تبیان، دستیار زندگی

خطرات ارسال زیاد پیامک برای بدن

این همه با موبایل ور نروید

میزان ارسال پیام های متنی توسط گوشی های هوشمند از ۲۰۰۲ میلادی به بعد، هر سال دو برابر افزایش یافته است. خطر ابتلا به 5 مشکل سلامتی در اثر ارسال بیش از حد پیام ثابت شده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
کار با موبایل
کمبود خواب
در سال ۲۰۰۸ موسسه کارولینسکای سوئدی اعلام کرد که استفاده از تلفن همراه حین خواب با خواب مناسب شبانه تداخل جدی می کند. نور آبی گوشی های هوشمند نیز سبب ارسال پیام بیدارباش به مغز می شود و بی خوابی را به دنبال می آورد.
علاوه بر این ها استرس و فشاری که با ارسال و دریافت پیام ها به فرد وارد می شود ایجاد بی قراری خواهد کرد. تمام این بی خوابی ها نیز در نهایت چاقی، افسردگی و بیماری های قلبی را به دنبال می آورد. بهتر است استفاده از تلفن همراه در اتاق خواب را ممنوع کنید و یا حداقل یک ساعت قبل از خواب استفاده از گوشی همراه را کنار بگذارید.

خستگی چشم ها
استفاده طولانی مدت از تلفن های همراه مشکلات چشمی مانند تاری دید، خستگی چشم، سردرد و خشکی چشم ها را سبب می شود. فاصله نامناسب تلفن با چشم ها و نور بسیار ضعیف یا بسیار زیاد صفحه گوشی ها از علل این گونه مشکلات هستند.
به حداقل رساندن استفاده از گوشی های همراه برای ارسال پیامک، بهترین راه برای محافظت از چشم ها است. در غیر این صورت کنترل روشنایی صفحه تلفن همراه و جلوگیری از تابش خیره کننده آن، بعلاوه حفظ فاصله گوشی با صورت و چشم ها توصیه می شود.
درد شدید گردن
حتما متوجه شده اید که هنگام ارسال پیامک سر شما رو به جلو خم می شود. این وضعیت باعث وارد آمدن فشار بر گردن و بالای شانه ها خواهد شد. بر اساس تحقیقات، هنگام ارسال پیام چیزی حدود 27 کیلوگرم سنگینی بیشتر بر ستون فقرات وارد می شود و این در حالی است که وزن سر بسیار کمتر از این رقم است و ستون فقرات هم به هیچ وجه برای چنین وزنی طراحی نشده است.
ایجاد فشار اضافی روی گردن و ستون فقرات مسائل جدی سلامت مانند درد گردن، درد شانه، درد پشت، سردرد، فشار بر روی اعصاب و در نتیجه احساس گز گز را به همراه دارد. در هنگام نوشتن پیامک و یا استفاده ی زیاد از تلفن همراه شانه هایتان را به عقب بکشید، به جای خم کردن سر، گوشی را به چشم هایتان نزدیک کنید، دست هایتان را بر روی دسته صندلی قرار دهید و چانه تان را بالا نگه دارید تا از بروز درد جلوگیری نمایید.

خطرات رانندگی
ارسال پیام های کوتاه در حین رانندگی قطعا یک عمل تهدیدکننده زندگی است. افرادی که در حال ارسال پیامک حین رانندگی هستند، ۲۳ برابر بیشتر از سایرین در معرض تصادفات رانندگی قرار دارند و البته این آمار ترسناک به همین جا ختم نمی شود. چون بر اساس تحقیقات، بیش از یک چهارم تصادفات ناشی از استفاده از تلفن های همراه است.
از رانندگان خواسته می شود که تلفن همراه خود را دور از دسترس قرار دهند تا هنگام رانندگی وسوسه نشوند. همچنین در مواقع ضروری ابتدا اتومبیل را در یک مکان مناسب متوقف کنند و سپس به کارکردن با موبایل بپردازند.

آسیب فشار تکراری
کسانی که بیشترین میزان ارسال متن توسط تلفن همراه را دارند، در معرض خطر ابتلا به آسیب فشار تکراری از ناحیه شست، مچ، آرنج و گردن هستند. گاهی رگ به رگ شدن عضلات مخصوصا در کودکان نیز گزارش شده است.
برای جلوگیری از این دردها همان تمرین های جلوگیری از گردن درد، به اضافه نگاه کردن گاه به گاه به جایی غیر از صفحه موبایل، حرکت دادن دست ها و مچ دست و کاهش زمان استفاده از موبایل پیشنهاد می شود.

منبع : آوای سلامت
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.