندگی خود ماه می باشد. اغلب ما می دانیم که ماه یک خورشید یا ستاره کوچکتر نمی باشد، در واقع ماه اساسا یک ماهواره طبیعی می باشد که بصورت یک آیینه بزرگ بازتاب کننده به سمت زمین عمل می کند.
دومین دلیل چرخش ماه در مدارش به دور زمین می باشد. در ابتدای ماه قمری زمانی که ماه کامل رخ می دهد، ماه دقیقا در مقابل خورشید قرار دارد و همینطور که فاز ماه به سمت ماه نو نزدیک می شود، ماه نیز به خورشید نزدیک تر می شود که این عامل سبب می شود که امکان دیده شدن ماه در طول شب کمتر اما در طول روز بیشتر دیده شود.

دیاگرام مشاهده ماه در آسمان
درخشش نور ماه در آسمان
بنابراین پاسخ این سوال که آیا ما می توانیم ماه را در طول روز ببینیم آن است که ماه یک بازتاب کننده قوی است و نزدیکی آن به زمین قابلیت مشاهده شدن آن در شب و روز را بیشتر می کند. هم چنین مدار ماه قابلیت دیده شدن ماه را افزایش می دهد زیرا ماه در شروع سفر چرخش قمری خود در سرتاسر آسمان به خورشید نزدیک تر می شود، به همین منظور در طول روز قابلیت دیده شدن ماه افزایش می یابد.


منبع: http://bigbangpage.com