پاسخ: شهر مكه مركز دشمنان پيامبر خدا و پايگاه تشكيل سپاه براي مبارزه با دين اسلام بود با اين حال پيامبر(ص) هنگام ورود به مكه فقط دستور قتل هشت (ويا ده تن) از آن همه دشمن خود را صادرنمودند:
1-عبد الله بن سعد: وي قبلا مسلمان شده بود و جزء نويسندگان وحى بود ولى پس از چندى مرتد شد و بحال شرك برگشت و بنزد قريش رفت.
عبد الله بن سعد كه برادر رضاعى عثمان بن عفان بود هنگامى كه اطلاع پيدا كرد پيغمبر اسلام دستور قتلش را صادر كرده مخفيانه خود را بعثمان بن عفان رسانيد و باو پناهنده شد، عثمان او را در پناه خود گرفته بنزد رسول خدا صلى الله عليه و آله آورد و از آن حضرت خواست تا او را عفو كند.
پيغمبر اسلام مدت زيادى سكوت كرد آنگاه بخواهش عثمان جواب مثبت داده او را عفو كرد.
ولى هنگامى كه عثمان از نزد آن حضرت رفت رسول خدا صلى الله عليه و آله رو به اطرافيان خود كرده فرمود: من سكوت كردم تا بلكه يكى از شما برخيزد و گردن اين مرد را بزند! مردى از انصار عرض كرد: يا رسول الله خوب بود بمن اشاره ميكردى تا من گردنش را بزنم؟
رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود: پيمبران با اشاره دستور قتل كسى را صادر نميكنند.
بالجملة عبد الله بن سعد پس از اين جريان دوباره مسلمان شد و هنگامى كه عمر بن خطاب بخلافت رسيد او را بامارت قسمتى از سرزمينهاى اسلامى منصوب كرد و پس از او نيز عثمان او را بامارت منصوب كرد. (سيره ابن هشام، ترجمه: زندگانىمحمد(ص)،ج2،ص:272)
2- عبد الله بن خطل: او مردى از قبيله تيم بن غالب بود كه پيش از آن مسلمان شده بود و رسول خدا صلى الله عليه و آله او را به همراه مردى از انصار براى جمع آورى صدقات و زكات به جايي فرستاد. و در يكى از منازل به غلامش كه مسلمان بود دستور داد بزغالهاي را بكشد و براى او غذائى طبخ كند، سپس خوابيد، و چون از خواب برخاست ديد غلام دستور او را انجام نداده و غذا طبخ نكرده است، از اين رو خشمگين شده و آن غلام را بقتل رسانيد، سپس مرتد شده بحال شرك و بتپرستى باز گشت.(ارتداد و قتل يك مسلمان).( پيشين، ج2،ص:272)
3 و 4- دو كنيز آوازه خوان عبد الله بن خطل:
(نكته قابل توجه آن كه در زمان قديم شعر و مجالس شعر و شاعري كار رسانههاي تبليغاتي امروزي را ميكرد. و گاه يك شعر ساليان سال بر روي زبانها ميگشت). كار اين دو كنيز سرودن شعر در مذمت پيامبر خدا بود. و يكى از آنها نامش «فرتنى» بود، پيغمبر اسلام دستور داد آن دو را هر كجا يافتند بقتل برسانند. ( پيشين، ج2،ص:272)
5- حويرث بن نقيذ: وي از آزار دهندگان رسول خدا صلى الله عليه و آله را در مكه بود، همچنين وي پس از هجرت پيامبر به مدينه، به قصد تهديد و آزار خانواده پيامبر به دنبال دختران رسول خدا: فاطمه و ام كلثوم حركت كرد. اما (با رشادت امير مومنان) تنها موفق شد شتر آنها را رم دهد و شتر دختران حضرت را به زمين كوبيد. ( پيشين، ج2،ص:272)
6- مقيس بن حبابة (يا صبابة): كه مردى از انصار برادرش را اشتباها كشته بود او نيز آن مرد مسلمانِ انصارى را كشت و بسوى مكه فرار كرد و بحال شركبرگشت ( پيشين، ج2،ص:273).
7- ساره كنيز بنى عبد المطلب: وي از آزار دهندگان رسول خدا صلى الله عليه و آله را در مكه بود. (بگفته برخى جرم وي جاسوسي بود به عبارت روشنتر همان زنى بود كه نامه حاطب بن أبى بلتعة مبني بر لشكر كشي مسلمانان براي فتح مكه را گرفته بود تا به قريش برساند)
8- عكرمة بن أبى جهل: وي پسر ابوجهل يكي از بزرگترين دشمنان رسول خدا و اسلام بود. كه در اين زمينه همكار پدر بود. عكرمة پس از فتح مكه بسوى يمن فرار كرد، ولى همسرش ام حكيم دختر حارث بن هشام مسلمان شد و بنزد رسول خدا صلى الله عليه و آله رفته براى عكرمة امان گرفت، و پس از اينكه رسول خدا صلى الله عليه و آله عكرمة را امان داد ام حكيم بدنبال عكرمة بسوى يمن رهسپار شد و او را بمكه باز گرداند و بنزد رسول خدا صلى الله عليه و آله برد و عكرمة بدست آن حضرت مسلمان شد.
منبع:پرسمان دانشجویی