تبیان، دستیار زندگی

تمسک به قرآن

این آیه‏ای که در سوره مزمل است، این آیه منحصر به فرد است در قرآن، یعنی مثلش را نداریم؛ من نمی‏دانم چه جوری این‏ها را حمل بر استحبابش بکنیم؛ منحصر به فرد است از نظر تأکید در خواندن قرآن نه تفسیر و عمل آن‌ها برای خودش، خواندن قرآن را می‏گوید «فاقرؤا ما تیسّر من‌القرآن» این امر است «علم ان سیکون منکم مرضی و اخرون یضربون فی‌الارض یبتغون من فضل‌الله و آخرون یقاتلون فی سبیل‌الله فاقرؤا ما تیسر منه»
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :


تمسک به قرآن

تمسک به قرآن

 بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
رب اشرح لی صدری و یسر لی امری
و احلل عقدة من لسانی یفقهوا قولی
انسان یک سیری دارد به نام سیر به سوی حق تبارک و تعالی و در این دنیا آمده است برای همین سیر و سلوک، «یا ایّها‌الانسان انّک کادح الی ربّک کدحاً فملاقیه» تو در حرکت هستی، حرکت پر رنج منتهای سیر خدا، اگر این سیر ولو کُند ادامه پیدا کند بالاخره به جایی می‏رسد و اگر هم در جا بزند منحرف بشود سقوط می‌کند هیچ چیزی نمی‏تواند این انسان را از بعد جسمی کنترل بکند جز همین سیر الی‌الله به قول امیرالمومنین‏ علیه‏السلام «تزودوا فان خیر‌الزاد ‌التقوی» هر روز انسان باید متقی باشد.
بنابراین این راه، تاریک است و نور لازم دارد و این نور، چیست؟ خود قرآن می‏گوید «قد جائکم من‌الله نور» (مائده/6۵) لذا ما اگر بخواهیم حرکت بکنیم بدون نور نمی‏شود و نور راه، قرآن است و تمسک به خود قرآن نورانیت دارد و نورانیت هم می‏دهد «الله نور‌السموات و‌الارض» لذا این تمسک به قرآن برای همه مخصوصاً ما اهل علم خیلی لازم است و واجب است. اگر طلبه در ماه یک ختم قرآن نخواند مسلم نقص دارد و نمی‏شود به این گفت طلبه. حضرت امام قدس‌سره خیلی سر و کار با قرآن داشت مخصوصاً این اواخر قرآن را گذاشته بودند بالای سرشان؛ یک ملاقات تمام می‏شد، ملاقات دوم بنا بود بیاید، ملاقات اول تا دوم یک دقیقه بیشتر طول نمی‏کشید، اما همان وقت قرآن را بر می‏داشت دو سه تا آیه آن هم مقید بودند از رو بخوانند، دو سه تا آیه می‏خواندند. این روایت که در کافی شریف آمده است این روایت خیلی ارزش دارد، مراتب هم دارد، صحیح‌السند هم هست. مرحوم کلینی یک کتاب در فضیلت قرآن و این روایت آن‌جا است «اذا التبست علیکم‌الفتن کقطع‌الیل‌المظلم فعلیکم بالقرآن فانّه شافع مشفع و ماحل مصدّق» شفاعت می‏کند؛ برای رفع گره‏ها شفاعت می‏کند، برای روز قیامت شفاعت می‏کند، شفاعتش پذیرفته می‏شود؛ نفرین می‏کند نفرینش پذیرفته می‏شود؛ وقتی در کار گره می‏آید، در مطالعه گره می‏آید، تمسک به قرآن بکند. توسل به قرآن بسیار اثبات شده است که مطالعه یک ساعته می‏شود ده دقیقه؛ برای این که تفهیم مال خدا است مطالعه کردن مال ما است، اما نورانیت مال خدا است، اما اگر مطالعه ما ظلمت داشته باشد پیشرفت دیگر نمی‏شود و شما تجربه کردید این چیزها را، تجربه بیشتر بکنید؛ ۵ دقیقه قرآن خواندن برای شماها ده دقیقه اقلاً یک حزب قرآن می‌شود اقلاً یک ربع جزء قرآن می‏توانید بخوانید دیگر حالا ۵ دقیقه 10 دقیقه قبل از مطالعه قرآن بخوانید تمسک به قرآن توسل به نور قرآن ببینید که در مطالعه چه تفهیم‌ها پیدا می‌شود، الهام پیدا می‏شود «ان تتقوا‌الله یجعل لکم فرقاناً».
این آیه‏ای که در سوره مزمل است، این آیه منحصر به فرد است در قرآن، یعنی مثلش را نداریم؛ من نمی‏دانم چه جوری این‏ها را حمل بر استحبابش بکنیم؛ منحصر به فرد است از نظر تأکید در خواندن قرآن نه تفسیر و عمل آن‌ها برای خودش، خواندن قرآن را می‏گوید «فاقرؤا ما تیسّر من‌القرآن» این امر است «علم ان سیکون منکم مرضی و اخرون یضربون فی‌الارض یبتغون من فضل‌الله و آخرون یقاتلون فی سبیل‌الله فاقرؤا ما تیسر منه» (مزمل/20)
مرحوم شیخ‌الرئیس در شفا نقل می‏کند که من وضعم در جوانی این بود که دو سه روز در هر علمی شاگردی می‏کردم استاد می‏شدم، اما در علم الهی مطالعه می‏کردم زیر و رو می‏کردم باز هم گیر بودم. لذا توسل پیدا می‏کردم به عالم ملکوت مسئله را حل می‏کردم.
خدا را قسم می‏دهم به حق قرآن توفیق خواندن، تدبر و عمل به قرآن به همه ما عنایت بفرماید.
منبع:پرسمان
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .